המלצה ובקשה!

maya in chains1

New member
המלצה ובקשה!

בוקר טוב1קודם כל רציתי להמליץ על העוגה שאפיתי לראש השנה! אפיתי עוגת תפוחים "משולבת" שהורכבה מ3 שכבות : השכבה ה1 הייתה מחצית מבצק שפירגה המדהימה המליצה לי לעשות (שיש בו מיץ תפוזים,קמח,סוכר ועוד כל מני אני צריכה לחפש את הכמויות המדוייקות/:) בשכבה ה2 היו תפוחים (מרחתי ריבת תות בייתית לפני ששמתי אותם) שנחו לילה שלם במקרר (את הרעיון, לקחתי ממתכון אחר של פירגה) אחרי שבישלתי אותם יום קודם על מים,סוכר,קינמון,וניל ויין אדום, ובשכבה ה3 הייתה המחצית ה2 של הבצק המדובר, רק מפוררת. מה אגיד? העוגה פשוט יצאה מדהימה!חבל שהרסתי את המצלמה בטיול יום לפני זה אין לי תמונות!באמת באמת עוגה מעולה!!!! והתודה לפירגה כמובן :) ולשאלה- "הוזמן" אצלי פאי פקאן... אף פעם לא הכנתי (שלא נדבר על אפעם לא אכלתי... ) וראיתי פה כמה מתכונים (2 של רוני ונציה) מה המתכון "המנצח" שלכן??? מלא מלא תודה , אין ספק שאתן "האמהות הרוחניות" שלי בתחוםP:

ayaba

New member
התמונה לא משהו

אבל הטעם משובח פאי פקאו: לבצק: 1/3 1 כוס קמח 1 כפית אב. אפיה 125 גר' חמאה 1 חלמון 4 כפות מים קרים. ללוש, לרדד על תבנית. למלית: 3/4 כוס סוכר חום 1 שמנת מתוקה לבשל יחד על אש קטנה עד שימס הסוכר 2 כוסות אגוזים קצוצים להוסיף לסיר ל2 דקות לשפוך על הבצק. לאפות בחום בינוני כ-30 ד'.

maya in chains1

New member
היי!

תודה רבה על המתכון! אבל .. אגוזים קצוצים? הכוונה לפאקנים קצוצים? זה משנה אם הם קצוצים או לא? פקאנים סינים זה מתוק מדי נכון?? תודה רבה!

ayaba

New member
הי גם לך

כוונה לפקאנים, למרות שאפשר אגוזי מלך - אני לא אוהבת, ופקאן סיני אכן מתוק מדי לדעתי. לא חובה לקצוץ.

pirge

New member
מיה, עשית שילוב נהדר עם העוגה. שמחה

שיצא טעים ובעיקר על ההמלצה.
בבקשה

למעלה