המלצה בנושא ברזל

bubiky

New member
המלצה בנושא ברזל../images/Emo53.gif

היי, אני צופה בכן אך לא משתתפת פעילה אבל אני צריכה עצה, אני בשבוע 13+3 והרופא שלי נתן לי תוספת ברזל - ferrifol 3 עד עכשיו לקחתי פרנטל של סולגאר, 2 כדורים ביום והרופא אמר להפחית לכדור אחד ביום ולקחת מהברזל כדור אחד ליום. הבעיה היא שאני כבר לוקחת יומיים את הברזל כל צהריים ויש לי בחילות נוראיות בערב (שלא היו לי עד עכשיו) וגם עצירות, יש למישהי המלצה על סוג אחר של ברזל? מה לגבי ברזל עדין של סולגאר (למרות שהמינון בו הרבה יותר נמוך מבכדור הנ"ל) תודה

ילדונט

New member
הייתי מתייעצת עם הרופא

לאיזה כדורים להחליף. זה שאת צריכה להחליף כי הכדורים הנוכחיים לא עושים לך טוב זה ברור.

בוביקי שלום,

פריפול 3 נחשב היום לכדור עם מעט תופעות לוואי ככל הניתן. נלקח תוך כדי ארוחה והוא הכדור היחידי מסוגו שניתן לעשות זאת. לא נראה לי שיש קשר בין הבחילות ללקיחת הכדורים בשל הפרשי השעות בין לקיחת הכדורים והופעת הבחילות. אני מניח שרופאך המליץ על לקיחת הכדורים עקב ירידה חדה ברמת ההמוגלובין שלך. רמת המוגלובין תקינה חשובה גם לך וגם להתפתחות תקינה של העובר.

bubiky

New member
רמת הברזל שלי היא

רמת הברזל שלי נכון לשבוע שעבר היא 12 היתה ירידה מ12.4 כלומר לא כ"כ משמעותית, יכול להיות שהבחילות נובעות ממשהו אחר? הן התחילו בערך בשעה 18:30 ואת הכדור לקחתי ב-14:30

לפי דעתי ובהסתמך על מספרים אלה בלבד

כדאי לשקול שוב בהתייעצות עם הרופא המטפל אם אכן את זקוקה בכלל לכדורי ברזל. רמת ההמוגלובין הנורמלית בהריון היא סביב 11-11.5 ג'. כדורי הויטמנים כן מומלצים בכל רמת המוגלובין בהריון. להזכיר, הן מכילות גם ברזל בכמות קטנה יותר אך מספקת ברמות המוגלובין כמו שלך. בקשר לבחילות, יכול להיות שאלה נובעות ממשהו אחר. אני לא רואה קשר ברור בינן לבין הכדורים.

bubiky

New member
תודה על התגובה ואגב..

לבחילות מתלווה כאב ראש חזק, היו לי כמה ימים של כאבי ראש ללא בחילות לפני שבועיים, רופאת משפחה מדדה לי לחץ דם שהיה נורמלי, ואמרה שיכול להיות שזה וירוס.

למעלה