המלך ארתור

הצנצנת

New member
המלך ארתור

האם יש אתר בעברית שמספר את אגדת המלך ארתור ועל המיתוס של השולחן העגול, קמלוט והגביע הקדוש?

סרטים וספר יעזרו?

כי אני לא מכירה אתרים בעברית, אבל למקרה שלא קראת את הספר: "ערפילי אבלון" / מריון - צימר בריידלי (832 עמודים...) "רומן רחב-יריעה קסום ומרתק...מנקודת המבט של אישה שנטלה חלק מרכזי במאורעות" (בנוסף לזה יש בוודאי המון ספרים קלילים יותר בעברית, חפשי במיתוס וחבריו). סרטים: "ראשון האבירים" עם שון קונרי וריצ´ארד גיר מתעסק בעיקר במשולש ארתור - גווינביר - לנסלוט (סרט טוב אבל בלי מרלין ודברים מגניבים כאלה). ויש סרט עם וופי גולדברג "אביר בקמלוט" (קוראים לה שם סר בוס אם זה עוזר) סרט חביב ומטופש (אבל לטובה) עם הבסיס של הממלכה.

הצנצנת

New member
תודה ../images/Emo13.gif

את "ערפילי אבלון" קראתי. למעשה, הספר הזה הוא שעורר בי רצון לדעת עוד על המלך ארתור
אתם מכירים עוד ספרים שעוסקים באגדת המלך ארתור חוץ מ"ערפילי אבלון"?

מ י ק ה

New member
שכחתם את מוסר ההשכל!!!! ../images/Emo43.gif ../images/Emo47.gif

איך בכלל יכולתם לשכוח את מוסר ההשכל האדיר שהתווסף לספור הזה???? אחרי שהמכשפה הפכה לה ליפיפיה מדהימה - נשאלת השאלה- מה הוא מוסר ההשכל? והתשובה היא (לקוח מפורום גברים "נענע")(זהירות אירוניה) לא משנה אם האישה שלך היא יפה או מכוערת- מתחת היא תמיד מכשפה

Noki:)

New member
../images/Emo91.gif על הספר והסרט

בערוץ הולמרק משדרים מידי פעם את הסרט "מרלין", שמספר את הסיפור לפי נקודת מבטו של הקוסם, ונראה לי שהוא די נאמן למקור. גם אני מצטרפת להמלצה על "ערפילי אבלון", למרות שהוא לא נאמן לגרסה המקורית, שכן הוא מסופר מנקודת מבטה של מורגיין לה פיי (למרות שהוא ממש "הופך" את הסיפור - אני מעדיפה את הגירסה של ה -
).

למעלה