המלחמה אחרי מ"ע2

המלחמה אחרי מ"ע2

שאלה ורעיון לדיון אם מלחמת העולם ה2 הייתה ממשיכה לאחר כניעת יפן בפורמט של ארה"ה ובעלות בריתה מול ברה"מ וגרורותיה מי היה מנצח נ"ב הטלת הפצצות הגרעיניות על הירושימה ונגסקי: ארה"ב הייתה צריכה לעשות זאת או לא ( קחו בחשבון שלפני זה לא השתמשו בנשק כזה לא ידעו את השלכותיו לא הדפלומטיות אלא הפיזקליות לאור העובדה שהיו וטענו באותה תקופה לפני הטלת הפצצות שפיצוץ גרעיני יכול לשרוף את כל החמצן בכדור הארץ)

masorti

New member
לגבי שריפת החמצן בכדור הארץ...

אף אחד לא חשב שהטלת הפצצות על יפן תחסל את החמצן בעולם. ב-16 ביולי 1945 נערך בניו-מכסיקו ניסוי של פיצוץ גרעיני, והוא היה זה שהוכיח שהפצצה מוכנה לשימוש מבצעי. מן הסתם, היות והחמצן במערב ארה"ב לא נגמר - הפיסיקאים יכלו לחשב כמה חמצן ייעלם בפיצוץ בגודל של הירושימה/נגסקי. --- לגבי מלחמת המשך בין ארה"ב לברה"מ... התסריט קצת מופרך לאור המצב באמצע 1945. בכל מקרה, יש להניח שבהתחלה הרוסים היו קוצרים הישגים אך בחשבון ארוך המערב היה מנצח (אולי בסיוע נשק גרעיני).

פראזניק

New member
היו כמה אשכולות...

יסודיים מאד, בענין פצצת האטום על הירושמה, מכל זוויותה. ההיסטורית, הצבאית והמוסרית. תעשה חיפוש בארכיון ותמצא - ונשמח אם תביא קישורים, לעצלנים כמוני למשל) בהצלחה

aok

New member
לדעתי

ארה"ב לא יכלה להרשות לעצמה שלא לעשות זאת. הטלת הפצצות הייתה A MUST מבחינת הממשל האמריקני, ולדעתי לאו דווקא בזכות טריגר זה או אחר (ראה פרל הרבור), אלא יותר מזה, ארה"ב הבינה שיש לה משהו בידיים. אם אני מנסה לחשוב במושגים של אז, אני חושב שאנשים לא יכלו לדמיין מה תהיינה השפעות של הנשק הזה על בני אדם, אפילו שכבר אז פותחו ונוסו פצצות די מסיביות. כל הבליץ העצום על לונדון למשל, שאכן היה סיטואציה לא סימפטית עבור תושבי העיר, היה מינורי לעומת מה שחטפו היפנים. האמריקנים פשוט היו חייבים לברר מה ההשפעות ההיקפיות של שימוש בפצצה, והם אכן טרחו לעשות זאת. אני משער גם שהם צפו לאן זה יוביל, פחות או יותר, גם מבחינה פרקטית וגם מבחינת יחב"ל, וזה אכן עבד לא רע. בנוסף, חשוב לזכור שבמחיר 50 אלף יפנים בערך, נחסכו למערב עוד מי יודע כמה חללים. איפה הצדק? בדיוק כאן - אם מאזנים 50 אלף איש מול אולי 800 אלף איש, בעיקר כשה-800 אלף הם מהצד שלך, אתה לא תהסס יותר מדי לפני שתתחיל להשתולל.

למעלה