המלצה חמה

דפי לב

New member
המלצה חמה

שלום אני פונה אליכם בעקבות חוויה מדהימה שעברתי ועכשיו אני חשה צורך לחשוף אותה לכולם ואולי כך לעזור במעט כפי שעזרו לי. אקדים ואומר שבעקבות טראומת ילדות שעברתי, שהשפיעה עלי לאורך כל חיי הבוגרים- החל מבעיות אכילה וכלה בבעיות בזוגיות- עברתי טיפולים רבים בניסיון להבין ולהתמודד עם עברי. עברתי גם טיפול פסיכולוגי שאין ספק שעזר במשהו, אולם בכל זאת תמיד הרגשתי כי הטיפול נורא נורא איטי ,לא מספק ולא ממצה ובכלל הרגשתי שאני צריכה יותר. מיותר לציין לכל מי שחווה חוויה דומה עד כמה המצב מתסכל ומייאש ואותי הביא למצב של הסתגרות כמעט מהכל. עד שהתוודעתי לשיטת טיפול חדשה בשם "פאלם תראפי"- זוהי שיטת טיפול קונבנציונלית וטיפול משלים בעת ובעונה אחת המבוצע ע"י פסיכולוג/ית מוסמך. אספר כי לאחר כשלושה מפגשים בלבד השלמתי עם מצב שבטיפול הרגיל חצי שנה רק חגנו סביבו. אני מוכרחה לציין כי זוהי לא פרסומת, אלא הרצון שלי להעביר לכם את הכלי שעזר לי להירפא ובעיקר לחיות. אשמח לענות ולעזור בכל שאלה, כיתבו לי למייל [email protected] .

לסלי

New member
אני תוהה....

מה יכול להיחשב כטראומת ילדות? האם ילד שלא חיבקו אותו מספיק כשהיה קטן? האם ילד שנידו אותו בכיתה ועשו עליו חרם? (אפילו רק ליום אחד) האם ילד שנאלץ לראות מראות זוועה של פיגועים? האם ילד שהיכו אותו? האם ילד שגדל בבית עם אנרגיות שליליות? האם ילד שההורים "ירדו" לחייו? האם ילד שחווה מוות של מישהו קרוב ואהוב (אפילו חיית מחמד) האם ילד שסבל מחולי קשה? האם ילד שנאלץ להתבגר? תהיות. לכל אחד ואחת סוחב את החבילה שלו. בחבילה הזו נכללים אירועים שאפשר להגדירם כחוויות ילדות טראומתיות. וכל אחד מהאירועים הללו הביאו אותך למי שאתה היום. לטוב ולרע. מה אתם עושים עם המטען הזה?

*אביבה*

New member
כל מה שכתבת

ועוד הרבה אחרים... מה עושים עם זה? כל אחד עושה עם זה מה שבא לו. ושלא יקפצו עלי עכשיו כאלה שיאמרו שיש דברים שאי אפשר לשלוט עליהם.אין חיה כזאת. אפשר להמשיך ללכת עם המטען כל החיים ולהגיד שזה בגלל מה שהיה. ואפשר לחיות את ההווה בלי קשר למה שהיה. עכשיו בבקשה לבחור!

קבלי הסכמה מלאה!

מה תעשי עכשיו עם עצמך? תחיי בעבר? או תסתכלי קדימה? אנשים נוטים למצוא לעצמם כל מיני תבניות על מנת להסתכל על העולם, זה נורא נוח ונורא מקל, אבל לפעמים אנחנו גם דוחפים לתבניות האלה מקרים שממש ממש לא רלוונטיים לכל התבניות האלה, ואז אנחנו מנתחים הכל בצורה מעוותת. התבניות האלה הן תוצר של ניסיון העבר שלנו, ואני אומר, די לניסיון העבר! תתמקדו בעתיד! אם לא תנסו שוב, ושוב, ושוב, ושוב, ושוב, אף פעם לא תתעלו ותצליחו במה שניסיתם לעשות! הכישלון הוא לא אי ההצלחה, הכישלון הוא ההפסקה לנסות!

*אביבה*

New member
גילגילון

אי אפשר להתמקד בעתיד. הוא לא פה. אפשר לחשוב עליו ועל מה אנחנו רוצים שיהיה. אבל זה רק לחשוב על...(וזה נמצא רק בראש שלנו לא במציאות...) גם אי אפשר להתעלם מהעבר כי אנחנו זוכרים אותו. אז מה עושים?

לסלי

New member
אביבה כתבה:

"אפשר להמשיך ללכת עם המטען כל החיים ולהגיד שזה בגלל מה שהיה" ואפשר גם להמשיך ללכת עם המטען כל החיים ולהגיד שזה למרות מה שהיה

למעלה