שבתאי בנסיגה
New member
``המכשפה`` - ניתוח מפת לידה
אוקיי, ביקשת קיבלת... המשך הניתוח למכשפה. אני אנצל גם הזדמנות זו להגיב על המגילה (בדיחה, מירי, בדיחה!
) שכתבה מירי. שנתחיל? רצית שנעבוד עם שליטים, נכון? אז קודם כל שליט המפה נמצא בקצה בית 10, דגים. ופה ההערה הראשונה שלי למירי - איך הגעת למסקנה שהוא בבית 3? שליט המפה בבית 10 מראה בראש ובראשונה על יחס חשוב לקריירה ולמעמד, ולא סתם הוא ``נחת`` שם - והרי יש לה 4 כוכבים בגדי, ושבתאי נמצא באיזור מתח גבוה, ובכלל נראה ששבתאי/גדי/בית 10 הופך למוטיב במפת לידתה. היא בהחלט אישה ``חזקה``, אחראית ופעילה - שלוקחת את העניינים לידיים שלה. תמיד שאפתנית, תמיד תחלום להעלות בדרגה בעבודתה... ובכלל, אין ספק שלפקח על אחרים בעבודתם זה מה שהיא עושה הכי טוב. עבודה עם שותף לא מומלצת. העובדה ששליט המפה נוחת דווקא בדגים (גם נפטון בבית 6), מראה שהיא מוסיפה הרבה איכפתיות בעבודתה, היא עושה אותה ``מכל הלב``. אין ספק שעבודה אומנותית תתאים לה (הייתי רוצה להגיד גם סיעודית - אבל נראה שיסוד האדמה והגדי המודגש לא ממש מוסיפים חוש אימהי או טיפולי... אם זאת, אופק בשור, ירח באריה.. ונפטון בבית העבודה בהחלט מראים על אומנותיות). ההיבט ההרמוני בין שליטת המפה, נוגה, למאדים מראה על אדם אם הרבה מאוד עצמאות (אורנוס גם צמוד לירח), הרבה פעלתנות, יוזמה ועשייה. במיוחד למען ביסוס כלכלי, בהיות מאדים בבית 2. מאדים גם שליט בית 12 - ועל כן הוא גם מראה על תת ההכרה... ובהיבט הרמוני לנוגה בהחלט מראה על אדם יצירתי. היא כנראה שלמה עם הפחדים שלה, מכירה בחרדותיה. נוגה נמצאת במולות של ירח אורנוס - ואולי אלו אחד מהתיסכולים שלה שהיא מכירה בהם. אכן צמידות לא קלה היא זו של ירח אורנוס. זה צמידות של ``סערת רגשות``, אדם שרוצה, ואולי אף אינסטנקטיבית פועל, למען הייחוד, הביזארי והעצמאות. אין ספק שצמידות זו חזקה ממעלה ראשונה, בהיותה ``גדיה בריבוע``, כי הגדי הרציונאלי שבה לא נותן לה לפעול בצורה ``פזיזה`` כל כך, הוא בהחלט מוסיף כובד ראש, ושאפתנות רבה להשקיע הרבה למען קידום.. ואין זמן לחופש ולבילויים שדורש ממנה אורנוס. כמובן שהדחף הזה יפעם בה תדיר - אבל אני לא מאמין שאישה עם 6 כוכבים ביסוד אדמה, שבתאי באם סי ובכלל, אופק שור מזל גדי, תיתן לאורנוס ``ככה סתם`` להרוס את מה שהיא בנתה כל חייה. פה יש לי שאלה שנתקעתי בה - ירח שליט בית 4 (ובבית 4) ועל כן הצמידות הזו מפריעה במיוחד בבית ילדותה, ובבית שתקים או שהקימה לה בחייה... אבל דלי ``בלוע``... ואורנוס שליט של מי?!?!?! שבתאי ומאדים באיזורי מתח גבוה; שילוב של מאדים ושבתאי בהחלט נותן כוח ניהולי רב, כאשר מאדים תורם את הכוח, נתינת הוראות... ושבתאי את כל הניהול ``המשרדי``. כאשר השיטתיות והרצינות של שבתאי נעזרות במרץ, ההתלהבות והתחרותיות של המאדים. דבר מעניין הוא ששבתאי כוכב ``מבודד`` מהיבטים, ונראה שהיא מצליחה באופן יוצא מן הכלל לבודד את כל הקטע ``הקרייריסטי`` שמאוד, אבל מאוד חשוב לה, מחייה האישיים... בניגוד להרבה אנשים אחרים ``שמביאים איתם את העבודה הביתה`` - היא פשוט מנתקת אותה משאר תחומי חייה. אין ספק שלפנינו אישה אינטילגנטית, בנוסף להיותו של בית 9 עמוס בכוכבים -שליטו נמצא בצמידות ל- M/C. ושכחתי ירח בצמידות לאורנוס - היבט אינטלקטואלי גם כן. אני חושב שמספיק לבינתיים, עד ההערות שלכם, שבי 
אוקיי, ביקשת קיבלת... המשך הניתוח למכשפה. אני אנצל גם הזדמנות זו להגיב על המגילה (בדיחה, מירי, בדיחה!