המלחמה על האופנועים

ידידי בעלי זוג הגלגלים

לפני כמה ימים שוחחתי עם כמה מעובדי התאטרון שבו אני עובד ולא תאמינו מה הם חושבים עלינו: חוליגנים עבריינים במקרה הטוב משוגעים וחולי-רוח מדגם לא מייצג של כ15 אנשים ונשים... כששאלתי אותם אם אני אחד מהדברים האלה הם ענו ש"לא" ו"מה פתאום?" "בחור שקול" ואז הוצאתי את הקסדה שלי ואמרתי להם שאני רוכב על אופנוע. הם לא שינו את דעתם אבל הם בהחלט התחילו לחשוב על הנושא. זה לא הרבה אבל זאת התחלה... נ.ב אתה עם ה50 סמ"ק שנוסע הלוך וחזור בכצנלסון תוך כדי (כאילו...) הרמת גלגל, אני אתפוס אותך יום אחד ויוציא לך את האויר (מהריאות...), כצנלסון בגעתיים זה לא המקום לשטויות האלה מעבר לעובדה שזה פשוט נראה מגוחך. אוהב אתכם מכל ליבי, טל הצלם.

MikeE

New member
טל (הצלם) אני כבר בלי אויר...

אני במתח, מת לראות את הזריקת זנב שלי

psichi

New member
מסקנות מגוכחות

קראתי בעיון את הכתבה, את מסקנותיכם, את ניתוחים האנליטיים הדקדקניים וגם על תת-ענפי ה-offtopic לא פסחתי, ולהלן מסקנותי ומסקנות מסקנותי: א. ברור (!!!) שבת"א יהיו המון תאונות אופנוע. אי אפשר ללמוד מהנתון הזה כלום. ד"א, בתל-אביב יש יותר מקרי טביעה מאשר בירושלים. אולי זה בגלל שירושלמים שחיינים טובים יותר? ב. פי 5.5 יותר תאונות ברכב, אבל מהו יחס הכוניות:אופנועים בארץ? קצת יותר מאשר 5.5, לא? ג. אופניק דיבר על סיבסוד של כל מיני דברים. תגובתי: פפפפפפפפפפ yeah right ד. תל אביב זו עיר מזעזעת לרכב בה. בשעות העומס זה דומה למגרש חנייה עמוס אחד גדול, וכשקצת אפשר סו"ס לזוז קצת, יוצאים כל הנהגים המוצלחים לצוד אותנו. אבל מה? בירושלים, לדעתי, המצב גרוע בצורה אחרת. אמנם אין עומס גדול, ובכללי אנשים יותר נחמדים (עובדה) אבל אין לאף אחד מושג איך להתנהג סביב אופנוע. זהו להפעם. לילה זהיר. צביאל

והסיבה היא:

למרבה הפליאה, מה שמעניין את רוב האנשים הוא האדם, לא הכיס (לא היתי מאמין שכתבתי את זה...) - כלאמר, כל נפגע הוא 100%. זו הסיבה שסופרים נפגעים. לעומת זאת, ביחס לביטוח או בראיה מפוקחת יותר, הנתון המשמעותי הוא סיכון יחסי לכמות כלי הרכב מסוג מסוים, כמות הקילומטרים, ומאפיינים נוספים שפשוט נעלמים בד"כ מעיני אותם אנשים שחושבים, כמוני, שכל אדם הוא עולם ומלואו. הגופים השונים המפיקים נתונים סטטיסטיים פשוט לא ערוכים לשקף סיכון יחסי, מה שמשתנה (לאט, אמנם) בהדרגה, בין השאר עקב הדינמיקה של שוק ביטוח החובה (קרי: תחרות, קרי: רפורמה)

למעלה