המכתב

M a y h e m

New member
המכתב../images/Emo129.gif../images/Emo57.gif

מכירים את המכתב השרשרת הזה ששולחים לכם ב ICQ E-MAIL ורשום שאם לא תעבירו ותפסיק את השרשרת יקרה לך משהו רע בתוך 9 ימים ואם תעביר אותו להרבה אנשים יבוא אלייך המזל? מכירים? האם כדאי להאמין בזה?

e-magine

New member
או שאתה מאמין, או שאתה לא

אני לא מאמין, אבל אני לא יכול להגיד שיותר כדאי לא להאמין או כן להאמין.

אני ממש שונאת את המכתבים האלה

זאת כזותי הטרדה וזה טפשי לגמרי בטח שאי אפשר להאמין לזה

DreamWraith

New member
חבל שתלחיץ את עצמך סתם. זו אמונה

טפלה, כמו כ"כ הרבה אמונות אחרות. הנזק היחידי שיכול להיגרם הוא אם תשכנע את עצמך שבגלל שלא שלחת, המזל הרע בדרך. זה סתם יתחיל לקלקל לך את מצב-הרוח והבטחון-העצמי באופן קבוע.

אם להאמין לזה או לא...

אם תאמין שבעקבות שליחת או אי שליחת המכתב, יקרו לך דברים רעים ונוראים, אז הם באמת יקרו. וההפך. פשוט מאוד.

אתה לא חייב להאמין

בין אם אתה מאמין בזה או לא, המחשבות שלך הן שיעצבו את החיים שלך בסופו של דבר ולגבי כל דבר. אם אתה חושב על משהו רע שעלול לקרות, במחשבה אתה מכוון את הדבר הזה שבאמת יקרה וכנ"ל גם לגבי דברים חיוביים.

סֵג

New member
זו גם אמונה די טפלה

אם מישהו מאמין שאם הוא יחשוב דברים חיוביים דברים חיוביים יתרחשו, ואם שליליים אז שליליים יתרחשו, יכול באותה מידה להאמין במכתב השרשרת. האלטרנטיבה הטובה ביותר היא לא להאמין בשום אמונה פשטנית. אתם חיים את החיים, אז אתם יודעים מה קורה. אם יש לכם ניסיון עם מכתבי שרשרת שמוכיח שהם דוברים אמת, עשו כדבריהם. אם אתם יודעים שמצב רוחכם בונה את העתיד, לכו על גישה אופטימית כזו. אני, אף פעם לא יצא לי שמכתב שרשרת היה משמעותי לי. גם קרה לי הרבה פעמים שבאתי בגישה חיובית והופתעתי לרעה, או ההפך. אני מרגיש שביצירת העתיד יש מקום למחשבות ומעשים, חלקם שלי.

Danihell1

New member
../images/Emo45.gif

בכלל, ההודעות האלה סתם מציקות.. ומה שהכי הורג אותי זה- "לזכר ----- מי שלא מעביר הוא לא יהודי" באמת משנה לי אם תקראו לי יהודיה או לא...

סֵג

New member
לא בטוח לגבי התועלת האישית

שלך מהמכתב. אבל שרתים רבים סובלים מעומס קריטי ממכתבים כאלו! מכתבי שרשרת פגועים קשות בשרתי דואר, ומעמיסים מאוד על השרתים של ICQ. תחשוב על שאולי באייסיקיו לא יוסיפו משהו בגלל שהוציאו את הכסף הזה על עוד שרת. או תחשוב שחיבור לאינטרנט יעלה יותר כי החברה צריכה לקנות שרת יותר יקר. אין שום סיבה רצינית לתמוך בדברים האלו. זה סתם בומרנג שחוזר אל המשתמשים.

e-magine

New member
לא ממש שייך

אבל מה שכתבת מאד הגיוני, אבל איך אפשר להתווכח בצורה רציונלית עם אמונות? אמונה זה משהו לא רציונלי גם אם עושים לזה רציונליזציה. אם מישהו מאמין שהשתתפות בהפצת מכתב שרשרת יביא לו אושר ועושר או מצד שני, הימנעות מהשתתפות יגרום לצרות ואסונות, לא נראה לי שהוא יימנע מזה בגלל שזה גורם לעומס על שרתי דואר או מייקר את המינוי החדשי.

BanjoKazooie

New member
חח להאמין לשטויות כאלו זה סתם זבל

זה כמו דואר זבל בשבילי אני סוגר תהודעות האלו ומתעלם

סֵג

New member
לכן

השאלה היא מאוד תמוהה.... :) האם כדאי להאמין? האם כדאי להאמין באלוהים? האם כדאי להאמין באנשים? אני לא יודע, פשוט מאמינים בדברים. אבל בהחלט יש יתרונות לאמונה ולחוסר אמונה בדברים, ואולי לזה הוא התכוון.

e-magine

New member
הוא גם לא פירט - למי כדאי?

יש כאלה שמאד כדאי להם שאחרים מאמינים באמונות שהם מפיצים.

BanjoKazooie

New member
אבל זה סתם שטויות שאנשים כותבים

מה גורם לאנשים להאמין בזה אין לי מושג...

למעלה