המלחמה הקרובה

הדס ח

New member
המלחמה הקרובה

לא יודעת אם הקובץ המצורף יעבור..... אבל ננסה הדס

הדס ח

New member
נחיה ונראה....

נראה לך שיש קשר גם לכותרות של מעריב היום ולגיוס אנשי נ"מ של חיל האויר???????????? הדס

הדס אצלנו

אומרים בסוף ההגדה "...וליהודים היתה אורה ושימחה...". וחכימו ז"ל קבעו שמנכנס אדר מרבין בשמחה

א77

New member
"גדול עלי"

ואוליי "קטן עלי" איני חסיד גדול של לדעת ולצפות את העתיד. מקובלני: מי שיודע אינו אומר, ומי שאומר אינו יודע אישית אני יכול לדבר רק על העבר ועל ההווה, לא העתיד. ולכן אדבר על העבר. במגילה נאמר ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם. אז ניסיתי להפוך ולהפוך ולהפוך... ומיכיון שמפלתו של סאדאם בשעתו היתה בדיוק בפורים. אז נסתיימה המלחמה. ותאריך זה זכור טוב מאד להרבה, רק בשל יום הפורים. הרי שלי זכור גם יום פתיחת המלחמה. האמריקאנים הציבו לו את האולטימטום ל 15 בינואר 1991. ולמחרתו באמצע הלילה פרצה המלחמה. הבה נהפוך את הדף בו נרשום את התאריך 16/1/91 ויישאר אותו תאריך. (את הספרה-1 אני כותב בקו מאוזן יחיד ללא בסיס וללא נטייה בראש הקו שמאלה) ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם אמן.

א77

New member
ודאי שיש מחשבי קיצים

ודאי שיש מחשבי קיצים. אבל מי אומר שאותן מחשבי קיצים, מחשבים נכונה. ועל אותן מחשבים, (מבלי להכנס לכך, אם מחשבים נכונה אם לאו) אמרו בתלמוד בסנהדרין אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: תיפח עצמן של מחשבי קיצין, שהיו אומרים כיון שהגיע הזמן לפי חישובם ואינו בא, שוב אינו בא.. אז לענ"ד לסיכום: את הגאולה העתידית לא יודע אף אחד בעולם הזה. והוכחה קטנה. הרי על הפסוק האחרון בישעיהו פרק ס' אני השם בעתה אחישנה אמרו, הכיצד?! או שהגאולה תהיה בעיתה - בזמנה הקבוע, או שתהיה בזמן של אחישנה - שהקב"ה יחישה לפני זמנה. אלא שביארו חז"ל : לא זכו - בעיתה זכו - אחישנה. והרי כשיעקב אבינו אמר לבניו: "האספו ואגידה אתכם אשר יקרה אתכם באחרית הימים". והרי לא גילה להם מאום מאחרית הימים, אלא רק בירכם??? אלא שאמרו חז"ל, שביקש לגלות להם את הקץ, ונסתלקה ממנו שכינה (רוח הקודש) ונעלם אף ממנו הקץ. ולפי שביארנו לעיל, הרי על כרחנו חייבים אנו לומר, שיעקב ביקש לגלות להם את הקץ של בעיתה. כי הרי לאחישנה אין זמן קבוע, וזאת אף יעקב לא ידע. ובכדי שעם ישראל לא ישקעו בגלות עד הקץ האמיתי של בעיתה, שהרי יאמרו "בין כך יש זמן, עד לאותו קץ שיעקב גילה" לכן נעלמה ממנו, וכך אנו מצפים לאחישנה, ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא. סליחה על האריכות, אבל נגררתי בעקבותיך. שבת שלום, זאבי.

למעלה