המכינה של "עתידים"...

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

apolon

New member
תלוי איזה מכינה...

אז ככה לפי מה שאני יודע..שנה שעברה היו 2 סוגי מכינות..1.מכינה לכל אלו שלא למדו פיסיקה בתיכון ברמה של 5 יח´ ואז זה באמת מכינה שעוברת בערך על כל החומר שנלמד בתיכון.2. מכינה לכאלו שכן למדו פיסיקה ואני אישית לא בדיוק יודע מי הלך לזה (אני לדוגמא למדתי פיסיקה ולא הלכתי למכינה הזאת) אבל זה רמה מעבר לתיכון ויותר למדו שם חומר ברמה מעל ..(זה מה שהבנתי מחבר שהיה שם) אגב המכינה הראשונה נעשתה באורט בראודה..השנייה נעשתה בטכניון..אין לי מוגש מה קורה או קרה בדרום ומרכז הארץ. מקווה שקצת עזרתי.

wiz

New member
התקשרה אליי מישהי מעתידים

ואמרה שהם צריכים להעביר אותי מהמכינה בבראודה (לשם נרשמתי בהתחלה) למכינה בטכניון... כחלק ממסע השיכנועים שלה היא "זרקה" שאם אני אוציא ציונים טובים במכינה (ולפי מה שהבנתי יש כל שבוע מבחנים
), אז הטכניון ייתיחס אליהם בהתאם, וככה בערך זה עוזר לשפר את סיכויי הקבלה... אני אלך למכינה לא כדי ללמוד, אלא כדי לשפר סיכויי קבלה. אם זה לא משפר באמת - אז אין לי סיבה ללכת לשם. ובקשר לציונים הגבוליים - בתסריט רע של תוצאות בגרויות אני מגרד את הרף הנמוך של הסכם לו אני זקוק... ובגלל שעד הרגע האחרון אי אפשר לדעת את הציונים, אני מעדיף לעשות את המכינה בכל זאת...

wiz

New member
ארכיטקטורה בטכניון

ואם לא זה אז הנדסת תוכנה בבראודה.

wiz

New member
תשובה לשניכם

1. המכינה של "עתידים" היא בפיזיקה ומתמטיקה, בלי קשר למה שאתה לומד... והאמת היא שכן צריך פיזיקה בארכיטקטורה, כי בכל זאת צריך לתכנן בניינים שיעמדו בסוף...
. 2. כעיקרון הצבא מעדיף אוניברסיטאות על פני מכללות. אבל אם הצבא אישר לי, מי אני שאתערב
. כנראה לצה"ל יש צורך במהנדסי תוכנה, ובגלל זה הם מאשרים. אם לא היה צורך כזה הם לא היו מאשרים, פשוט מאוד... ד"א, כנראה כי העובדה שהמכללה המדוברת היא בראודה גם משנה משהו... זאת נחשבת למכללה הכי טובה בארץ להנדסה, רוב הבוגרים יוצאים "מסודרים" בתעשיה (ויש גם את הסטאז´ שעושים בשנה הרביעית), ומשנה הבאה הם יתחילו לתת תואר Bsc ולא B-tech... כמובן שברמה של הטכניון היא לא, אבל עדיין, המכללה הזאת טובה בהחלט.

wiz

New member
../images/Emo93.gif אז סתם למדתי פיזיקה 3 שנים...

LOL
וכמה עדכונים בקשר למכינה: תינתן אפשרות לחזור הביתה בזמן המכינה, אבל רצוי לבקש חדש ביום הראשון כי יהיו ימים ארוכים (מ-8 עד 8...
), ואז אולי נעדיף לישון שם במקום לחזור הביתה... בגדול - הם לא יעשו בעיות למי שרוצה לחזור... ולפחות בטכניון - המכינה תשפיע בצורה כלשהי על סיכויי הקבלה: מי שיצליח במכינה, הסיכויים שלו להתקבל יגדלו. זה טוב בעיקר לגבוליים שבינינו...
. מקווה שזה עזר למישהו

H20

New member
סתם מסקרן אותי...

ממתי צריך מכינה בפיזיקה בשביל ללמוד ארכיטקטורה בטכניון?!

H20

New member
התכוונתי לדרישות הפורמליות...

אבל אתה צודק

wiz

New member
המכינה של "עתידים"...

אולי הנושא הועלה כבר, אז עמכם הסליחה...
נרשמתי למכינה של "עתידים" באורט בראודה. למדתי פיזיקה ומתמטיקה ברמה של 5 יח"ל, ומכיוון שלא היו מספיק אנשים שלמדו כמוני ונרשמו לבראודה - הועברתי לטכניון. נאמר לי שהשתתפות (והצלחה
) במכינה של הטכניון יכולה לעזור מאוד להתקבל לפקולטות השונות, במיוחד במקרים גבוליים (כמו שלי). מצד שני, הלימודים בתנאי פנימיה ממש לא קורצים לי, ואני די חושש מהעניין... אני אשמח מאוד אם מישהו שלמד במכינה הנ"ל בטכניון יוכל לספר פרטים על המכינה עצמה, וגם על המעונות, האנשים והחיים בכלל במשך החודשיים האלה... כמו כן, אני מעוניין לדעת אם יש אפשרות להשתתף במכינה, אך לא במתכונת של פנימיה, כלומר - לנסוע בכל בוקר לטכניון, ולחזור בערב הביתה. תודה על התגובות

bgnh

New member
מאז ומתמיד (או לפחות)

עשרים ומשהו שנים, מאז שהורי למדו ארכיטקטורה בטכניון ואימי המסכנה נאלצה לעשות שנה מכינה בפיסיקה על מנת להתקבל-הסוף לא כל כך נורא, הם לפחות נשואים באושר...

למעלה