המלצה חמה

ינוקא1

New member
המלצה חמה

על הספר "ויפאסאנה - האומנות לחיות" מאת ויליאם הארט.

קראתי אותו היום , ולדעתי המדובר בספר נפלא.
אולי הטוב ביותר על מדיטציה שיצא לי לקרוא.

הבהירות והפשטות , אינם באים על חשבון הדיוק של החוויה , לטעמי כמובן.
הספר מנסח במילים וסיפורים תובנות רבות ערך , ואומר את תורתו של הבודהה בשפה פשוטה ויפה.
ממליץ בחום.

רק שתי הערות :
1. לדעתי האישית ויפאסאנה זו טכניקת המדיטציה המתקדמת ביותר , שראוי להגיע אליה אחרי קצת נסיון בשיטות מדיטציה אחרות.
למתחילים אני ממליץ להתחיל דווקא ממדיטציות תנועתיות יותר - כמו צ'י גונג או אסאנות של יוגה.

2. מעולם לא תרגלתי ויפאסאנה במסגרת "קורס" אלא רק לבדי.

מדיטציה אמתית לוקחת אותנו אל המוחלט

בתרגול מתאים עוברים למצבים יותר מעודנים של מחשבה, ומעבר להם אל המוחלט.
כדי ללכת מעבר ליחסי אתה לא יכול לעסוק בתוכן יחסי.

האם המדיטציה שלך מביאה להתנסות במוחלט? אם לא, היא אינה "טכניקת המדיטציה המתקדמת ביותר"!
אולי היא שיטה של ריכוז או התבוננות. עיסוק ביחסי!
מדיטציה מתקדמת היא לא!
כנראה אינך מכיר את כל השיטות.

מתוך תאור הספר "מדיטציית ויפאסנה נלמדת בקורסים הנמשכים עשרה ימים. התלמידים מקבלים הנחיות מפורטות במהלך התרגול בקורס". למדת ממורה למדיטציה? לא? מדיטציה לומדים רק ממורה מוסמך!

זה נכון שמדיטציה אמיתית היא כך

אבל לטכניקה שקרויה מדיטציה טרנסצנדנטנטנטנטנטלסטנדטלנטיטנטית אין שום קשר למוחלט, אלא היא רק צורה של שיגוע מוח עצמי.
אין טכניקה למדיטציה. כשיש טכניקה זו לא מדיטציה, זו טכניקה.
במדיטציה אמיתית יש גילוי ההתניה של תנועת המחשבה ולכן היא משחררת. אבל זה לא אומר שהתבוננות במחשבה היא מדיטציה. התבוננות במחשבה היא רק טכניקה.
זה נכון שאם יושבים בשקט זה יותר נוח למדוט. אבל הישיבה אינה המדיטציה, הישיבה היא טכניקה.
כמו כן, זה נכון שבמדיטציה אמיתית יש מעבר למצבי מחשבה מעודנים, אבל זה לא אומר שמעבר למצבי מחשבה מעודנים הוא מדיטציה. הוא רק סימפטום שניתן לשיחזור גם בלי מדיטציה.
זה נכון שבמדיטציה אמיתית יש סינכרון של המוח. אבל זה לא אומר שסינכרון של המוח הוא מדיטציה. הוא רק סימפטום גם כן.
הטכניקות למיניהן מביאות לשיחזור סימפטומים אלו או אחרים של מדיטציה, אבל הן לא מדיטציה.
מדיטציה אמיתית היא משהו שאדם יכול לגלות בעצמו, ואי אפשר לתת אותה לאחרים.
קו ההיכר של טכניקות מדיטציה הוא שבסופו של דבר הן מוציאות את האדם מאיזון. כל הטכניקות מזיקות ומערערות את האיזון הנפשי והרוחני.

מודטחדש

New member
רועי. רועי. רועי

משום שמעולם לא התנסית ב-"
מדיטציה טרנסצנדנטנטנטנטנטלסטנדטלנטיטנטית
", אין לך מושג על מה אתה מדבר. מלים ברוח. בוא תאמר לי מהו המוחלט, ואני אומר לך ולינוקא מהי התנסות במוחלט. כשיש "
תנועת מחשבה
", זה משהו שמשתנה, שנע, לכן זה לא יכול להיות מוחלט. אתה יכול לשבת מהיום עד סוף הימים. רק "ישיבה" לא תביא אותך למוחלט. היא תוכל להביא אותך (אולי) לכאבים בתחת. אני לא יודע מאיפה אתה מביא (אולי יש לך סימוכין אובייקטיביים) ש-"
כל הטכניקות מזיקות ומערערות את האיזון הנפשי והרוחני
". אשמח לקרוא.

נדמה לי שעליך מוטלת החובה לומר מהו המוחלט

כי אתה העלית את המונח קודם.
אבל יפה שהשתמשת במונח שהבאתי (שממילא כבר פותר את השאלה הזו)-"תנועת המחשבה", כדי להנגיד את המוחלט. בכך בעצם ענית לשאלתך- והגדרת הגדרה שלילית.
המוחלט הוא מה שאינו תנועת המחשבה. שנינו מקבלים את ההגדרה הזו לצורך הדיון, כך נדמה לי.
עכשיו, אותו "מה שאינו תנועת המחשבה" לא מושג באמצעות תנועת המחשבה. מנטרה היא תנועת מחשבה, ולכן אינה יכולה להשיג את מה שאינו תנועת המחשבה.
פשוט, הגיוני. עמיד בפני כל המיסטיפקציות והמיתולוגיות של הכת שלך.

ינוקא1

New member
"המדיטציה שלך" .......

קודם כל המדיטציה לא "שלי" .

דבר שני , אם זה יעשה לך טוב שאני אגיד לך ש"המדיטציה שלך הכי טובה בעולם" אז אני אומר לך ש"המדיטציה שלך הכי טובה בעולם וגם מעבר לו - מביאה למוחלט הכי מוחלט שיש "

אני מקווה שכרגע אתה מרוצה.

וחטאתי עוויתי ופשעתי שמעולם לא למדתי מדיטציה ממורים מוסמכים.

ינוקא1

New member
זו בעיה לא ללמוד ממורים מוסמכים

כי כשעמדתי בכניסה למוחלט , המאבטח בא אלי וביקש אישור שלמדתי ממורה מוסמך , ואז אמר לי שמי שאין לו אישור של מורה מוסמך עם קבלה של קורס מוסמך , לא נכנס למוחלט.
&nbsp
ואז שאלתי אותו - אז איך בודהה נכנס ?
הוא אמר לי שהיתה לו קומבינה ושבגלל זה העיפו אחר כך את המאבטח.
ברצינות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
גם דיברתי שם עם כמה אנשים

יש שם הרבה בתור - נוצרים , מוסלמים , יהודים , בודהיסטים , כמעט כולם.
אז אמרו לי שעכשיו יש במוחלט "כרטיס מועדון" , ורק מי שלמדו מדיטציה טרנסדנמשהו , יכולים להיכנס.

ושאלתי - למה מה קרה , המוחלט של אבא שלהם ?

והסביר לי שם מישהו , שמאז שנכנס מוחמד למוחלט , היה להם הרבה בלגן כי הוא הביא אותו את כל החמולה וכולם שם נהיו מטורללים ועשו טרור , ולקח מלא זמן עד שהוציאו אותם.
ולכן המוחלט החליט שאין לו כח להתעסק עם האנשים , ולהוציא מכרז , והמדיטציה הטרנסדנטלית זוכה במכרז כל פעם. יש להם כרטיס מועדון של המוחלט , וכל השאר מחכים בחוץ.

ושאלתי , איך הם זוכים במכרז כל פעם ?
אז הוא הסביר לי שקודם כל הם משלמים מלא כסף , אז חלק מזה הולך למוחלט בשביל כפרת עוונות , והמוחלט אוהב כאלו שמשלמים לו.
וחוץ מזה , הם מגיעים לשם בתעופה יוגית , ויש גם להם מלא מחקרים שזה עוזר , אז המוחלט מאוד התרשם מהמחקרים ונתן לכולם כרטיס מועדון.
(הכרטיס נותן להם גם הנחות ברשת מגה).

טוב , המשך יבוא.
(המוחלט הזה כנראה לא יודע עם מי יש לו עסק

אני תימני חסכן ועקשן , ואף מוחלט לא יעשה עלי קופה
)

מודטחדש

New member
אהבתי

אבל. לא רחוק הרגע בו יגידו שאתה דניאל. זה קרה גם לי... כי מי שכותב בצורה כל כך נכונה וברורה כמו שאתה כתבת, נחשד בהתחזות.

מודטחדש

New member
כשזפזפתי בין תוכניות בטלויזיה

ראיתי לכמה שניות אדם שנופל למטה בתכנית שנקראת "לעוף על המיליון" ביי, רועי!!!

למעלה