המלצה טובה

גאזלן

New member
המלצה טובה

תראו אני די חדש פה בעסק, אני מנגן על
כבר 4 שנים ורק השנה המורה שלי השמיעה לי קצת ג'אז. אז התחלתי לאהוב את זה. הלכתי לרדיו ולטלוויזיה,ודי גיליתי שזה אחד הדברים הכי יפים ששמעתי מעולם. אז אם מישהו יכול לתת לי המלצה על איזה זמן ג'אז טוב או איזה נגל או להקה אני ממש יעריך את זה.

locnar

New member
אין בעיה :)

זמן ג'אז טוב - 6/8 או 120 BPM (אם התכוונת לזמר, אז קח את קורט אלינג) נגל טוב - מייקל ברקל להקה טובה - צ'יק קוריאה אקוסטיק בנד.

גאזלן

New member
אתה יכול לתת לי את השמות באנגלית?

אתה יכול לתת לי את השמות באנגלית? זה פשוט לא הצד החזק שלי.

razytzhaky

New member
המלצות

רגע רגע, לפני שאתה הולך לציק קוראה. קודם כל, פתח רדיו, חפש לך תכניות ג'אז של דני קרפל אחת לשבוע, אני לא זוכר אפילו באיזו תחנה. הקלט כל תכנית רדיו שהוא משדר, והקשב לה קשב רב עם דף ועט. כתוב לך את שמות האומנים ששמעת, כלים, הוצאות תקליטים, תאריכים, סגנונות וכו'. סמן לך גם מה אהבת ומה לא אהבת. נגני ג'אז מנגנים עם המוני אנשים במהלך חייהם, תוכל לעשות לך קישורים ורשת של קשרי נגני ג'אז שאהבת, וכך תוכל להתחקות בכיוון שמושך אותך בצורה העזה ביותר. למשל - שמעת את בראד מלדאו, הוא מנגן עם לארי גרנדיר על בס, לארי ניגן לאחרונה עם פאט מ'תיני. מת'יני הגיטריסט היה ידוע בשנות השמונים המאוחרות בהרכב שלו, והמעבד של מת'יני שהיה גם הפסנתרן שלו היה לייל מאיז האגדי וכו... אתה מבין את הפרנציפ. לדעתי, אם יש תקליט אחד חשוב בג'אז הרי הוא Kind of Blue של מיילס דייויס. פשוט להאזנה, נשמע תמיד טרי Fresh, וגם כל כך עמוק. לך על זה. מחכה לך עולם מדהים.! בהצלחה - רז

luzian2

New member
יש בעיה עם הקטע של הדף והעט..

מפני שבתוכנית הזו יש כל כך הרבה טעויות בשמות של קטעים ונגנים... שאתה באמת לא יכול לדעת אם כשתחפש את השם תגיע לתקליט ג'אז מוצלח או לאיזה... משו אחר.

locnar

New member
אם כבר יש רשימת מטלות לעידן הטרום

צ'יק קוריאה... אולי באותה ההזדמנות גש גם למוזיאון, הוצא איזה גרמופון מכלוב זכוכית, והאזן בניחותא לדג השמך של שומן... ותשיג גם הקלטות של ג'אז בים האדום מ3000 לפנה"ס - יש שם אחלה ג'אם של משה עם כמה כהנים, וצ'רלי פרקר... דני קרפל אגב, בוודאי הנחה אז את הארועים בהתחשב בטעמו המעט... איך נאמר... קפדני... שלא לומר... אובסליטי... שלא לומר... ארכאי... ועכשיו, בלי ציניות - אני נכנסתי לג'אז דווקא בדרך הפוכה, והתחלתי מהאזנה לזרמים שהם המתקדמים ביותר, גם כרונולוגית-היסטורית, וגם פרוגרסיבים מוסיקלית... הדברים הראשונים ששמעתי בתחום הם דווקא הרבה יותר בסגנון של קוריאה... ועוד האלקטריק בנד... בכל מקרה (נו אופנס רז...) אין תרשים זרימה מדוייק ל"איך מתחילים להאזין לג'אז". לכל אחד מתאימה דרך אחרת. יש לך פה כמה המלצות, פשוט תנסה להאזין ותעקוב אחרי מה שמעניין אותך.

locnar

New member
תודה לפסנתרן ששוחה נגד הזרם:)

ידעתי שאני מתבלבל... :)

locnar

New member
או שבעצם הסלמון שוחה נגד ולא הטראוט

:) נא לא לענות כי: 1. אני יודע שזה הסלומון. 2. זו הלצה.

jsb

New member
התחנה ועוד תכניות

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=249&msgid=17161027

magic goldfish

New member
ובכן...

קודם כל, שלום לכם אנשי פורום נחמדים. צר לי שגיליתי רק עכשיו את הפורום. גאזלן- למרות שאני רואה כי החבר'ה פה מתמקדים בג'אז יותר מודרני, מה שבאמת יותר רלוונטי לגיטריסט שכמותך, האהבה האמיתית שלי היא בג'אז יותר מיושן. אז ברשותך- jouhn coltrane(כמובן), miles davis, duke ellington, chralie parker. אם תרצה קצת יותר פירוט והרחבה, האיסיקיו שלי הוא 142478340, וקוראים לי יותם. מקווה שעזרתי. יום נעים

למעלה