המלך דוד

ראם ערן

New member
המלך דוד../images/Emo47.gif

זכור לי כי לפני כמה זמן התפרסמה הודעה עם קישור/attacment המתאר (פחות או יותר) את הקשר בין דוד המלך לבין שולשלות רבנים מפורסמות.(ואני מחפש פירוט רב ככל הניתן לא רק מקושר ל.. או מצאצאי ...) חיפשתי , יגעתי אך לא מצאתי את ההודעה ואת הקובץ אודה למי שיפנה אותי למקור ערן

אנחנו קשורים גם למלכה אליזבת../images/Emo70.gif

הנה, בחיפושיי אחר מקור שיסייע בעניין הקישור לדוד, נתקלתי באתר המפרט דור אחרי דור קו גניאולוגי אחד מאדם וחווה היישר למלכה אליזבת
מרתק
ארנון

ראם ערן

New member
תהיות

אדם חי כ 1000 שנה? (4000-3070 על פי הנאמר ) וכנ"ל לעוד הרבה חברים (נוח,אנןש, שת וכד,)
. מעבר לכך מה הקשר בין חיזקיהו למלכה Tea Tephi
ועל זה נאמר : נו.....
ערן

ככתוב במגילת היוחסין העתיקה ביותר

בראשית ה´, 1-5: "זה ספר, תולדות אדם: ביום ברוא ה´ אדם בדמות ה´ עשה אותו. זכר ונקבה בראם; ויברך אותם, ויקרא את שמם אדם ביום היבראם. ויחי אדם שלושים ומאת שנה ויולד בדמותו כצלמו; ויקרא את שמו שת. ויהיו ימי אדם, אחרי הולידו את שת, שמונה מאות שנה; ויולד בנים ובנות. ויהיו כל ימי אדם אשר חי תשע מאות שנה ושלושים שנה וימות". ימי שת לפי אותו פרק: 912 שנה; ימי אנוש: 905; ימי קינן: 910; ומתושלח: 969 שנה
אז מי אמר שתוחלת החיים עולה עם השנים

שטמון

New member
בת דודתנו TEA TEPHI

מסתבר שהאינטרנט מלא באתרים לפיהם אישה בשם טי טפי (או בעברית תמר) היא אם שושלת מלכי אירלנד העתיקים, והיא הגיעה לאירלנד יחד עם הנביא ירמיהו שהיה דודה, והיא כמובן בתו של צדקיה אחרון מלכי יהודה... (לא אביא את האתרים. מי שמעוניין שיחפש בגוגל לפי טי טפי). הבת שלי חזרה מהגן קצת לפני פורים ושאלה אותי אם זה נכון שאסתר המלכה אכלה רק פירות וירקות כי אצל אחשוורוש לא היה אוכל כשר בארמון. אמרתי לה שמי שהולכת להתחתן עם גוי, בדרך כלל גם לא דואגת לענייני כשרות...

האם שמתם לב לעובדה

שמלכי ישראל נמצאים תחת הכותרת KINGS IN PALESTINE וזהו האתר הרישמי של בית המלוכה הבריטי........

עוד קישורים בנושא

באתר של משפחת LOEB (שכבר צוין כאן לשבח מזמן ונמצא ברשימת הקישורים), ישנו פירוט על כמה שושלות עתיקות: * אדם וחווה -> 12 השבטים; * יהודה (בן יעקב), דרך דוד המלך לרש"י ולמשפחות נוספות; ועוד כהנה וכהנה... ארנון

א77

New member
הנה הפסוק האחרון שבמגילת רות

ואלה תולדות פרץ פרץ הוליד את חצרון וחצרון הוליד את רם ורם הוליד את עמינדב ועמינדב הוליד את נחשון ונחשון הוליד את שלמה ושלמון הוליד את בעז ובעז הוליד את עובד ועבד הוליד את ישי וישי הוליד את דוד

א77

New member
נראה שא77 העתיק את הפסוק הזה...

נראה שא77 העתיק את הפסוק הזה בדיוק מאותו מקום שהעתיק את זה מי שכתב את הספר שהזכרת.

friend9

New member
מורשת דוד המלך

רק רציתי לציין שמורשת דוד המלך מקובלת לא רק על 15 מיליון יהודים, אלא גם על 980 מילון נוצרים.

א77

New member
איני חולק עליך

ושוב אני חוזר על דבריי, המקור יחוסו של דוד המלך כמו הרבה דברים אחרים הועתק מהתנ"ך היהודי, שהוא עתיק יותר מהספר שלהם

א77

New member
מאדם הראשון עד ניני השבטים

נאמר מפורשות בתורה. יחוסו המפורש של בועז שנשא לאשה את רות המואביה, גיורת הצדק הראשונה, וכן מבועז עד דוד, נאמר במפורש בבפסוק האחרון של מגילת רות, אז רק צריך להגיע לדוד, ולחבר בין השיטין והנה היחוס עד לאדם הראשון, וזה רק במסלול אחד. כל אדם מיוחס לאדם הראשון מאין ספור מסלולים.

שטמון

New member
מהמהרש"ל לדוד

לפני כמה שבועות פרסמתי כאן מאמר בנוגע ל"ייחוס מדוד". מכיוון שאתה מצאצאי המהרש"ל אני יכול לתת לך כאן את כל הרשימה ממנו עד דוד (בקיצורים ההכרחיים). מהרש"ל ר´ יחיאל לוריא אב"ד סלוצק ר´ אברהם לוריא. ר´ יחיאל לוריא מבריסק (הוא נכד נכדו של) ר´ שמשון מוורמיזא בעלה של מרים תופסת ישיבה (שהיא נכדת) ר´ שמואל משפירא בעלה של חנה ורגנטלין (שהיא נכדת) ר´ יוסף טרייויש ממרסיי (שהוא דור שביעי ל) ריב"ן ר´ יהודה בר נתן (שהוא חתן) רש"י (שהוא נכדו של) ר´ אליקים (שהוא דור תשיעי ל) ר´ יוחנן הסנדלר (שהוא דור רביעי ל) רבן גמליאל הזקן (שהוא נכדו של) הלל הזקן (ומכאן כמה גירסאות עד דוד המלך). פירוט מדוייק (כולל כל השמות וכל החוליות וטבלאות יוחסין מפורטות) ניתן בספר "אלף מרגליות",שאני מזכיר כמעט בכל הודעה, אבל ההגינות מחייבת...

למעלה