המלחמה נגמרה והנה

spraizler

New member
המלחמה נגמרה והנה

כולם כבר צועקים: ועדות חקירה! מחדל! צריך לעשות חשבון נפש!... ואני שואל, על מה המהומה? מה בדיוק קרה שלא אמור לקרות? היינו חודש במלחמת אין ברירה, מלחמה מוצדקת עם יעדים מוצדקים. נכון שלא את כולם השגנו אבל השגנו רבות, כולל הפסקת אש מעולה - אם רק היא תבוצע. מה כולם פתאום קופצים ומצייצים? זאת מלחמה, מלחמה זה לא עניין נעים, במלחמה מתים,נפצעים, לפעמים יש דברים קשים כי אתה נלחם מול אוייב קשה שאתה לא יודע עליו, זאת מלחמה, ולפי דעתי שום דבר יותר מדי חמור לא נעשה. אולי היה חוסר תאום כזה או אחר אבל חשבון נפש? מחדל? על מה בדיוק? נראה לי כמו נסיון של מפלגות כאלה ואחרות לצבור יותר אהדה מול העם וכח בכנסת ותו לא.

לא הודיעו לי שהמלחמה נגמרה...

אם אבא שלי עדיין בלבנון סימן שזה עוד לא נגמר... תחזור עוד חודש ותבדוק אם נגמר... יומטוב אלנתן

אל תפתחו ת'פה..

היום לא נפל כלום.. רק ב7 בבוקר הייתה אזעקה כי הם רצו להוכיח שהם יכולים לעשות משהו לפני הפסקת האש.. ואני ממש מקווה שזה יימשך ככה כי נמאס לי להיות פליטה!!

spraizler

New member
גם אני חשבתי אחרי שרשמתי את הכותרת

אם כדאי לרשום עדיין לא הסתיימה, אבל בסוף שלחתי ככה לא היה לי כח. בכל מקרה אל תסתכלו על הכותרת, תסתכלו על התוכן. זה מה שחשוב.

RESTO

New member
שעכשו ברוך ה' עם ישראל מאוחד ונוכל

לעשות את תוכנית ההתכנות בלי כל מיני אנשים שיפריעו...

spraizler

New member
שאלה טובה, אבל לא הגבת

למה שאני אמרתי חח. בכל מקרה, ראיתי מישהו שרשם טור שהשם שלו היה: תודה לך נסראללה. ובקיצור הוא רשם שם שהוא הצליח לעשות מה שהרבה שנים לא הצליחו. התאחדנו כולנו, כל עם ישראל, אם זה בלבבות, אם זה בעזרה, אנחנו שוב עם שלם והבעיות נדחקו הצידה. הראנו להם (ואני מקווה שהמגמה הזאת תמשיך, כי רק ככה נוכל לגרום להם להבין) שאם הם יפגעו בנו לא נשב בשקט, על כל פעולה נגדנו אנחנו נצא נגדם ונגיב בחומרה. העולם ראה שאנחנו עם רוצה שלום, שהחיזבאללה התחיל איתנו בלי שום סיבה ודעת הקהל העולמי מאחורינו, רואים יותר בברור את "ציר הרשע" איראן סוריה חיזבאללה.

spraizler

New member
לא בדיוק..

קודם כל תוכנית ההתכנסות של אולמרט ספגה מכה קשה.. גם אחרי שהוא הזכיר אותה וגם עכשיו שאין סוף לעימות בלבנון. והבעיות לא נעלמו אבל לפי דעתי זה תרם לחיזוק הקשר.

מִיכַלי

New member
למה צריך ועדת חקירה?

כי צריך לחושב למה יצאנו למלחמה. אם יצאנו אליה בגלל החטופים - למה בסיומה הם לא איתנו? אם יצאנו למען תושבי הצפון - למה הם עדיין לא יכולים לחיות כרגיל ויש עדיין אלפי אנשי מילואים שם? יש מס]יק מה לחקור. מבחינתי, הפסדנו במלחמה הזאת.

spraizler

New member
אני מסכים שצריך ועדת חקירה, על

כל דבר בערך עושים ועדת חקירה, אם זה תאונת דרכים או מלחמה. השאלה שלי למה כולם פתאום מתפרצים וצועקים לחשבון נפש כולל. ועדת חקירה תמיד תהיה, לא מובן לי למה פתאום כולם קופצים וצועקים חזק לשמיים כאילו חצי מדינה נחרבה. תשמעו את הקולות מהמערכת הפוליטית. קוראים לרמטכל, לשר הבטחון ולראש הממשלה להתפטר. פעם האחרונה שדבר בסדר גודל כזה קרה היה אחרי יום כיפור, שכמעט איבדנו את המדינה.. אני חושב שזה לא כזה דומה המצב הפעם.. לא?

מה זאת אומרת?

ראשית- בכל מהדורת חדשות כל פרשן או אפי' סתם כתב מונים רשימה כ"כ ארוכה של דברים שצריכים להיבדק. אבל אפי' בלי החדשות: אם חיילי מילאוים מתלוננים שהביאו להם ציוד משנת 63' בערך, כגון קסדות, אפודי מגן, רובים וכו' או שהביאו לפלוגה שהתאמנה עם M-16 מקוצר M-16 ארוך- זו בעיה. מדוע היינו צריכים לאבד כ"כ הרבה חיילים ולא להשתמש יותר בארטילריה? נשלחו כ"כ הרבה כוחות קרקע בזמן שאת חלק מה'עבודה' יכולנו לבצע מן האויר או ע"י ארטילריה. כך גם היו נהרגים גם פחות אזרחים אצלנו ב'עורף'. אגב, את השאלה הזו שמעתי אפי' מפי אמנון אברמוביץ' הידוע ב'הומניותו' והוא לא הזכיר את הלבנונים המסכנים בעלי הבתים וכד'. רמת תפעול מאד מבולבלת של הכוחות בפנים שהביאה לידי טעויות נוראיות, ואי ביצוע המשימה. זה כולל תפקוד גרוע של הדרג היותר גבוה, דרך הקצינים וכו' והמפקדים של החיילים בשטח. דבר זה נשמע אף מפי חיילים שיצאו מהלבנון. הזכירו כבר את עניין החטופים שלא טופל כלל. כמובן שהיה כישלון די חרוץ במלחמה הזו, לא הצלחנו להשיג שום יעד אולי מלבד החלשת כח החיזבאללה, הישג מפוקפק ביותר ואינו מועיל כ"כ, במיוחד לאור העובדה שסוריה ואיראן ישקמו אותו בשמחה. בכל אופן- הרשימה ארוכה כ"כ, ולצערנו אפי' מי שלא מחפש למצוא את הטעויות- לא יכול להתעלם מכמה דברים.

spraizler

New member
אני לא אומר שאין טעויות ולא צריך

לבדוק.. אני אומר שגם ככה ראשי המדינה אמרו - תהיה ועדת חקירה, לא נטייח כלום. האופוזיציה וכל השאר לא צריכים לקפוץ על זה כמו כלבים שרוצים לשסות את הציפורניים שלהם במשהו. תפקידם זה לוודא שאכן לא יהיה טיוח ושתהיה ועדת חקירה. בינתיים אמורה להיות והכריזו שתהיה כבר מזמן, אם משהו ישתבש שירימו את הקול, שלא ינסו לעשות פלברות על כולנו ולהראות לעם - הנה, בגללנו יש ועדת חקירה.

למעלה