אני דווקא הייתי
הולכת על משהו יותר קלאסי. "ג´יין אייר" למשל, נראה לי רעיון מצוין אם אתה מתעקש על רומנטי, בעיקר מפני שרוב הספרות הרומנטית הנקיה, היא לא עדינה במיוחד. פשוט רומנטיקה ג´אנק נטו. מצד שני- "ג´יין אייר" הוא קלאסיקה, ומוכר יחסית. "ורוניקה מחליטה למות" (מאת פאולו קואלו) הוא ספר יפה ונוגע, גם על אהבה. הוא חף מרוב הפגמים הבולטים בכתיבתו של קואלו, הוא רומנטי, ובכל זאת לא מתחמק ולא קיטשי. עוד אפשרות שחשבתי עליה היא "כימים אחדים" (בסדר, אז לא באנגלית, סורי), של מאיר שלו, או "דברי ימי מנזר", של סאראמגו. ואם אתה בכל זאת מתעקש על רומן רומנטי נטו, ג´וד דוורו היא מתקתקה חמודה ומטופשת, כמו גם אמנדה קוויק. "שמי מונטנה" של נורה רוברטס יכול להיות בחירה לא רעה, אתה תמיד יכול לטעון שמדובר בספר מתח עם מסר אקולוגי חשוב (חוות בקר, מרחבים פתוחים. אי אפשר להתחמק מהמסר האקולוגי-סביבתי וואטסואבר), ובForever של ג´וד דוורו לא הייתה ולו סצינת מין אחת לרפואה! ועכשיו אני נזכרת שחיפשת ספר באנגלית- Enchantment של אורסון סקוט קארד הוא שילוב בין פנטזיה לרומנטיקה, עדין, חמוד, ובלי יותר מדי רמיזות ישירות (אולי תסביר לי מזה רמיזות ישירות?).