המלצה חמה על ספר שעשה לי משהו

נר11

New member
המלצה חמה על ספר שעשה לי משהו

השבת סיימתי לקרוא את הספר החדש של נועה ירון - ההיא משישי חי, והתוכניות ילדים שכולנו אהבנו לפני איזה 15 שנה בערך, ואז נעלמה לנו לפתע... פתאום גיליתי לאן היא נעלמה... הספר שלה מתאר את תל-אביב מנקודת ראותה - את תל אביב הברנז'אית, ה'סלב'ית, הפרוצה והרדודה, הנהנתנית, וה'און-ליינ'ית. היא מתארת איך היא הייתה עמוק עמוק בתוך תל אביב הזאת ואיך היא תמיד הרגישה שהעיקר חסר לה... ואח"כ היא מתארת את החבר המופרע שלה מתחיל להכיר איזה חסיד ברסלב שהופך להם את המח, ואת החיים. ומתוך זה היא מתארת את כל ההתלבטויות הנפשיות, את המלחמה עם ההורים, עם החברים, עם הדעות הקדומות. אני בעצמי ניפצתי כמה וכמה דעות קדומות שהיו לי על חוזרים בתשובה, ועל דוסים, ועל ברסלב. ספר מומלץ מאד שהשאיר אותי עם הרבה טעם של עוד ורצון ללמוד קצת יותר מה זה יהדות (ומה זה ברסלב). לספר קוראים 'מקימי'.

msch

New member
הספר מדהים ...

ממש ספר חובה תאורים חדים אמיתיים וכואבים.מרייקנות לחיים של תוכן כך היא אומרת ... צריך לקרוא כדי להבין...מומלץ הבחום

וואלה אני זוכר את החיוך השובבי שלה...

לפני שנים - היינו מתים עליה... עכשיו היא נהיתה דוסית אבל עדיין יש לה אותו חיוך. ראיתי אותה ביאיר לפיד ומרגישים שהיא באמת מתכוונת למה שהיא אומרת.

msch

New member
היא מדהימה איזה מהפך... ה' ירחם

מהקצה לקצה היא נראת שמחה ומאושרת אבל הלכה רחוק מאוד...

msch

New member
לא מה פתאום ...

נפתח פתח והיא לקחה אותו לאן שרצתה ה' עזר אבל את הדרך עושה המאמין...

למעלה