המלצה - "בקעת רוח-קרח"

python 4

New member
המלצה - "בקעת רוח-קרח"

אחרי שלושה ימים של קריאה מאומצת סיימתי ביום שבת את הספר השלישי והאחרון בטרילוגיית Icewind Dale. הנה הרשמים שלי מטרילוגיה-מומלצת עד מאוד-זו, שיצאה עכשיו גם בעברית קצת רקע The Crystal Shard, הספר הראשון בטרילוגיה, הינו הספר השני שיצא עבור ממלכות נשכחות. בראשית היה "מסע האופל באיי מונשיי", אחר כך בא "רסיס הקריסטל". זהו גם הספר הראשון של ר.א. סלבטורה לעולם ממלכות נשכחות, הספר שמציג את הגיבורים העיקריים של סלבטורה ב- 18 השנים הקרובות.. במרכזם את דריזט ד'אורדן. לאחר כתיבת הטרילוגיה הזו סלבטורה חזר לעברו של דריזט בטרילוגית "האלף האפל", שהיא הראשונה שתורגמה לעברית. לאחר מכן הוא כתב את "The Legacy", ספר המשך לטרילוגיית ה- Icewind Dale. בהמשך יצאו עוד סדרות שהמשיכו את עלילות דריזט וחבריו. מילה בקשר לכרונולוגיה - הסדרה הזו נכתבה לפני "האלף האפל", אך עלילתה מתרחשת אחריה. ניתן לקרוא את הטרילוגיה הזו קודם, או את "האלף האפל" קודם - זה לא משנה. בשנים האחרונות WotC מוציאה מחדש את הספרים של סלבטורה תחת כותרת אחת, The Legends of Drizzt. הפעם ספרי "האלף האפל" הם ספרים מס' 1, 2 ו- 3 בסדרה החדשה, וספרי "בקעת רוח-קרח" באים אחריהם כספרים מספר 4, 5 ו- 6 בסדרה. על הסדרה הסדרה מספרת את קורותיהם של 5 גיבורים: האלף האפל עם השם הכי ביזארי דריזט, הגמד ברונור, הברברי התמים וולפגר, הזוטון המעצבן רג'יס, והרוצח השרמנטי ארטמיס אנטררי. העלילה של הספר הראשון מתחילה ב- Icewind Dale, טונדרה של קרח באזור הצפוני ביותר של פיירון - המקום האחרון שהיה אפשר לצפות למצוא בו אנושות. בלי לגלות הרבה, בספרים הבאים הגיבורים יוצאים מ- Icewind Dale ומסיירים ברחבי "חוף החרבות", כולל באתרי משחקי מחשב מפורסמים כגון Neverwinter, Waterdeep ו- Baldur's Gate. ההתרשמות שלי - הטרילוגיה הזו מזכירה קצת את רשומות, במובן הזה שהיא הטרילוגיה הראשונה שנכתבה על ידי הסופר. כתוצאה, הספר הראשון הוא מעט חלש, לפעמים גם משעמם בנקודות מסויימות. אבל ככל שממשיכים בטרילוגיה השיפור ניכר - הספר השני הוא אומנם לא מקורי באופן היסטרי אבל די מרתק. הספר השלישי הוא פשוט מעולה - כאן כבר ברור למה סלבטורה הפך לסופר מס' 1 של הממלכות. ספר קריא ומרתק, לא יכלתי להניח אותו מהידיים. ה- showdown של הספר הזה, והטרילוגיה כולה, כתוב בצורה מדהימה. הסוף גרם לי לרצות מאוד לקרוא את הספר הממשיך, The Legacy (שיש לי כבר כמעט 10 שנים) - וכך אני יכול לשפוט את הטרילוגיה לטובה, בעובדה שהיא גרמה לי לרצות לקרוא עוד. סיכום הנה, כמתבקש, הטוב, הרע והמכוער: [(C) כל הזכויות שמורות לסטארהד] הטוב: Icewind Dale כתובה טוב, מעניינת (חוץ מהספר הראשון) ומהווה שער כניסה מעולה לעולם הממלכות הנשכחות. בגלל שהסדרה הזו מוקדמת מאוד (Pre-Avatar, בלשון הממלכות) אין שום "חובת קריאה" לפניה, ואחריה אפשר להמשיך לעוד הרבה ספרים של סלבטורה. הרע: Kill them, Entreri, kill them
הרע פה הוא דווקא הטוב. ללא ספק הדמות הכי מרהיבה של סלבטורה בטרילוגיה הזו היא הדמות "הרעה", ארטמיס אנטררי. רוצח אנשים בלי חשבון, נעול על המטרה שלו מההתחלה עד הסוף, לא עושה חשבון לאף אחד. רואים שסלבטורה אהב אותו - הסצנות איתו הן הכי מרתקות. המכוער: דריזט. שמע ישראל, הוא מכוער, לפחות בכריכה. חבל שבגרסה העברית לקחו את הכריכות הישנות של אלמור ולא את החדשות! בעברית יצאו עד כה שניים משלושת הספרים - אני מתאר לעצמי שהשלישי יצא בקרוב. באנגלית יצא החודש הספר הרביעי של The Legend of Drizzt, שהוא הדפסה חדשה לספר הראשון של Icewind Dale. בחנויות סטימצקי המובחרות ראיתי כבר את כל הספרים של סלבטורה, ולמי שמעוניין, הנה סדר הקריאה אחרי Icewind Dale ו- The Dark Elf: Legacy of the Drow: 1. The Legacy 2. Starless Night 3. Siege of Darkness 4. Passage to Dawn Path of Darkness: 1. The Silent Blade 2. The Spine of the World 3. Servant of the Shard 4. Sea of Swords The Hunter's Blade: 1. The Thousand Orcs 2. The Lone Drow 3. The Two Swords The Sellswords - הטרילוגיה החדשה, הספר הראשון שלה הוא Servent of the Shard שיצא בהדפסה חדשה, והספר הבא הוא Promise of the Witch King - לא ידוע עוד משהו מלבד פרטים אלה.

נממ.. תרגמו את זה ל"בקעת רוח-כפור",

אבל זה לא כזה משנה. O_ם גבר-גבר של סדרה!!1 אני לאהוב. מחכה כבר שהשלישי יצא!
הו, דריזט.
תעשה לי אלף אפל!

python 4

New member
גם תרגמו את תניס לשדון, המסכן

Ice = קרח, ולא יעזור שום מתרגם מאותגר-אנגלית שיגיד לי אחרת.

black robe

New member
מתי?איפה?מי?מה?מו?../images/Emo63.gif

יממ....גלידה זה טעים!
במיוחד אם זה מוקה !
יממממ...

ThornLeg

New member
ספר טוב

אני חייב לקרוא אותו במיוחד אחרי שקראתי את האלף האפל שהיתה טרילוגיה מצוינת

Dead Black Moon

New member
יאאאא../images/Emo105.gif

אני זוכרת את הרבע-שעה שהשקעתי בהכנת ה"אומנות השרשור" הזאת!

LuLuLu iT

New member
ח"ח הדר../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif../images/Emo97.gif

מעכשיו בשבילי רק אומנות השרשור של רמה"ח

Mystic Dragon

New member
איזו כריכה יפה!../images/Emo99.gif

ותודה על הביקורת, פייטון, היא מצויינת. הסדרות שהמלצת אחרי ה"אלף האפל" ו"בקעת רוח-קרח" גם מספרים על עלילותיו של דריזט, נכון (אחלה דמות!)? אני כבר מחכה לקרוא את זה... אני עכשיו בשני של האלף האפל. אגב, איך האנגלית בספרים? קשה או סבירה?

LuLuLu iT

New member
אוה תודה ../images/Emo24.gif../images/Emo97.gif

למרות שזה לא ממש עוזר לי, עוד לא הגעתי לממלכות נשכחות
דרך אגב, אני נורא מאוכזבת מעצמי שאני לךא מבינה את החתימה שלך ליאור ;(

למעלה