המלחמה בעמלק

המלחמה בעמלק

לפי מה ששמעתי בהפטרה, הגיעו למלחמה עם עמלק 200,000 איש, אולם מבני יהודה הגיעו רק 10,000. והדבר תמוה בעיני, כי מספרם של בני יהודה היה יותר מאשר 5% מהאוכלוסיה. האם ניתן לומר שבני יהודה לא ששו להשתתף במלחמה שנוהלה על ידי שאול? שאלה שניה, שתמיד מציקה לי. מהו השמד הזה ששאול נצטווה עליו? מה טעם יש בהריגת חמורים וגמלים? (שלא לדבר על רצח תינוקות, ילדות קטנות ונשים, שכל חטאם הוא השתייכות לעם שלפני ארבע מאות שנה (!) נלחם עם בני ישראל). אני פשוט לא מבינה.

Lakedaimon

New member
אני מניח שאת מדברת על:

שמואל א' ט"ו: כֹּה אָמַר, יְהוָה צְבָאוֹת, פָּקַדְתִּי, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה עֲמָלֵק לְיִשְׂרָאֵל--אֲשֶׁר-שָׂם לוֹ בַּדֶּרֶךְ, בַּעֲלֹתוֹ מִמִּצְרָיִם. עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת-עֲמָלֵק, וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לוֹ, וְלֹא תַחְמֹל, עָלָיו; וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד-אִשָּׁה, מֵעֹלֵל וְעַד-יוֹנֵק, מִשּׁוֹר וְעַד-שֶׂה, מִגָּמָל וְעַד-חֲמוֹר. וַיְשַׁמַּע שָׁאוּל, אֶת-הָעָם, וַיִּפְקְדֵם בַּטְּלָאִים, מָאתַיִם אֶלֶף רַגְלִי; וַעֲשֶׂרֶת אֲלָפִים, אֶת-אִישׁ יְהוּדָה. וַיָּבֹא שָׁאוּל, עַד-עִיר עֲמָלֵק; וַיָּרֶב, בַּנָּחַל. וַיֹּאמֶר שָׁאוּל אֶל-הַקֵּינִי לְכוּ סֻּרוּ רְדוּ מִתּוֹךְ עֲמָלֵקִי, פֶּן-אֹסִפְךָ עִמּוֹ, וְאַתָּה עָשִׂיתָה חֶסֶד עִם-כָּל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בַּעֲלוֹתָם מִמִּצְרָיִם; וַיָּסַר קֵינִי, מִתּוֹךְ עֲמָלֵק. וַיַּךְ שָׁאוּל, אֶת-עֲמָלֵק, מֵחֲוִילָה בּוֹאֲךָ שׁוּר, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי מִצְרָיִם. וַיִּתְפֹּשׂ אֶת-אֲגַג מֶלֶךְ-עֲמָלֵק, חָי; וְאֶת-כָּל-הָעָם, הֶחֱרִים לְפִי-חָרֶב. וַיַּחְמֹל שָׁאוּל וְהָעָם עַל-אֲגָג, וְעַל-מֵיטַב הַצֹּאן וְהַבָּקָר וְהַמִּשְׁנִים וְעַל-הַכָּרִים וְעַל-כָּל-הַטּוֹב, וְלֹא אָבוּ, הַחֲרִימָם; וְכָל-הַמְּלָאכָה נְמִבְזָה וְנָמֵס, אֹתָהּ הֶחֱרִימוּ. סביר שהמספרים הם לא לחלוטין אמיתיים וכך גם היחס. לגבי השמד או החרם, מדובר על "חוק החרם" מספר דברים, ועל מצוות "זכור את אשר עשה לך עמלק", שמאז מקובל לחבר אותו לכל עוכר ישראל...

300101

New member
אני יכול לנסות לענות על שאלה 2

שמעתי רב (אם אני לא טועה) שהסביר: כיון שעמלק הם שונאי ישראל במהות שלהם, ויכול להיות שזה כעין מלחמת נגד. שלא יהרוג אותנו אין לנו ברירה אלא להקדים אותו, כמו שהיה עם המן למשל, שכיון ששאול לא הרג את אגג הוא בעל אשה ונולד ממנה המן שרצה להשמיד את ישראל. ועוד משהו: רב גדול אמר לפני כמאה שנה שגרמניה של ימינו הם צאצאי עמלק.... ובאמת רק לפני כ-60 שנה הם רצו להשמיד את כולנו ! (לפי זה אם אגג היה נהרג לא הייתה השואה (כ-100 מילון הרוגים במלחמה) (ואני לא בטוח שאם היה קם בימינו עוד היטלר אחד (ולא היה מדינת ישראל) ומסיט אותם נגדנו, אני לא בטוח שהם לא היו ששים על כך.... ואגב, אם עמלק שומר 7 מצוות בני נח (שבהם יש איסור רציחה) לא הורגים אותו !

למעלה