``המכשפה`` - ניתוח מפת לידה

``המכשפה`` - ניתוח מפת לידה

אוקיי, ביקשת קיבלת... המשך הניתוח למכשפה. אני אנצל גם הזדמנות זו להגיב על המגילה (בדיחה, מירי, בדיחה! ;-)) שכתבה מירי. שנתחיל? רצית שנעבוד עם שליטים, נכון? אז קודם כל שליט המפה נמצא בקצה בית 10, דגים. ופה ההערה הראשונה שלי למירי - איך הגעת למסקנה שהוא בבית 3? שליט המפה בבית 10 מראה בראש ובראשונה על יחס חשוב לקריירה ולמעמד, ולא סתם הוא ``נחת`` שם - והרי יש לה 4 כוכבים בגדי, ושבתאי נמצא באיזור מתח גבוה, ובכלל נראה ששבתאי/גדי/בית 10 הופך למוטיב במפת לידתה. היא בהחלט אישה ``חזקה``, אחראית ופעילה - שלוקחת את העניינים לידיים שלה. תמיד שאפתנית, תמיד תחלום להעלות בדרגה בעבודתה... ובכלל, אין ספק שלפקח על אחרים בעבודתם זה מה שהיא עושה הכי טוב. עבודה עם שותף לא מומלצת. העובדה ששליט המפה נוחת דווקא בדגים (גם נפטון בבית 6), מראה שהיא מוסיפה הרבה איכפתיות בעבודתה, היא עושה אותה ``מכל הלב``. אין ספק שעבודה אומנותית תתאים לה (הייתי רוצה להגיד גם סיעודית - אבל נראה שיסוד האדמה והגדי המודגש לא ממש מוסיפים חוש אימהי או טיפולי... אם זאת, אופק בשור, ירח באריה.. ונפטון בבית העבודה בהחלט מראים על אומנותיות). ההיבט ההרמוני בין שליטת המפה, נוגה, למאדים מראה על אדם אם הרבה מאוד עצמאות (אורנוס גם צמוד לירח), הרבה פעלתנות, יוזמה ועשייה. במיוחד למען ביסוס כלכלי, בהיות מאדים בבית 2. מאדים גם שליט בית 12 - ועל כן הוא גם מראה על תת ההכרה... ובהיבט הרמוני לנוגה בהחלט מראה על אדם יצירתי. היא כנראה שלמה עם הפחדים שלה, מכירה בחרדותיה. נוגה נמצאת במולות של ירח אורנוס - ואולי אלו אחד מהתיסכולים שלה שהיא מכירה בהם. אכן צמידות לא קלה היא זו של ירח אורנוס. זה צמידות של ``סערת רגשות``, אדם שרוצה, ואולי אף אינסטנקטיבית פועל, למען הייחוד, הביזארי והעצמאות. אין ספק שצמידות זו חזקה ממעלה ראשונה, בהיותה ``גדיה בריבוע``, כי הגדי הרציונאלי שבה לא נותן לה לפעול בצורה ``פזיזה`` כל כך, הוא בהחלט מוסיף כובד ראש, ושאפתנות רבה להשקיע הרבה למען קידום.. ואין זמן לחופש ולבילויים שדורש ממנה אורנוס. כמובן שהדחף הזה יפעם בה תדיר - אבל אני לא מאמין שאישה עם 6 כוכבים ביסוד אדמה, שבתאי באם סי ובכלל, אופק שור מזל גדי, תיתן לאורנוס ``ככה סתם`` להרוס את מה שהיא בנתה כל חייה. פה יש לי שאלה שנתקעתי בה - ירח שליט בית 4 (ובבית 4) ועל כן הצמידות הזו מפריעה במיוחד בבית ילדותה, ובבית שתקים או שהקימה לה בחייה... אבל דלי ``בלוע``... ואורנוס שליט של מי?!?!?! שבתאי ומאדים באיזורי מתח גבוה; שילוב של מאדים ושבתאי בהחלט נותן כוח ניהולי רב, כאשר מאדים תורם את הכוח, נתינת הוראות... ושבתאי את כל הניהול ``המשרדי``. כאשר השיטתיות והרצינות של שבתאי נעזרות במרץ, ההתלהבות והתחרותיות של המאדים. דבר מעניין הוא ששבתאי כוכב ``מבודד`` מהיבטים, ונראה שהיא מצליחה באופן יוצא מן הכלל לבודד את כל הקטע ``הקרייריסטי`` שמאוד, אבל מאוד חשוב לה, מחייה האישיים... בניגוד להרבה אנשים אחרים ``שמביאים איתם את העבודה הביתה`` - היא פשוט מנתקת אותה משאר תחומי חייה. אין ספק שלפנינו אישה אינטילגנטית, בנוסף להיותו של בית 9 עמוס בכוכבים -שליטו נמצא בצמידות ל- M/C. ושכחתי ירח בצמידות לאורנוס - היבט אינטלקטואלי גם כן. אני חושב שמספיק לבינתיים, עד ההערות שלכם, שבי :cool:

epitaph

New member
מישהו....

מוכן להסביר לי אחת ולתמיד מה אלה השליטים האלה ואיך קובעים אותם. אה....ומה זה נקודת הm\c ? -עדי-

על בתים, שליטים וחיות אחרות

כדי להסביר אני אצטט מספרה של רימונה כהן: קשה להפריד בין תחומי החיים הפרדה מוחלטת. כשם שהסימנים (מזלות) קשורים זה בזה ומסמלים שלבים בהתפתחות, כך הבתים וכך הכוכבים. במפת הלידה משתלבים כל אלה במגוון של צורות. כאשר באים לבדוק כיצד האדם מתפקד בתחום חיים אחד, אי אפשר להתרכז אך ורק בבית שבו מדובר. יש לקחת בחשבון גם את מיקומו של שליט הסימן (מזל) שבבית (כי שליט המזל שפותח את הבית, ולא משנה אם הבית נפתח רק במעלה האחרונה של המזל - עדיין הבית נשלט ע``י המזל בו הוא מתחיל - ולא לפי המזל שתופס יותר מקום, הוא שליט הבית... כלומר אם בית 4 מתחיל באריה, הרי ששליטו של הבית, והמזל, היא השמש - וכך, בנוסף לפרשנות הרגילה של השמש, היא: זכרים, שאפתנות, גרנדיוזיות, אגו, גאוותנות, אומנות וכו`, עכשיו היא תקבל גם את הפירוש של בית 4... אם ברצונך לבחון את המשפחה של בעל המפה, תבחן, בנוסף לכוכבים בבית זה, גם את השמש והיבטיה). (ושוב,) כאשר באים לבחון כיצד האדם מתפקד בתחום חיים אחד יש לקחת בחשבון את שליט הבית, את אופי הכוכבים שנמצאים איתו בהיבט, וכמובן את אופן הבית בו הוא נופל. (ואם עסקינן בענייני בית 4 - יש לבדוק גם את הירח - הוא השליט הטבעי של הבית (הרי בית 4 מקביל למזל סרטן הנשלט ע``י הירח - חוץ מזה שהירח הרי ממילא מסמל גם את האמא והמשפחה בפני עצמו).) *התוספות בסוגריים שלי... ציפורה דובינס, פסיכולוגית/אסטרולוגית נותנת לטלה, לבית 1, למאדים, ולשליט בית 1 את הספרה, נכון מאוד, 1! לשור, בית 2 ושליטו ולנוגה נתנה את הספרה 2... וכן הלאה. שילוב המספרים מלמד אותנו על המורכבות של הדחפים הבסיסיים וכיצד הם באים לידי ביטוי באופי ובנטיות. למשל שילוב של 5 ו-6 (שיכול להיווצר במספר רב של צורות: שמש בבית 6, בתולה בבית 5, אריה בבית 6, שמש בבתולה, מרקורי באריה.. ובמידת מה, גם שמש בצמידות למרקורי. 5 יסמל כמובן את הצורך בביטוי יחודי (שמש, אריה, בית 5, שליט בית 5) הספרה השישית מסמלת את הצרך ביעילות (בתולה, מרקורי, בית 6 שליט בית 6). השילוב יראה על אדם שמבקש לבטא את ייחודו (5) בעבודה יעילה (6). (לסיכום, כשרוצים לבחון כל תחום חיים יש לשים לב בנוסף לבית ולכוכבים בו - גם לכוכב המסמל את אותם הדחפים ולשליט הבית הטבעי - כאשר כולם שזורים יחדיו במן קשר קסום אותו נכנה בשם אסטרולוגיה :)) שבי :cool:

oz miri

New member
שוב הצלחת לסקרן אותי

מאיפה הציטוט של ציפורה דובינס- מה שם הספר? ונשמח כולנו בפורום להמשך ציטוטים נפלאים... לא יזיק לנו לקבל מעט ידע ממך ...על יד קריאה של ציטוטים נוספים, עכשיו אתה אחרי כל הבגרויות נכון? אז.... אולי יש בספר של ציפורה דובינס קצת מידע על כוכבים מקודמים? בספר של טלילה סטן יש ממש מעט ולא מוצאת באינטרנס מאמרים או הסברים מעמיקים יותר אני ממש מתחילה בזה ומאוד רוצה לפענח בעזרת קידומים,שיטת המעברים לא כל כך חזקה לטעמי

לא רע, שבי, אבל..

אבל - שוב נומרולוגיה נכנסת בדלת האחורית, וקצת מערבבת את העניינים. המספור הנומרולוגי שונה מהאסטרולוגי : ה 6 בנומרולוגיה אינו אותו ה 6 באסטרולוגיה, ואני איך שוב אתה גולש לאהבתך הישנה, אבל זה קצת מבלבל, וקצת לא קשור. נסה להתייחס לאסטרולוגיה פרופר - למרות הקסם הנומרולוגי, יש משהו מאוד כללי ושטחי בהתייחסות לספרה אחת בלבד, וגם.. די מגביל מבחינת יכולת הניתוח. לעומת זאת, יכולת הניתוח של מצב אסטרולוגי פשוט ביותר, היא בלתי נדלית, וגם נותנת תמונה מדוייקת יותר.

אז ככה... יאיר ומירי

יאיר, אכן כתבתי אסטרולוגיה פרופר! ואכן אין קשר בין המספור הנומרולוגי לאסטרולוגי, ועל כן התעלמתי מהפן הנומרולוגי. דובינס ממספרת את המזל הראשון טלה (וכל השאר) ב-1 רק בגלל היותו מזל ראשון ולשם נוחות. כל קשר בין המספור של דובינס לנומרולוגיה מקרי בהחלט.. ולמען האמת אני בכלל לא יודע אם היא בכלל מתעסקת גם בנומרולוגיה. אישית, אני ממש לא מתעסק ``ברעיון`` הזה, למרות שהוא נחמד, ואני בהחלט חושב שהוא מקל על מלאכת הניתוח... ובאותה מידה פוגם בה. בכל אופן, מה לגבי הערות על מפת לידתה של מכשפה? מירי, ספרה של דובינס נקרא: the astrological casebook... אבל אני לא קראתי אותו. כל הציטוט כולו לקוח מספרה של רימונה כהן - יסודות ושיטות באסטרולוגיה למתקדמים, שם בביבליוגרפיה היא משתמשת גם בספרה של ציפורה. לגבי קידומים (ומעברים) - אני ממש לא יודע מה יש בספר של דובינס, אבל רימונה מרחיבה על זה בצורה יפה, אפילו בתוספת כמה דוגמאות לכל כוכב מקודם. בכל אופן, הסבר רחב יותר משל טלילה. אני חושב שהספר הזה בהחלט עוזר מאוד, ושם היא מתעסקת גם עם נקודות מרכז. בסוף הספר אפשר למצוא ניתוח מפה מורחב של `דן`, ו`דנה`... ולמה הם התגרשו; בדיקת המפה המשולבת קידומים ומעברים. -שבי-

oz miri

New member
שבי ......מעניין מאוד

שבי אולי נעזוב את ``המכשפה`` שבכלל לא מתייחסת לניתוח שלנו ולא מגיבה...יש לי מפה חדשה שקיבלתי אני רוצה לגמור אותה יום הולדתה בעוד שלושה שבועות אשמח לכל תוספת יקרה שלך, בזמנך הפנוי פרטים 11.7.54 שעת לידה 13:30 בעיר שצ`ין בפולין קווי אורך 20:28E 50:48N פולין זה בtime zune - פחות שעה 1-)

עבודה יפה, שבי

אכן, התחלת לנתח לא רע, אבל נראה לי שאתה נותן הרבה מאוד כוח לזויות ההרמוניות, ואולי לא בצדק : הן לא פועלות כל הזמן, אלא רק מראות על יכולת זרימה ושתוף. בנוסף, נושא האורנוס הוא בדיוק העניין : בגלל שהוא שליט הירח ואין גישה ישירה אליו, יש חלק שלם שלא מתפקד במודע, אלא רק באופן לא מודע. על כן החבטות האורניות באות כביכול ממקומות לא צפוים, תמיד בני הזוג - או החיים - אשמים, ועוד. אין קשר כביכול בין החלק הזה, לבין מה שקורה במציאות, ובשטח. מעניין - אבל אפשר לעבוד על זה.. לגבי השאר - לא רע, אבל אתה עדיין לא יודע למצות זויות פעולה, ובזה אפשר להתמקד להבא.

למעלה