המלך אפור המבט

קוכולין

New member
המלך אפור המבט

שלום לכולם, מצאתי גיליון ישן של מדור הספרות של "הארץ", מה-1.11.2002. במדור היתה השוואת תרגומים מרוסית של שיר מקסים של אנה אחמטובה (1889-1966), שנקרא "המלך אפור המבט". לדעתי השיר מרמז על מאורע היסטורי כלשהו שקרה ברוסיה בסוף המאה ה-19, ורציתי לשאול גם את דעתכם. בכל מקרה, הוא מזכיר לי מאד את האווירה בישראל לאחר רצח רבין. ראשית כל אצטט את השיר בתרגום עמינדב דיקמן (שהוא בעיני היפה מבין הארבעה): "לך ההלל, כאב אין לסבול! המלך אפור המבט מת אתמול. מחניק ואדום היה ערב הסתיו. אישי לי בישר בשלווה מששב: "התדעי, מן הציד כתפוהו לכאן, הוא שכב לרגלי האלון הישן. "כה צעיר הוא היה! מלכה עלובה! בן לילה ראשה נתכסה בשיבה". מצא מקטרתו ששכבה על האח ויצא, למשמרת הלילה הלך. אלך ואעיר את בתי הקטנה: אביט בגונה האפור של עינה. ועץ התרזה בחלון לי לואט: "מלכך כבר איננו, איננו כי מת". האם יתכן (בהתאם לשנות חייה של המשוררת שהזכרתי בתחילת ההודעה) שהשיר הזה מרמז על רצח אלכסנדר השני, צאר שהיה מאד אהוב על האוכלוסיה ברוסיה? ידוע כי גם כי המשוררת הוחרמה בידי הקומוניסטים, אולי בין היתר בשל נטיותיה המלוכניות. בכל מקרה אשמח לשמוע אם התאריכים מתאימים, ואם בכלל השיר מרמז על אירוע היסטורי כלשהו.

יש לי חבר

שאוהב את רוסיה אז אני אשאל אותו אולי הוא יכול לעזור לך

למעלה