המלחמה בעיראק

Yanchu

New member
המלחמה בעיראק

טוב, מה לא נאמר כאן על המלחמה בעיראק... היא פוגעת בחסרי ישע, היא למען הנפט האמריקאי, היא למען דמוקרטיה בעיראק, היא למען העם העיראקי, היא חיסול חשבונות של בוש האב... מה לא נאמר כאן. בטח מה שאני עתיד לכתוב כאן לא יחדש לאף אחד שעקב אחרי החדשות היום, ובכל זאת, חשתי מחוייבות מסויימת לרשום זאת. עכשיו כמובן התמונה מתבהרת, ואתם מבינים שאני מתכוון לטילים עם ראשי הנפץ הבלתי קונבנציונלים. כמה ציטוטים מהכתבה שקישורה יהיה בסוף העמוד: "כוחות נחתים אמריקאים הפועלים במרכז עיראק גילו כ-20 טילים לטווח קצר-בינוני, החמושים בראשי נפץ כימיים... ...מוקדם יותר מסרו קצינים בכירים בצבא ארה"ב כי ליד העיר כרבלא התגלה מצבור של חומר כימי, החשוד כגז עצבים. מהצבא נמסר כי מדובר ב-12 חביות מלאות בחומרים כימיים". אני לא יודע מה עולה לכם בראש, אבל אני יודע שכל הוויכוחים שהיו כאן על טיבה של המלחמה בעיראק מתבהרים כעת. ברור לגמרי שעיראק הפרה הסכמים, וברור לגמרי מה עיראק עתידה הייתה לעשות עם הדברים הללו, אם הם היו מתפתחים מעט יותר (מי אמר ישראל?!). ברור גם, שעיראק היוותה איום ממשי ומוחשי למדינת ישראל, איום שאלמלא המלחמה היו עלול להתרחש בצורה נוראית.

Deathatred

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה. אולי ארה"ב לא נלחמת מאלטרואיזם טהור אבל כאשר זה הבוקר מטקסס מול הקצב מבגדד אני יודע במה אני תומך. אוהבים לצחוק על בוש הטיפש והגס לעומת שיראק החכם והאנין - אחרי שנחשפו גם טילים תוצרת צרפת שנמכרו לעיראק בשנים האחרונות בניגוד לאמברגו ולסנקציות ולהסכמים - אני חושב שהעובדות מדברות בעד עצמן.

eviv

New member
על איזה חוקים אתה מדבר

עם כל הכבוד החוקים שאתה מדבר עליהם הם בידיוק הנקודה הכואבת 1. מי מגדיר מדינה אשר מסוכנת לעולם? מה ההגדרות של מדינה אשר מסוכנת לעולם? מדינה אשר נלחמה באיראן? מדינה אשר לא מסכימה עם ארצות הברית? 2. מי מגדיר למי מותר וכמה? האם גם על ארצות הברית צריכים להגביל בפצצות אטום או בנשק כימי? למה לא? הרי היא זותי שהישתמשה בנשק אטומי

בכל זאת..

אולי באמת צריך לאסור נשק אטומי על ארצות הברית אבל יש דבר אחד שאתה יכול לסמוך עליו וזה שבוש לא ייתעורר מחר בבוקר ויגיד "היהודים האלו מעצבנים אותי" ובמילה אחת כולנו נתפוצץ....בניגוד לסדאם, שעל פי כל ההערכות הוא חולה שליטה מטורף שבהחלט מסוגל לעשות דבר כזה.

eviv

New member
אני חושב גם על כל העולם כמו בוש

וסליחה על הפריצה החדשה שגיליתי רק כעת זה שנשיא ארצות הברית כבר שלח על אזרחים יפנים פצצת אטום... סאדם גם לא פיתאום קם בבוקר ואומר היהודונים האלה צריך להשמיד אותם הטילים שהוא שלח עלינו היה בזמן המלחמה שלו עם ארצות הברית של בוש האב ואנחנו כמובן הידידים של ארצות הברית

Yanchu

New member
אתה

מצדיק את ירי הטילים של סאדאם עלינו? כי אני פשוט עד היום לא מבין איך היינו קשורים למלחמה ההיא, מלבד שהיינו קיימים.

Alexco

New member
אל תשכח

שקודם למלחמה אנחנו באנו והפצצנו את הכור הגרעיני בעיראק.

Yanchu

New member
אני זוכר טוב מאוד...

דבר ראשון, זה היה 9 שנים לפני, ואפילו סאדאם לא תירץ את הטילים בגלל הפצצת הכור הגרעיני. דבר שני, אנחנו הפצצנו את הכור מטעמי ביטחון- וסאדאם הפציץ אץ ר"ג מטעמי שיגעון.

Deathatred

New member
ורק בגלל זה חצי עולם

אסיר תודה לנו. בחדרי חדרים כמעט כל גורם צבאי בארה"ב ובאירופה מודה שרק בגלל ישראל אין עדיין לסדאם נשק גרעיני. ישראל הפציצה את הכור בתור הגנה עצמית (צעד מנע, מה שנקרא), מה שאי אפשר לומר על הפצצת רמת-גן בטילים (אלא אם כן היהודים מהווים בעיניך איום קיומי על העולם...).

Alexco

New member
חברים

לא אמרתי שזה לא היה צעד חכם להפציץ את הכור... רק אמרתי שאי אפשר להגיד שסדאם סתם סובב את הגלובוס ובחר באקראיות את ישראל. חוץ מזה, הסיפורים אומרים שסדאם רצה להשתמש בנמל שלנו כדי להוציא נפט לאירופה מתישהו וסירבנו, מה שדפק אותו כלכלית באותו זמן ולכן הוא רצה להתנקם, ויש עוד סיבות שלא אני ולא אתה לא יודעים ואולי גם לא נדע.

Roobie

New member
אביב,

תגיד לבוש תודה שלא נפגעת מהטילים הכימיים וזהו. אני יודע שההודעה הזאת נראית פשטנית מדי, שטחית מדי, וללא עומק מחשבה מאחוריה, אבל ככה זה. הויכוחים נגמרו. הוכח שעיראק התכוונה לפגוע בנו ובאחרים עם נשק כימי, ואתה יודע שסדאם לא היה מהסס לעשות זאת.

eviv

New member
סליחה על הבורות אבל

לפי דעתי לא נשלחו עלינו טילים כימים הטילים שנשלחו עלינו היו קונבציונלים וחוקיים לגמריי ובכלל מי קובע למי מותר ולמי אסור? האום אשר נשלט על ידי ארצות הברית? בגלל שסאדם לא מסכים עם בוש על כל דבר?

Yanchu

New member
אם היינו מחכים עוד מעט זמן

היו נשלחים אלינו טילים.... כל שסאדאם היה צרךי לעשות זה לפתחם מעט יותר. או שאולי אתה מאמין לסאדאם שהוא לא היה שולח. גם זו אפשרות. אני קובע "למי מותר ולמי אסור", עפ"י ההיגיון הבריא. ממש כך. לך זה בטח נשמע מסובך לאללה, אבל לא- זה פשוט. למשל, מדינות דמוקרטיות יכולות לרסן יותר את עצמ. מדינות שלא נשלטות ע"י רודן מטורף יודעות לרסן את עצמן. לצערינו, עיראק לא כזו.

eviv

New member
את אומר/קובע/שואל ?

מאיפה הקביעה הזאת שסאדם היה תוקף אותנו בנשק בילתי קונבציונלי מה זו התקווה שלך אתה יודע את זה הרי פעם הקודמת שהוא שלח אילנו טילים זה היה בזבן שהתקיפו אותו והטילים ששלח היו טילים רגילים רגע ושאלה אחת, אמרת שצריך לחוקק חוקים נגד משטרים דיקטטורים. אבל מה עם משטרים דיקטטורים אשר אוהבים אותנו? אותם גם צריך להוציא מנגד לחוק? אז מה שיוצא שכל מי שלא אוהב אותנו רע ואפשר להילחם בו וכל מי שאוהב אותנו הוא טוב ואנחנו "בסדר" איתו

Yanchu

New member
אביב,

פעם קודמת סאדאם לא תקף אתונו בנשק כזה כי לא היה לו... גם הפעם אין לו נשק שיכול להגיע עד לישראל- אבל יש לו כבר נשק כזה. ושוב, אתה מצדיק אותו. לישראל לא היה קשר למלחמה, ולכן הוא לא היה צריך לתקוף. תפסיק לרחם עליו כל-כך. ולא אמרתי שצריך לחוקק חוקים נגד משטרים דיקטטורים. אמרתי שצריך להגביל נשק לא קונבנציולי של משטרים ששולטים בהם רודנים מטורפים. אין כאן ענין של טוב ורע... יש כאן עניין של רעים. נטו. סאדאם הוא רוצח מתואב ואכזר- שרוצהל השמיד אותך. הוא גורם למיליוני אנשים לסבול. אז מדוע, תסביר לי, מדוע לא להוריד אותו מן השלטון?

מפני ש..

אין לך סמכות להחליט מה טוב למי. ועם כל הכבוד לנשיא ארצות הברית גם לו אין. אם סדאם היה עומד בשלטון במדינה שלך אז היה לך מקום לטעון שצריך להוריד אותו מהשלטון אבל הוא לא, לכן אין לך או למישהו אחר את הזכות להחליט בשביל העם העיראקי מה טוב בשבילם. אתה לא יכול לשחרר מישהו שלא מעוניין להיות משוחרר!

Deathatred

New member
לי יש סמכות והחלטתי

שלהוריד את סדאם יהיה טוב לכולם (חוץ מלארגוני הטרור, השמאל הקיצוני ומשפחת סדאם אבל עליהם אני מ***ין בקשת רחבה). אם אתה מתנגד לי, אני אציע לטפל בך בדרכיהם של האנשים שאתה סוגד להם, אז תחשוב טוב אם אתה רוצה להמשיך ללקק לכל רוצח ערבי שהתחביב שלו זה לשפד אנשים, לירות בהם, לתלות אותם על עמודי חשמל או להשמיד אותם בגזים. לבוש יש את האישור שלי וזה מספיק.

Gaily Trinity

New member
כי העם שלו חי בדיקטטורה

Therefore הם לא יכולים לממש את מה שטוב בשבילם גם אם הם החליטו.

Yanchu

New member
תתפלאי...

לדעת, שהעם העיראקי לא כל-כך נהנה תחת שלטון סאדאם. כן, אני מתכוון גם ל5000 הכורדים שנרצחו בנשק ביולגי ב88... וגם לאלו שנרצחו ב87. ואפילו למיליוני העיראקים שנהרגו במלחמת עיראק-איראן. וגם לאלו שנרהגו במלחמה מול כוחות הברית ב91. כן כן, וגם 25.5 מיליון העניים העיראק (למי שלא יודע, בעיראק יש 26 מיליון בני-אדם), ואפילו ל100,000 האנשים ששמחו שכוחות הברית הגיעו לעיראק, ואח"כ נרצחו ע"י סאדאם (מדובר כמובן על 91). כן, את תתפלאי לדעת, שהעם העיראקי לא נהנה תחת שלטון סאדאם... ותתפלאי לדעת גם- שהוא חסר אונים מול זה. אז בסדר, אין לי זכות להחליט מה טוב בשביל העם העיראקי. אבל לעם העיראקי אין זכויות בכלל... אנחנו לא בעד זכויות?

למעלה