המלצה חמה

בדנתמ

New member
../images/Emo70.gif דיפ פרפל בארץ ../images/Emo70.gif

לעצלנים שלא פתחו את ההודעה בגלל הכותרת החצי-קשורה שלה... ואולי בכל זאת יתעניינו בזה... פשוט ראיתי שמישהי הגיבה להודעה אחרת שלי בעניין אז הנחתי שזה לא היה מספיק בולט.. חברים, לו הייתי ערפד, בטוח שהייתי שומע דיפ פרפל. *טוב נו, זה בגלל שבלי קשר אני אוהב לשמוע אותם, אבל עדיין

בדנתמ

New member
והנה זה גם מציף את הפורום...

ההודעה הנוכחית, למשל, היא ממש מיותרת וחסרת כל ערך, מלבד הצפת הפורום ויצירת אשליה שהוא ממש חי
יש פורומים אחרים, שאני חושב שאין צורך לנקוב בשמם, שפשוט מלאים בהודעות כאלה...
אבל אותי זה משעשע

Lory Lee

New member
יאווו אני רוצהההה

אבל תלוי כמה יעלה כרטיס כי שמעתי שגם לינקין פארק על הכוונת וגם ביורק תגיעה - וזה מלאאא כסף!

בדנתמ

New member
אני ממליץ לך לבחור בדיפ פרפל ../images/Emo13.gif

האמת שביורק מעט אלטרנטיבית מדי לטעמי... אבל הרשי לי להמליץ לך בחום ללכת לדיפ פרפל
להקות כמו לינקין פארק קמות כל שניה... ולא עושות משהו כל כך מיוחד, מורכב, וגאוני כמו דיפ פרפל... להקות כמו דיפ פרפל זה משהו שאין כל יום... הם בשורה אחת עם ג'ימי הנדריקס, הדורס, לד זפלין, פינק פלויד, הרולינג סטונס, הביטלס, קלפטון... קלאסיקות ענק בקיצור... וגם לא הייתי נותן להם עוד המון שנים להופיע ברמה טובה, בהתחשב בזה שהם לא כאלה צעירים, אז נראה לי ששווה לך לקפוץ על ההזדמנות
אבל שוב, זאת רק דעתי

Lory Lee

New member
זו הסיבה שאני אוהבת כל כך את המוזיקה שלהם...

אבל בעניין ביורק אני לא מסכימה איתך, ביורק לא לגמרי אלטרנטיבית ויש לה מוזיקה עממית, קצת בסגנון הטריפ-הופ... מה שכן, לדיפ פרפל יש בהחלט מוזיקה גאונית... ואולי דיפ פרפל כבר מבוגרים, אבל מתי שוב תבוא ביורק לארץ? אין לה כאן הרבה מעריצים כמו במקומות אחרים.... אולי ללינקין פארק יש סיכוי לחזור.. עכשיו הכנסת אותי לדילמההה - צריכה להטיל מטבע!

בדנתמ

New member
השוותי רק ללינקין פארק...

כי בגלל שביורק לא בדיוק בטעם שלי אני לא ממש מכיר אותה. (טוב תכלס גם לינקין פארק לא ממש הטעם שלי אבל התקשורת דואגת לזה שאי אפשר יהיה להתחמק מלהכיר אותם...) ודווקא אנשים שביורק כן בטעם שלהם מחזיקים ממנה, לכן לא השוותי אליה.. אבל אגב ביורק, פתאום נהיה לי חשק לטייל באיסלנד
ממש יפה שם..

Lory Lee

New member
אני חולה על איסלנד!

תמיד רציתי לטייל שם... פעם ראיתי סרט (לא זוכרת איך קראו לו) שהייתה בו סצינה אחת שצילמו באיסלנד, ליד נהר מהמם כזה, והיה שם יער כזה... יש שם הרבה ירוק אם אני לא טועה... דוגרי, מסביב ללינקין פארק באמת יש הרבה רעש, אבל בתור אחת שמעריצה אותם אני לא יכולה להגיד שזה מפריע לי=) ולדעתי הם עזרו מאוד לעורר את המודעות לרוק בעולם, כי אנשים היום לא אוהבים רוק אלא יותר היפ-הופ וכאלה, וכשלינקין פארק משלבים בין השניים זה מאוד עוזר למשוך גם את אלה שלא חובבים רוק ואולי אפילו גורם להם לאהוב את זה יותר...

בדנתמ

New member
איסלנד מהממת ../images/Emo161.gif

ואגב, נקודה משעשעת: הוויקינגים (בעיקר מאזור נורווגיה) היגרו להם מערבה בעקבות מגלי הארצות שלהם... איסלנד היתה ארץ אטרקטיבית מאוד וירוקה ויפה והתחילו להצטבר שם די הרבה אנשים... אז החבובים החליטו לקרוא למקום איסלנד (ארץ הקרח) כדי שהוא יישמע לאנשים מעט פחות אטרקטיבי, והם לא יהגרו לשם (וככה הם טיפלו בסכנה של פיצוץ אוכלוסין...) ואז הם הגיעו לגרינלנד. וראו ארץ מלאת קרח ושבאמת קשה מאוד לחיות בה... אבל כנראה שאריק האדום רצה לקבל יותר תמיכה מהשליטים הנורווגים להמשיך במסעות שלו, ולכן רצה שיבואו תושבים לגרינלנד, אז הוא קרא לה גרינלנד (הארץ הירוקה). למרות שלמעשה, היה מתאים יותר לו היו מחליפים בין שני השמות
עכשיו זה גרם לי לתהות... הוויקינגים שהגיעו כמה שנים לאחר מכן לצפון אמריקה (בראשות בנו של אותו אריק) קראו למקום בו הם התיישבו וינלנד (ארץ הגפנים). עד היום לא מצאו את אותה וינלנד (הויקינגים תיארו אותה בצורה די מפורטת וייחודית ואף מקום שחשבו שאולי יכול להיות זה, לא התאים במיוחד לתיאורים) ואני תוהה, האם באמת היו בה גפנים ונופים פסטורליים כמו שהם תיארו, או שזה גם היה טריק שיווקי? *ובנושא אחר, שילוב של רוק, עם משהו שיש לו השפעה מהיפ-הופ (למרות שזה לא ממש היפ הופ) שיותר עושה לי את זה, הוא הלהקה rage against the machine. איזה גרוב ענק יש להם! פשוט ה-להקה בשביל הוצאת אגרסיות

Lory Lee

New member
אתה צוחק, נכון?

איזה הזוי... אף פעם לא שמעתי על וינלנד אבל אם לא שמעו עליה כנראה שהיא באמת לא משו... אנשים באמת לא באים לארץ מסויימת רק בגלל השם שלה? הם לא שומעים מאנשים שכן היו שם על המצב האמיתי בארץ? הרי עובדה שהיום כולם יודעים שאיסלנד ירוקה למרות שמה.. אני מתה על להקות פרועות שאפשר להוציא איתם כעסים, זה כל כך עושה לי את זה... למשל הלהקה Bullet For My Valentain היא לגמרי להקה כזאת... מכיר? גם Evanescence היא להקה טובה, לא כי היא רועשת - כי היא לא תמיד רועשת - אלא כי יש אפקטים כל כך דרמטיים, לדוגמא באלבום החדש שלהם The Open Door הם הוסיפו לשירים פסנתר של כנסיות שמוסיף לשירה הרבה דרמה, ואיימי לי הסולנית שרה גם היא בקול דרמטי של אופרה ברידג' שנשמע מדהים, זו להקה שמגיעה בקלות לרמות מאוד מקצועיות מוזקלית ומנצלת את היכולות שלה בצורה מדהימה!

בדנתמ

New member
לגמרי ברצינות...

אל תשכחי שלא היתה להם תקשורת המונים כמו היום. והשמות שהם היו נותנים לארצות שלהם היו אמורים לייצג משהו. תחשבי שמה שאנשים שמעו על גרינלנד היה מאיזה שיר שאחד ממגלי הארצות האלה כתב, והתוכן שלו הוא בערך "הגעתי אל הארץ הירוקה, מרחבים אינסופיים נפתחו לפניי אחרי המסע הארוך בים הקפוא, נופי הארץ הזאת, שעצרו את נשימתי, מזכירים לי את הסיפורים ששמעתי כילד על אסגארד"... ("הארץ הירוקה" היא כמובן גרינלנד, ואסגארד זה כמו האולימפוס של המיתולוגיה הוויקינגית כזה...) אז השמות של הארצות היו די חשובים. הם גם נתנו בטח השראה להמון משוררים שלא היו שם לכתוב שירים על אותן ארצות (כן, הם היו חזק בקטע של שירה ושל סאגות) ורוב האנשים לא היו "קופצים" להם לאיסלנד לטיול ואז חוזרים לנורווגיה... מסעות שחזרו לדווח היו דורשים ארגון הרבה יותר קפדני ומשאבים הרבה יותר גדולים. הם היו מפליגים להם בספינות עץ, הפלגות של חודשים לפעמים, במטרה להתיישב בארץ החדשה. לא תמיד היה להם כל כך פשוט מבחינה כלכלית לחזור אח"כ לנורווגיה. אמממ האמת שאני לא מכיר את הלהקה שכתבת.. אבל אם את אוהבת להקות שמשתמשות בכלים קלאסיים יותר ובקולות עוצמתיים, אז אני ממליץ לך בחום על ת'ריון.

Lory Lee

New member
כן, לא חשבתי על זה...

אבל אם אף אחד לא ידע שגרינלנד היא בעצם ארץ של קרח, ואם לא היה פשוט לחזור והם לא יכלו מבחינה כלכלית, אז איך היו שם תנאים נוחים כדי לחיות? תאר לך שהם נתקעו שם בין הקרחונים בלי יכולת לחזור.... ואגב, השיר באמת מפתה, אבל אני מדמיינת את אולימפוס של המיתולוגיה היוונית, אבל איך נראית אולימפוס במיתולוגיה שלהם?? (לא שיש לי מושג איך נראית אולימפוס גם במיתולוגיה היוונית, פשוט אותה תמיד תיארתי..) אני ממש מעריצה את התקופה הזו שבה היו מעריכים אמנות, מוזיקאים, ציירים, משוררים, מפסלים, הם היו אנשים דגולים שנתנו להם כבוד והיתה להם הרבה מוטיבציה, היום אם תהיה אמן לא תהיה לך אותה הערכה. היום הכל ריאלי והכל סביב ציונים ומעמד וכסף ורק ככה מעריכים בני אדם, זה נורא... בגלל זה זמרי רוק מצליחים פחות מזמרי פופ והיפ-הופ, לא רק כי היפ-הופ זה יותר 'פופולרי' אלא גם כי רוק היא באמת אמנות, והיפ-הופ מלא בשטחיות שזה מה שאנשים מחפשים, אבל כשמדובר ברוק, שזה עמוק וכבד. והלהקה הזו מדהימה - אתה חייב להכיר אותה... בוא נעשה עסק: אתה תשמע Bullet Foe My Valentain ואני אשמע את Therion, סבבה?

קרניjack

New member
אני בספק אם איי פעם הקשבתי ליותר משני שירים

שלהם, לא כי לא אהבתי, אלא כי אף פעם לא באמת יצא לי לשמוע שירים שלהם
אם בא לך להמליץ על שירים או קישורים נבחרים ביו טיוב :)

בדנתמ

New member
המלצות על שירים של דיפ פרפל המעולים:

אוף, בדיוק כתבתי לך רשימה לא קצרה של שירים ותפוז החליט שבא לו להיתקע לי פתאום... אז הנה, למרות שאני שעיצומה של האזנה לאלבום מעולה של דימונס&וויזרדס (touched by the crimson king אלבום מומלץ ביותר) אני אמליץ עכשיו על שירים של דיפ פרפל: hush שיר קצבי ומגניב, הזמזום בפזמון שלו בטח יהיה לך מוכר. מהאלבום הראשון שלהם אם אני לא טועה... when a blind man cries אחת הבלדות החזקות. anya גם שיר יפה
april זה לא לגמרי נכון לקרוא לזה שיר. זאת ממש יצירה. משהו מדהים. 10 דקות אינסטרומנטליות קלאסיות כאלה שלקראת הסוף בלאקמור נכנס עם הגיטרה שלו, ואח"כ עוד איזה שתי דקות עם מלים. אחת מיצירות הרוק הגדולות של כל הזמנים. black night עוד אחד מהשירים הטובים שלהם עם הריפים הממכרים. sometimes I feel like screaming בלדה יפהפיה. smoke on the water טוב, נו, מי לא מכיר את השיר הזה? lazy שיר בלוז מגניב לאללה. סוג של נכתב עליי
(you're lazy... you stay in bed...) love conquers all מהבלדות החדשות שלהם. (שנות ה90 כזה) soldir of fortune אחת הבלדות המוכרות והטובות שלהם. child in time גם שיר שקט ומדהים כזה. perfect strangers גם זה עשוי להיות לך מוכר. אחלה שיר. highway star אם את שומעת את זה בנהיגה וזה לא עושה לך חשק להיות עכשיו בפורשה מהירה על כבישי האוטובאן (ללא הגבלת מהירות) בגרמניה על איזה 300 קמ"ש, אז משהו ממש לא בסדר אצלך
אחד משירי הרוק הכבד הטובים... סוג של מטאל מתקופה שבה לא בדיוק היה מטאל כזה... anyone's daughter אחד השירים המצחיקים... תקשיבי למלים שלו טוב.. shield שיר יפה גם
stormbringer גם אחד משירי הרוק הכבד/מטאל בתקופה של הפרה-מטאל הטובים ביותר שנכתבו, לדעתי. אחד החזקים ללא ספק! תתחילי מאלה, ולדעתי את תישאבי פנימה מהר מאוד
ואז בטח תבואי גם להופעה

קרניjack

New member
טנקס../images/Emo13.gif

אני אתחיל לדעתי דווקא עם היצירה האינסטרומנטלית...וכשזה מגיע לעניין של הופעות, בעיקר בלהקות בסדר גודל כזה, תמיד המחיר יקר ולא לכיס שלי.

בדנתמ

New member
לא בטוח...

האמת שגם ה"סטנדרטי" של להקות מחו"ל, של 200 ש"ח הוא יקר מאוד, אבל יש לי תחושה שהם לא הולכים לגבות 700 ש"ח כמו כל מיני להקות שכבר הופיעו כאן בעבר... זה בטח יעלה כמו נייטוויש כזה, ואולי תהיה גם הנחה לחיילים.

קרניjack

New member
טוב, אז שמעתי

חצי מההמלצות של השירים שלך, בשמיעה ראשונה מה ש"הפריע" לי הוא הצליל האולד סקול, כנראה בגלל שאני לא שומעת להקות "ישנות"
אבל מצד שני, גם לא מצאתי משהוא שלא אהבתי . הסולואים והקטעים האינסטורמנטליים נוגעים ויפים, כשהם נכנסים לקצב הם נותנים גז עד הסוף.. מאוד אהבתי את april שמשלב מכל מיני צלילים, בדר"כ שירים שקטים יחסית מרדימים אותי (חוץ מהבלדות של סונטה
) אבל גם אהבתי את when a blind man cries ואת הפרעיות הקצבית שלשל highway star

למעלה