המלך הוא עירום?

Poor Goldilox

New member
המלך הוא עירום?

היי אני נמצאת בפורום מיום הקמתו ובעבר גם כתבתי כאן בניק שונה. (כיום בעיקר קוראת). גם אני עוברת עכשיו קורס בג'פטו, ובניגוד לשאר הכותבים כאן, ההרגשה שלי היא קצת של בזבוז. כלומר, אני מרגישה שבפורום הבנות שנמצאות עכשיו בקורס, עושות איזושהי אידיאליזציה של הקורס למרות שהוא די רחוק מלהיות מושלם. אני לא באה כאן כמובן לתקוף אף אחד, אלא רק לדבר על ההרגשה שלי לגבי הקורס. כשנרשמתי חשבתי שמעבר לעבודה נטו, נקבל בקורס גם איזה שהם כלים שעוזרים למשל להיפתח, להביע רגשות באופן מוחצן יותר, להשמיע קולות מצחיקים או משונים וכו'. שלא נלמד רק את העבודה הטכנית, כי זה דווקא החלק הפחות מסובך בכל הסיפור. חשבתי שכמו בבית ספר למשחק, גם כאן נלמד לשחק, רק מול המיקרופון (ואין לי ספק שזה שונה לגמרי ממשחק על במה, ולכן גם צריך מס' כלים שהם שונים ממה שלומדים בחוגי דרמה או תיאטרון). ההרגשה הזו שלי התגברה כשקראתי על אופן העבודה בקורס בנלס. נראה ששם דווקא כן עובדים יותר גם על הקטע של להשתחרר. הרי בדיבוב צריך להתפרע ולא לכולם זה קל. ברור שגם מי שעובר את הקורס צריך שיהיו לו תנאי סף בסיסיים בשביל להצליח בקורס, אבל בשביל זה, אני חושבת, עברנו אודישן. ואני לא חושבת שמעבודה נטו אפשר ללמוד איך לשחק. נכון שאני יכולה לדמיין שאני בסיטואציה הזו ואז יהיה לי קצת יותר קל, ועדיין- לא מספיק. בכלל, זה ש-3 שיעורים כל הבנות מדבבות את אותה הדמות, וכל אחת כבר יודעת מה הולך לקרות בהמשך, מה הדמות הולכת להגיד, ובמידה מסוימת גם איך זה אמור להישמע- אני לא חושבת שזה תורם ואולי אפילו פוגם. אחרי ששמעתי את הדמות כ"כ הרבה פעמים, קשה שלא לחזור על אותה האינטונציה שכבר עשו לפניי. מה גם שזהבה זו לא דמות שכ"כ כיף לעשות, ו-3 שיעורים זה כמעט חצי מהקורס. לא עבדנו על אף דמות אחרת עדיין! (חוץ מאולי מישהי אחת). אז בסופו של דבר ההרגשה שלי היא קצת של באסה. אני מרגישה שהקורס, שעולה כ"כ הרבה, לא באמת נותן את מה שצריך. אולי מי שיש לו את הכישרון הזה באופן טבעי, זה עוזר לו בכך שיפה מכירה אותו ותיתן לו עבודה. כל השאר, שיש להם כישרון אבל הם לא תותחים (ולצערי נראה לי שזה הרוב, אא"כ ילמדו אותנו לשחק כמו שצריך), לא יצאו מהקורס הזה עם שום דבר חוץ מחור בכיס (שלהם או של ההורים). נכון שסה"כ הקורס נחמד והכל, אבל נראה כאילו באמת מאדירים אותו מעבר למה שהוא, ודווקא קשה לי להגיד בינתיים שזה כזה כיף חיים...

MorraniChan

New member
צר לי שאת מרגישה ככה

אנחנו ממש לא מאדירות את מה שקורה בקורס. מה שאנחנו כותבות באמת קרה ובאמת נהננו מאוד! ההפך לגמרי, כל פעם כשאני נזכרת בקורס אני ממש מעלה חיוך על הפנים. אני נהנת שם מאוד וכל מה שאנחנו כותבות בחפירת השבוע הוא נכון לחלוטין ואנחנו לא מנסות להכניס לשם שום דבר שיגרום לקורס להראות אידאלי. בסה"כ אנחנו כותבות בדיוק מה שקרה. יפה עובדת בדרך שונה, היא מוציאה מהשחקנים הכל. הם בעצם מצליחים למצוא את התשובות לכל השאלות, יפה עוזרת לנו להבין את הטכניקה והמשחק בלי להרצות לנו איך ומה צריך לעשות. רק מוצאת את הדרך הנכונה כדי לכוון כל שחקן בנפרד במקומות הבעייתיים שלו. ותתפלאי, להוציא קולות משונים כל אחד יכול ולא צריך בשביל זה מורה. התאני היחידי הוא שתצליחי להחזיק מעמד עם הקול הזה במשך כל הזמן שהדמות מדברת. זה ממש ברור. בדיבוב הבעת הרגשות צריכה לבוא ממך ודווקא בקטעים האלה יפה עוזרת לנו למצוא את הנקודה הנכונה. בחיים לא ידענו אילו טקסטים נגיד. ידענו שאנחנו נמשיך עם אותה הדמות כי היא מתאימה לרמה שלנו וככה זה גם אצלך. אי אפשר להתחיל דמות ברמה מסויימת ופתאום לעבור לדמות אחרת עם רמה אחרת רק בשביל הגיוון. מה גם שבהתחלה את צריכה להכיר את הדמות. כשתהיה לך טכניקה מעולה תוכלי להכנס לנעליים של הדמות בשנייה. ואנחנו בערך מהשיעור השלישי הפסקנו לעבוד על טכניקה לחלוטין. אנחנו עובדים בעיקר על רגשות וקולות. באמת, אני מצטערת שזה מה שאת מרגישה בקורס. אבל את לא יכולה להגיד שאנחנו מאדירות את הכל כי זה ממש לא נכון. כנראה שאת טיפה יותר תובענית בעניין הזה ואני מכבדת את זה. אני לא יכולה לגרום לך לשנות את דעתך אבל לפחות תביני שהקורס הוא בכלל לא איך שאת מגדירה אותו. הוא נותן את כל הכילים שאת צריכה ובעתיד תרכשי עוד כילים. את רק בשיעור השלישי! בכל קורס תקבלי את אותם הכילים בדרכים אחרות כמו שקורה בנ.ל.ס. וחכי, את רק בשיעור השלישי, יש לך עוד ארבעה שיעורים! את כל הכילים האחרים תקבלי בהמשך :)

Poor Goldilox

New member
מקבלת את דברייך

כנראה שהציפיות שלי היו קצת יותר מדי גבוהות... אבל זה שאנחנו עושות את אותה הדמות (ואנחנו גם רוב של בנות בקבוצה) זה די מעצבן. ברור שאפשר לעשות גם דמויות אחרות שלא דורשות רמה גבוהה יותר, אפילו לא באותו הסרט. לא חייבים כל הזמן לעבוד על זהבה ושלושת הדובים, יש המון סרטים מצויירים עם שלל דמויות נשיות, ולדעתי כל אחת יכולה לעשות דמות אחרת. את רוצה להגיד שלא מפריע לך לשמוע את אותו הטקסט עשרות פעמים ואח"כ גם מרוב ששמעת את זה, אז גם לחזור על כל הטעויות של מי שהיו לפנייך? (בשיעור הבא אני מתכוונת לצאת, ולהיכנס רק כשיהיה התור שלי. אני לא מרגישה שלשמוע בנות אחרות מועיל לי, אלא ממש להיפך). ולגבי טכניקות למשחק- חשבתי שיהיה יותר "תרגילים" כאלה לשחרור או הרפיה, או איזשהו תרגיל שיעזור לנו להיפתח (בדיוק כמו שהיינו עושים בתחילת כל שיעור דרמה, כשהייתי בחוג פעם, וזה ממש עזר והכניס לאווירה טובה ומשעשעת, וככה הרבה יותר קל להיפתח בהמשך).

Poor Goldilox

New member
אגב, מן הסתם זה גם תלוי בקבוצה

יכול להיות שבקבוצה שלכם כולם באמת מוכשרים ואתם מתקדמים בקצב מהיר ואז זה באמת משעשע ונחמד סה"כ, אבל אצלנו בקבוצה, חוץ מהבנים הבודדים שהם באמת טובים, אף אחת מהבנות לא "עובדת בקצב", כלומר יוצא שאנחנו תקועות על אותו הקטע (עם הגחליליות פחות או יותר) המשך כל השיעור כמעט וכל אחת מתקדמת ממש קצת. נכון שהמטרה היא לעבוד כמו שצריך ולא דווקא להתקדם כמה שיותר מהר, אבל בגלל שכולן באמת עובדות על אותו הקטע הרבה פעמים אז זה ממש משעמם וממש לא משעשע... כנראה שהקבוצה שלכם יותר משעשעת

MorraniChan

New member
בהחלט קשור

הקטע עם הגחליליות הוא קשה XD [הגעת לקטע שבו הגחליליות שמות את זהבה על עץ גבוה ואז עובר עדר של יצורים בלתי מזוהים ובסוף אחד עושה "בהההה בהההה"? XDD לא משנה P: ] נכון שזה משעמם לראות את השאר מדובבים את אותו הקטע.. אבל יחד עם זה את שומעת את ההערות שזה דווקא חשוב. אני נשארת כל הזמן כדי להקשיב. תמיד יש דברים חדשים ללמוד ולהפנים. רגע, כמה אתם בקבוצה?

Hawkgirl

New member
אני לא מאמינה שהן מאדירות את הקורס סתם

הנאה היא חוויה אישית. משהו שאת לא תאהבי, אדם אחר יכול לאהוב בצורה מטורפת. נמנמ.. תאלצו לסלוח לי על שלא יצא לי ממש לקרוא את ההודעות מהשיעורים XP אבל ראיתי את האורך שלהם וגם כשאני הייתי בקורס דיבוב בנ.ל.ס הייתי כותבת כמה נהניתי בשיעור. אני הבנתי ממש שכתבת שבכל ה-3 שיעורים שהיו לכם עד עכשיו דיבבתם רק דמות אחת(?) עם אותן רפליקות(?). ות'אמת שגם לי זה נראה חריג >< אז אולי לא הבנתי נכון? אבל אם כן, זה.. תאמת כן קצת מבאס >< כי אני יודעת שאצלנו בקורס בנ.ל.ס כל שיעור היה לנו סדרה אחרת אם אני לא טועה. נמנמ... בכל אופן, גם באמת יכול להיות שהצפיות שלך היו גבוהות מדי O: אז האכזבה גם כן הייתה גדולה X:

Poor Goldilox

New member
הבנת די נכון

בכל השיעורים בינתיים כל הבנות דיבבו רק את זהבה, לא ממש אותה רפליקה כל שיעור אבל בערך- כלומר נניח מישהי התחילה רפליקה מסוימת, סיימה אותה ועברה לבאה, ואז הבת השניה התחילה אותה רפליקה אבל לא סיימה אותה (ואז בשיעור הבא היא תמשיך מהנק' שהיא הגיעה אליה והיא כבר יודעת את ההמשך כי זו שלפניה כבר עשתה אותו) ואז השלישית גם עושה את אותו הקטע עד לנק' מסויימת. בקיצור- יוצא שהאחרונה בד"כ כבר ראתה את רוב הקטע עשרות פעמים, וגם בשיעור הבא למרות שהיא כבר לא אחרונה, אז יש סיכוי שכבר בשיעור הקודם איזו מישהי הגיעה לשלב מתקדם יותר בטקסט. אני מקווה שהסברתי ברור... ולמורן- הגענו לקטע הזה עם העזים. הוא מצחיק בפעם פעמיים הראשונות, למען האמת, אבל אח"כ כבר מעצבן...
ואנחנו 6 בקורס- 4 בנות ו-2 בנים.

Poor Goldilox

New member
ועוד משהו

(כל פעם אחרי שאני לוחצת על "שלח" אני נזכרת בעוד משהו...) לא התכוונתי כמובן שסתם מאדירים את הקורס בלי סיבה. התכוונתי אולי לזה שזה סוג של שכנוע עצמי... כלומר, אצלי לפחות, כששואלים אותי איך הולך בקורס אז אני אומרת שאחלה וזה די סוג של שכנוע עצמי כי סה"כ אני לא ממש נהנית, אבל אני כנראה לא רוצה להודות בזה... חחח.. טוב, עזבו, כנראה אני המתוסבכת פה
...

אוקיקי

New member
אני מבינה למה התכוונת..

עם ה"שיכנוע עצמי"..זה קרה לי כמה פעמים וכשניסיתי להסביר לאחרים למה זה באמת לא ככה סיבכתי גם אותם וגם את עצמי..זה היה כזה-"לא משנה, לא אמרתי כלום!"

sיגי

New member
את לא מתוסבכת!

זו ההרגשה שלך וזה לגיטימי, באת עם צפיות אחרות משאר הבנות כנראה. אני לא חושבת שבכל הקורסים לומדים אותו הדבר בגלל שהבמאיות הן שונות לגמרי וסוג הבימוי שלהן שונה.אני עברתי קורס אצל נורית בנלס והיה קורס ממש טוב ועשינו המון דמויות ובגלל שנורית היא גם עושה ריפוי בדרמה אז היא הכניס את זה לקורס וזה היה על הכייפק, ועם זאת אני קוראת דברים שיפה עושה ושאנחנו לא נכנסנו אליהם בכלל וגם הם חשובים! זה סגנון אחר ואין מה לעשות, כשתדבבי אינשאללה אצל במאים שונים גם תראי את ההבדל, אצל אחד זה ילך בקלות ותביני מהר מה הוא רוצה וכשתבואי לעשות את אותו הדבר אצל במאי אחר הוא יתפלץ ויעיר לך כל שניה. עצתי לך- קודם כל לדבר עם יפה ולהסביר לה איך את מרגישה כי חבל לשמור בבטן אני בטוחה שיפה תקשיב קשב רב ותתיחס להערותייך. דבר שני לא, לא, לא לצאת כשמישהו אחר מדבב ומתקנים לו את הטעויות או שמחמיאים לו על דבר שעשה! לומדים מזה המון גם אם זה אותו הקטע מליון פעמים. גם בצפיה במדבבים עם נסיון ראיתי שהם שוגים על שטויות שחשבתי שרק אני עושה ולמדתי המון מהנסיון שלהם,כמובן. הקורס רק התחיל- תנסי להפיק ממנו את את המירב עבורך!!! אל תלכי אליו בהרגשה של פספוס והחמצה גם כי זה המון כסף וגם כי זה משהו שאם את רוצה לעשות בעתיד הקורס יתן לך דחיפה קדימה. המון בהצלחה!

Poor Goldilox

New member
אז דווקא נראה

שקורס כמו שאת עברת היה יכול להתאים לי. אני חושבת שאני באופן אישי צריכה איזה שהוא סוג של תרגילים בשביל להצליח להיפתח לגמרי, כי אני יודעת שאני יכולה לעשות הרבה דברים, אבל קשה לי להשתחרר ולתת באמת את הכל. בפעם הקודמת אמרתי ליפה חלק ממה שאני מרגישה, בעיקר לגבי זה שכולן עושות את אותה הדמות, אז היא אמרה באמת שאפשר לצאת בזמן שמישהו אחר עובד. זה גם מה שירון אמר לי. אני גם לא חושבת שההערות שיפה נותנת לאחרים הן רלוונטיות אליי, כי לכל אחד אצלנו יש דברים אחרים לגמרי שהוא צריך לעבוד עליהם. יפה גם אמרה שאפשר לעשות שיעור פרטי, רק הבעיה היא שזה עולה הון תועפות...

sיגי

New member
אחרי הקורס אני הלכתי לעשות

סדנאת תאטרון כדי לפתח את מיומנויות המשחק שלי וגם אחרי הסדנא אני מרגישה שזה לא היה מספיק אז אני מתכוונת להמשיך ולעסוק בזה.

Poor Goldilox

New member
אני מרגישה צורך לעדכן

קודם כל, סיגי, את נשמעת לי ממש חמודה
ותודה על העידוד. היום הגעתי בגישה קצת שונה והחלטתי פשוט ללכת על הדמות וזהו. בגלל שאיחרתי, יצא שלא ראיתי עדיין את הקטע החדש שמישהי כבר עשתה- וסוף סוף מדובר על סרט חדש ולא על זהבה'לה (אם כי עמי ותמי האלה הם בדיוק מאותו בית היוצר...) אז לשם שינוי, הרגשתי שהלך לי די טוב, וסוף סוף גם עשיתי דמות של ממש ולא רק את הדמות השטוחה של זהבה או תמי- עשיתי את האמא ינשופה ויפה אמרה שהיא רואה שלזה התחברתי הרבה יותר טוב מאשר לדמות הסתמית של תמי. אז לשם שינוי גם הרגשתי הייתי טובה הפעם ואני הרבה יותר מעודדת
נקווה שימשיך ככה, למרות שלא נשאר עוד הרבה.

sיגי

New member
תודה!../images/Emo9.gif

נשמע שהיה לך כייף, שרק ימשיך ככה!

tuli222

New member
שאלה

הי. תגידי, איפה עשית את הסנת תיאטרון והאם היא עזרה לך לדעת איך לשחק ?

Hawkgirl

New member
אז זה באמת קצת מבאס Oo

באמת חשוב לגוון בדמויות שצריך לדבב כי כל דמות באה עם אנרגיות ואופי שונה X:

טומיתם

New member
הי, אני חייבת להגיב !

לגבי המשפט "קשה לי שלא להשתמש באותה אינטונציה" - ברור שאת לא צריכה להשתמש באינטונציה אחרת !!!! החלק הכי קשה בדיבוב לעומת משחק מול מצלמה או על הבמה, הוא שחייבים להתאים את הקול והאינטונציה למקור. אם זה לא נשמע אותו דבר - בדרך כלל לא יאשרו את זה. קחי לדוגמא את ענת ניב - אני ראיתי את הסימפסונס מדובב והיא עושה שם עבודה נפלאה ! אני בטוחה שאם תשאלי אותה, היא תענה לך שכמו לכל המדבבים, לא היה לה חופש בבחירת האינטונציות וצורת המשחק שלה. היא הייתה חייבת לעשות את זה כמו המקור. אז אל תתבאסי מזה. להפך - אם תשחקו כולכן אותו דבר, סביר להניח שזה יהיה טוב, כי זה דומה למקור... בהצלחה !

Poor Goldilox

New member
התכוונתי אבל לאינטונציה לא נכונה

כלומר אם מי שלפניי הדגישה כל פעם מילה לא נכונה, דיברה בקצב לא נכון וכדו', אז רוב הסיכויים שגם אם בסוף היא אמרה את זה כמו שצריך, עדיין יש מצב שאני אחקה אותה בלי לשים לב, בגלל שהיא חזרה על הטעות הזו כמה פעמים. אבל כמו שכבר כתבתי, היום עשינו דמויות חדשות ולא הייתי באולפן כשהבת שלפניי דיבבה, ואני חושבת שבזכות זה דווקא הלך לי ממש טוב, דווקא כי זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בטקסט ובאופן המקורי שבו הוא מוקרא באנגלית.

למעלה