המלך חוזר (ובגדול)

המלך חוזר (ובגדול)

King Crimson - Red תרשו לי לפתוח בציטוט שמתאר את הלהקה בתקופה הזו: "היה לנו הסכם בינינו לפיו כל אחד מחברי הלהקה עושב מה שהוא רוצה בכל יצירה. המצאנו כל מיני סימנים מוסכמים, שנתנו לנו את האפשרות להפסיק את האלתור ולחזור לנגן את בקטע כאילו כלום לא קרה. רגע לפני שהכל התחיל להיות מוגזם ורגע לפני שהתחיל הבלאגן, כולם הצטרפו זה לזה כדי לנגן ביחד בהרמוניה מושלמת" (ג'ון ווטון 1974) ההרכב הזה של קינג קרימזון התחיל לאחר שלפריפ כבר נמאס להרכיב ולפרק להקות. לאחר האלבום "איים", פריפ פירק את הלהקה בטענה שהכל גמור. בשנת 1972 הוא החליט להקים שוב את הלהקה. האמנים עם המזל (או ביש מזל.. בכל זאת.. לעבוד עם פריפ...
) שהוא בחר היו: ביל ברופורד - המתופף המצוין של יס שאחרי האלבום קרוב לקצה עזב את יס. והצטרף לפריפ (יש שמועות שפריפ ניגש אליו ואמר לו: "אתה מוכן בשבילי"
). וכן, הוא יותר טוב מרינגו. ג'ון ווטון - בסיסט מצוין שלרוב לא מנגן עם מפרט (תראו אותו בהופעות, תבינו למה). ווטון עזב את הלהקה family והצטרף לקרימזון. ג'יימי מויר - אמן כלי ההקשה (לא מתופף!) הגדול ביותר שאני מכיר. דייויד קרוס - הכנר המוכשר. לאחר 2 אלבומים מצוינים עם ההרכב הזה, מויר עזב (חזר בתשובה וחי כנזיר) וקרוס נעזב (פריפ לא אהב את הדינמיקה בים הכינור של קרוס לגיטרה שלו, או בקיצור, הוא סתם לא אהב אותו
). אז עם מה נשארנו? פריפ, ווטון, וברופורד. יודעים מה? לא נורא! ב 74 הלהקה הקליטה אלבום שלדעתי הוא יותר טוב ממה שהלקה עשתה עד אז, ומאז! אלבום פרוג-מטאל (כן, היה דבר כזה לפני דרים) מצויין הממשיך באופן ישיר את הקו הרועש של הלהקה. באלבום זה השתתפו גם: דייויד קרוס (מוזר..), איאן מקדולנד ומל קולינס על האלטו וסופרנו סקסופון (הזכורים גם מהאלבומים הראשונים של הלהקה).
האלבום מתחיל מצויין עם השיר רד. שלדעתי, יותר מהכל מראה על הצהרת כוונות. מן ריף של הגיטרה עם דיסטורשן שנשמשך, ומשום מה... לא נמאס ממנו! עבודה מצויינת של ווטון וברופורד, אבל השיר הזה הוא בעיקר פריפ.
Fallen Angel בלדה תמימה ו(יחסית) קלילה. ווטון כמובן שר, ומראה שוב עד כמה הוא כשרוני. מבחינה מוזיקלית, אין הרבה מה לרושם על השיר. מילים נחמדות, מלודיה טובה,גיטרה האקוסטית שעד מהרה הופכת (איך לא..) לחשמלית עם דיסטורשן. לדעתי השיר הכי חלש באלבום.
One more Red Nightmare השיר מתחיל עם ריף אדיר של ווטון בבס+דיסטורשן שגורם לך לחשוב למה כמעט ולא משתמשים בדיסטורשן עם בס. בין ברופורד מראה את יכולת התיפוף המצויינת שלו. בשיר הזה פריפ לא בא כל כך לידי ביטוי, והוא נותן את הבמה (או שמא הם לוקחים אותה) לברופורד ווטון. לקראת הסוף גם הסקסופון תופס תאוצה והופך להיות הכלי המוביל שאותו מלווים כל הלהקה בצורה מושלמת!
Providence קטע אינסטרומנטלי שהרבה מחשיבים אותו (לא בצדק!) לרצועה החלשה באלבום. קטע שרובו מאולתר מהופעה חייה שעברה עיבוד ועריכה באולפן (כמו רוב האלבום starless and bible black). מתחיל שקט עם הכינור שמלווה עם בס קל (זה ווטון!?). בהמשך הכינור והבס מתגברים (יש תחושה שהכינור רודף אחרי עצמו.. שימו לב). ואז מתחיל השיר האמיתי! עם קצב מהיר של ברופורד (קצב סטייל ג'אז) והנגינה של פריפ ושל כל החברה. למי שעדיין לא הבין למה התכוון ווטון שהוא אמר את המשפט שלמעלה, שישמע את השיר הזה! פשוט גדול. איך הכל מאולתר, ואז הכל חוזר להרמוניה מושלמת! שוב נגינת כינור, שום בס מדוסטרשן (המצאתי פועל!). והשיר נגמר..
אני פשוט לא מבין למה הרבה אנשים נוטים לא לאהוב את היצירה הזו!
Starless השיר האולטימטיבי. השיר הכי טוב של הלהקה לפי דעתי. לאחר ההקדמה השקטה והשירה היפה של ווטון. מתחיל למעשה השיר האמיתי. בשיר הזה פריפ מוותר על הדיסטורשן ושם יותר דגש על הקצב והמשקל המשתנים. השיר הזה מעלה כמה תהיות מוזיקליות פילוסופיות... מה מלווה את מה... האם התופים והבס מלווים את הבס? האם הגיטרה והבס מלווים את התופים? או (והתהיה המועדפת עלי
) הגיטרה והתופים מלווים את הבס? מעולם בס עם דיסטורשן לא נשמע כל כך במקום. איך החלק האינסטרומנטלי מתחיל לאט ומתקדם יותר ויותר להרמוניה מושלמת בין שלושת הכלים. במקרה זה, נראה לי שהציטוט של ווטון לא כל כך נכון (חוץ מהתופים). כאן זו מלאכת מחשבת של השלישייה המופלאה הזו. עצה! תשמעו את השיר 4 פעמים רצוף. פעם אחת שימו לב רק לתופים, אח"כ רק לבס, ואח"כ רק לגיטרה, ובפעם הרביעית להכל ביחד! השיר נגמר עם קטע יפה (מעין מוזיקת הנושא... ה theme) על סקסופון. פשוט שיר מצויין. אחרי האלבום הזה פריפ החליט לפרק את ההרכב בטענה שהמעריצים לא מבינים אותו, ובטענה שהמוזיקה נהייתה מסחרית מדי (איש דגול). בשנות ה 80 הלהקה חזרה ושמרה (בערך) על הקו המטאליסטי שאפיין אותה בשנות ה 70. אבל זו תקופה אחרת (פחות טובה) וסיפור אחר.

Liricooli

New member
אהבתי

מתכנן לקנות את הדיסק הזה, מה גם שהוא עולה "רק" 45 שקלים, ולפי מה שהפסקתי לשמוע (אני בדרך כלל מוריד שירים מהדיסק בשביל לראות אם הוא לטעמי, ואז קונה)- הדיסק צריך להיות מצויין. הביקורת מצויינת, נהנתי לקרוא. לירי, שבמקרה טייל לפה..

HelterSkelter1

New member
אלבום מצויין, הפייבוריט שלי ביחד

עם In the court, Lizard ו Laks' tounges in aspic. מאסטרפיס אמיתי.

פריפ הפסיד? הכיצד?

לא קראתי עוד הסוף, אני סתם שמח שגם אתה במבקרים אז אני מקפיץ.

הייתי צריך להתייחס גם לעטיפה..

איהז עטיפה עוצמתית! צמרמורת כל פעם שאני רואה אותה.

המיש

New member
מצטרף בכל לב

אני מצטרף בכל לב לניתוח המבריק של האלבום. אלבום מצוין וחזק ביותר, וכן, starless הוא בהחלט קטע גדול, מן הגדולים ביותר וללא ספק הכי גדול בתקליט הזה, אבל לדעתי - וכמובן, זו דעתי הפרטית, גם התקליט הראשון, גם השני וגם השלישי של קינג קרימזון עולים על red. מצד שני, זו לא ממש חוכמה - זו פשוט לא אותה להקה. ומי כאן ראה את רוברט פריפ בהופעה חיה? חוץ ממני, אני מתכוון..... מתישהו בסוף שנות ה- 80, בהיכל התרבות, עם הרכב(?) של כעשרים גיטריסטים עם גיטרות אוביישן, מסודרים בחצי מעגל. פריפ בפינה הימנית - ומנגנים מוזיקה עצבנית משהו, וחוזרנית מאוד. אני חושב שקראו להם - the crafty guitarists. זה היה מעניין, אך לא מסעיר. איפשהו - יותר מדי חינוכי ומתורבת. אבל מה הפלא - פריפ הוא אבי-אבות הרוק התרבותי, הלא כן?

noosh

New member
אוו אהבתי!

האמת היא שקשה לי יותר להתחבר לרד בגלל שאני לא ממש מתה על הסגנון הכבד של קינג קרימזון, אני מעדיפה את איילנדס ואין דה קורט.. אבל רד הוא בהחלט אלבום טוב, והביקורת גם כן

orbiti

New member
מעולה!

רק תיקון הסטורי קטן: מויר עזב אחרי לארק'ס, ולא השתתף בסטארלס אנד בייבל בלק שבא אחריו. אני חושב גם שאחת הסיבות שהוא עזב היתה שהוא שבר את הרגל או היד ולא יכל לנגן יותר באותה צורה.

GeForce 5

New member
../images/Emo45.gifאחלה אלבום, אחלה ביקורת../images/Emo26.gif

למרות שהוא שני אצלי אחרי In The Court Of Crimson King האגדי!

כל הקפצה היא גם

קישור. אהבתי, יופי של ביקורת לאלבום מעולה. אגב גם אני נזכרתי פתאום בהופעה של פריפ בהיכל התרבות, כשרוצים לרדת על פריפ כגיטריסט אומרים שהוא מנגן בישיבה, מין אמירה כזאת על חוסר ההתלבות שלו, אז הוא באמת ניגן בישבה, אבל האיש רב אומן.

המיש

New member
היכל התרבות

הכוונה לזה שהוא הופיע שם בשלהי שנות השמונים. פברואר 1987, אם נדייק. תסתכל במעלה השרשור ותבין.

למעלה