המכורים לבלוגים

סרפד

New member
המכורים לבלוגים

בזמן האחרון אני מסתובבת קצת בבלוגים. והנה נתקלתי גם כאן (באופן צפוי בהחלט) במכורים. היום הופיעה בבלוג "המחשבות של קלמן" הודעת פרידה מחמת התמכרות, למרות שהוא לא קורא לזה כך. שני ציטוטים קצרים: "התעוררתי כאשר שאלה אותי אישתי האם יש לי עוד הרבה עבודה עם המחשב. מה יכולתי לומר לה, שאני שקוע בשיטוט בין יומנים אישיים של אנשים שאני בכלל לא מכיר ושאני בעצמי מנהל יומן כזה?! היא היתה מתעלפת מצחוק, היא מכירה אותי שנים רבות ויודעת עלי דברים שאני בעצמי לא יודע.ובדמיונה הפרוע ביותר היא לא היתה מצליחה להעלות אותי מתרוצץ בין אנשים שאני בכלל לא מכיר ומתחנן בפניהם לתשומת לב." ... "יונג אמר שהנוירוזה היא אנרגיה שמחפשת לה שיפוע. החלטתי לעזוב ולהפרד מהמקום המופלא הזה כי הנוירוזה שלי מצאה כאן לא שיפוע כי אם מדרון תלול.זה יותר מדי בשבילי. הבלוגיאדה תפסה את תשומת הלב שלי חזק מדי, אילו יכולתי לשלב אותה בחיי מבלי שהיא תשאב אותי לתוכה היתי שמח. אני מוצא את עצמי באמצע היום, בין שיחות על עניני עבודה ובכלל בכל רגע פנוי מנסח תגובות לפוסטים, או כותב את הפוסט התורן, יותר מדי מוטל על הכף." אם יש פה עוד מכורים לבלוגים, או בכלל, מעניין אם אתם מוצאים משהו מעצמכם בתיאור המעניין שלו? .

בלוגים

אני אישית גם כן מנהלת בלוג כבר די הרבה זמן (קרוב לשנה). כשהתחלתי עם הבלוג גם כן הרגשתי שאני מכורה. הייתי כותבת כמה פעמים ביום וגם כשלא היה לי מה לכתוב. פשוט את הצורך לכתוב היה. ואולי זה גם הצורך בתגובות ופידבק. עכשיו הכתיבה שלי התמתנה מבחינת ההתמכרות. אני כותבת הרבה פחות, לפעמים רק פעם בשבוע או פעם בכמה ימים. אז ממש לא נראה לי שאני מכורה. אני חושבת שהתמכרות זה דבר אינדוודואלי. הכותב במקרה הזה אולי לא מגדיר את עצמו כמכור אבל הוא מבין שזה יוצר אצלו בעייתיות מסויימת, העובדה היא שהוא בחר להפסיק, כך שזה לא ממש משנה איך מגדירים את זה, עצם המודעות חשובה. אני לא חושבת שהכתיבה בבלוג או באינטרנט בכלל משפיעה על החיים האמיתיים שלי באופליין. למרות שגם היום אני גולשת המון, אני בכל זאת עושה את ההפרדה בין שני העולמות. מקווה שזה בסדר שאני מצרפת לכאן קישור לבלוג שלי.

סרפד

New member
שרשור בלוגים

אני יודעת שיש את הלוחות מאחורה אבל לא מצאתי שם יותר מדי בלוגים של משתתפי הפורום, אז יהיה נחמד אם כל אחד מהמשתתפים הקבועים שיש לו בלוג ולא אכפת לו לחשוף אותו כאן, ישרשר פה קישור לבלוג שלו, סתם להרחבת ההיכרות. אני דווקא פתחתי בלוג ואפילו התכוונתי לכתוב בו, אבל בינתיים לא כתבתי אפילו מילה אחת. לא יודעת למה. דווקא אין לי בעיה לכתוב הרבה, כידוע לכם, אבל משום מה כשאני יושבת מול ה"דף הלבן" של הבלוג המוח שלי מתרוקן. אגב, מה מקור המילה בלוג? זה בטח שילוב של log עם משהו, אבל אם כן מה מייצגת ה- b? .

תודה סרפד

האמת, לא ידעתי על קיומה של רשימת הבלוגים בלוחות, אני חושבת שאצרף את הבלוג לאותה רשימה. לגבי משמעות המילה בלוג, אין לי מושג האמת, אבל זאת שאלה מעניינת ואני חושבת שאפנה אותה לפורום בלוגים בתפוז.

WEB + LOG = BLOG

הביטוי האנגלי WEB LOG התקצר למילה BLOG מכאן נגזרת גם מילה "בלוגר" = אחד/אחת שיש לו/לה בלוג
בברכה, אריה מלך החיות

בנושא הבלוגים תמיד הייתי קצת

מבולבלת בעניין מה באמת אני רוצה.פתחתי פורום, כתבתי הרבה, מחקתי הכל, כתבתי שוב, מחקתי הכל, כתבתי שוב וסגרתי לחלוטין. מצד אחד זה אמור להיות אישי ולכן הרצון הוא לכתוב כל מה שעולה ללא פחד, מצד שני- אנשים שמכירים, גם אם הכרנו בהתחלה דרך הבלוג עצמו. האנשים שמגיבים כבר לא אנשים זרים אלא יש יצירת קשר, קראתי הרבה על אנשים שכבר עשו מפגשים רבים, ואז כבר איך אפשר לכתוב דברים ממש אישיים ללא צנזורה אם היומן הוא כבר לא באמת אישי? לי אישית היה קשה.

e-magine

New member
הכתיבה היא אישית

הקריאה היא ציבורית. אם את רוצה לכתוב רק לעצמך, למה לך לאכסן את זה במקום שכל אחד יכול לקרוא? למה לא לכתוב להארד דיסק שלך? או למדיה חיצונית שאת יכולה לקחת איתך ממחשב למחשב, ולנעול במגירה כמו מחברת
כנראה שכן רצית שיקראו ויגיבו לך. בין בלוג לפורומים: אני מסכים שיש קווי דמיון, רק שנקודת המרכז היא שונה. את יכולה לפתוח פורום בשרת חפשי כמו דיבורים או בלאבלא4יו, ולכתוב בו מה שאת יכולה לכתוב בבלוג. בבלוג הפורמט קצת שונה ומאד ברור שהכותב הוא המרכז, בפורום זה בכל זאת פחות צנטרליסטי. הרושם הוא שבכל זאת, פורום מיועד יותר לדיון ואילו בלוג יכול יותר לרכז תכנים נוספים ברשימות ויש לו יותר אופי של אתר קטן. חוץ מזה, בלוג נהיה יותר אין בזמן האחרון.

סרפד

New member
נכון. בגלל זה אני שואלת למה אנשים

כותבים בלוגים? מה בעצם רוצים? אז קבלתי כמה תשובות מעניינות מהמכשף, מעניין מה חושבים על זה בלוגרים אחרים. כשאני פתחתי בלוג זה היה בגלל שמצד אחד יש לי צורך לכתוב, גם כפורקן (גם של מחשבות ורגשות חיוביים - גם הם דורשים פורקן!), גם כדי להבהיר לעצמי דברים, אבל מצד שני אני לא מסוגלת לכתוב לעצמי. אני יודעת שלכתוב לעצמי, או לכתוב לפני, זה לא חסר טעם ואין צורך להסביר לי למה, אבל זה לא משנה את התחושה שזה חסר טעם, ואת זה שאני מחפפת כי כאילו מה הטעם להעביר לכתב דברים שכבר מצויים במוחי (זה לא לשם תיעוד אצלי), ובסוף אני מתעצלת וזונחת את זה - אף פעם לא הצלחתי להתמיד בכתיבת יומן. חשבתי שמכיוון שכדי לכתוב אני צריכה את האשליה שאני כותבת למישהו, מספרת למישהו, מבהירה למישהו, ולא לעצמי שכבר יודעת מה אני חושבת ומרגישה, אז בלוג הוא מסגרת מתאימה. גם פורומים הם מסגרת מתאימה, אבל הבעיה שיש רק פורום אחד שאני משתתפת בו (נחשו איזה) ואני לא מוצאת את עצמי בפורומים אחרים. אבל בסוף לא הצלחתי לכתוב כלום בבלוג. האנונימיות לא מדאיגה אותי. עניין התגובות קצת מפחיד אותי, אפילו תגובות חיוביות. ואני לא יודעת מה עוד עוצר אותי, אני פשוט לא מוצאת איך להתחיל. נכון שהבלוגים נהיו אין בזמן האחרון, כבר "לא רק לחנונים שכותבים 'ערב טוב, יומן יקר. היום שוב ליאור הפיל אותי במדרגות.' ומפוצצים חצ'קון", כפי שהתבטא איזה ילד "קווול" או "מאאאאגניב" או איך שאומרים היום. מעורר געגועים לימים הטובים והעליזים שהאינטרנט כולו היה ביתם ומבצרם של החננות. .

היי !

קודם כל , כתבתי בשורה הראשונה "פתחתי פורום", אך למרות העצלנות שלי שלא לתקן, התכוונתי ל"פתחתי בלוג". בכלל לא חשבתי על הפורום שפתחתי, ובכלל לדעתי מדובר בהבדל ענק ו2 הדברים בכלל לא קשורים או דומים אך במעט. בלוג הוא כמו הודעה ראשית כאשר בבלוג פופולרי, הדיון הוא בתגובות. עכשיו, בהקשר למה שכתבת. בחודשים האחרונים אני מתחבטת רבות בשאלה "למה אני כותבת", כמו התלונה שבעצם הופנתה לעצמי יותר מאשר לחברי הפורום האחרים, האם זה בא מהרגל, או רצון שיגיבו למרות שבתוך תוכי אני קצת כועסת על הכתיבה (ואין לי מושג מאיפה בא הכעס- בהחלט יכול להיות שמתבטאים בי הכעסים של פעם). בעניין הבלוג, בכלל לא ידעתי מאיפה זה נובע. כי זה לא שכתבתי כחלק מדיון, זה לא עניין של דעה או להגיב על משהו שמעניין אותי, זה פשוט להיחשף ולכתוב על עצמי. כמובן שיש בלוגים שהם יותר כתיבת דעות ואירועים יותר מלחשוף את עצמך וממש להשתמש במדיה כיומן, זו לא היתה כוונתי. מצאתי שכשמגיבים לי, ויותר נכון, שאני מודעת לכך שאנשים מכירים אותי, אני מצנזרת הרבה יותר. הבנתי שאני לא מסוגלת ליצור קשרים עם אנשים שפעלו כמוני (כתבו בבלוג) באופן יותר אישי ומעבר לאינטרנט, מכיוון שהיה בי את הפחד שאאבד את הרצון לכתוב, ואכן ברחתי מאותן התקשרויות, ולכן גם לא הגבתי אצל אחרים, מאותה סיבה, שאם נכיר יותר טוב, אאבד את הרצון לכתוב ולא לצנזר, ומה הסיבה הראשונית לכתיבה אם לא לכתוב מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה, בלי להתחשב? הרצון לתגובות אצל כל בלוגר הוא גדול, לא ראיתי בלוג אחד שבו לא היה לפחות פוסט אחד שנגע בנושא הזה, אך יחד עם זאת, ככל שהתגובות רבות יותר, קשה יותר להיות אמיתיים ולהשתמש במדיה הזו למה שהתכוונת בתחילה, לספר מה שאתה רוצה ללא החשש שיבקרו אותך או יזהו אותך, כי עצם התגובות בעצם מבטל את זה, כי אתה מכיר יותר את האנשים האחרים, הם מכירים אותך ונהרסת האנונימיות שאתה רוצה (רבים מהבלוגרים, רובם המוחלט לטעמי, מפחדים מכך שאנשים שהם מכירים בחיים יזהו אותם בעוד שכשהתגובות הם מאנשים קבועים אז גם גבולות אלה מטשטשים והקשרים האלה נהיים מציאותיים יותר כי עוברים למיילים, תוכנות מסרים ואף טלפונים ומפגשים) ובקיצור, אכן לא ידעתי מה אני רוצה. כי רציתי לא לצנזר, רציתי שאף אחד לא יכיר ולא ידע, העדפתי שהמזהים לא ישתפו אותי בזיהוי בכדי שאוכל להישאר אנונימית, ואולי רציתי תגובות, אך בכל זאת בחרתי למחוק מדי פעם, ולבסוף בחרתי גם לסגור לחלוטין. הבלוג בסה"כ בא לשרת מטרה נוספת שהאינטרנט מספק. המטרה שלי בהתחלה לא מומשה (לכתוב מה שבא לי), אח"כ מומשה חלקית (כתבתי מה שבא לי אך לא סופקתי מהיבטים אחרים), ואח"כ כלל לא סופקה וסגרתי (הזיהוי הכביד עליי יותר מדי ואיבדתי את הרצון שיקראו אותי ויגיבו) נ.ב ללא קשר- הכלב שלי ישן על הריצפה לידי. מחר זה יהיה חודש שלם שהוא איתנו. היום יום הולדת לאחי. והוא 11 שנה איתנו. היום טו באב אבל זה סתם עוד יום לאהוב אותו ולמרות ההרגשה הפיזית שקצת בוגדת בי, אני מרגישה מאושרת היום. רגעים טובים. (אל תשימו לב לרצון להשוויץ היום, זה בגלל שאין לי בלוג להשוויץ בו:) )

הספיק לי לקרוא את 2 הציטוטים

ואני לא מניח שאמצא את עצמי ואת הבלוג שלי בכיוון של הבחור הזה. למרות שיכול להיות מעניין כי הוא כותב יפה. אשתי יודעת על הבלוג. והבת שלי קוראת אותו. אני לא מרגיש מסכן אם אין לי תגובות. משום מה זה לא כואב לי יותר מדי כי אני יודע שהפוסטים שלי נחמדים וטובים. הם בוודאי גם נועדו לשמש לי כעין ספר היסטוריה מסויים ועזרה אישית (כמו גם האתרים שלי) אני שמח שגם אחרים מוצאים שימוש בבלוג שלי ובאתרים. שמח עוד יותר שהבלוג מתפרסם ומתפתחים דיונים בתוך התגובות על הפוסט הזה או האחר. אני משתדל להגיב לבלוגרים נבחרים כאשר יש לי מה לכתוב או לפחות תגובה שידעו שקראתי. לעיתים כל כך אין לי מה לכתוב אז אני לא מגיב. אני בהחלט מחשיב את עצמי כמכור לבלוגים. מכור אולי בעיקר לבלוג שלי בערך כפי שהייתי מכור כל החיים לכתיבה ובמיוחד לכתיבת יומן שלי. הבלוג הוא יומן אקהיביסיוניסטי. ההקצנה בכך מביאה את הגירוי הנוסף שמאפיין את העידן המודרני וקצב החיים המואץ. אני אכן דורש גירויים הולכים וגוברים בכל תחום בחיים. מה לעשות, אני מוצר טיפוסי של העידן המודרני.

סרפד

New member
במקרה שלך באמת עולה תמיד מחדש

השאלה מה זה בעצם התמכרות. לך יש הגדרה, או אי-הגדרה, שנובעת, חוץ מהגיון, גם מההגדרה העצמית שלך כ"מכור". הגיונית, באמת יש קושי להגדיר התמכרות, ובכל זאת די ברור שתופעה כזו קיימת, גם אם לא ברור אם הקיום שלה אובייקטיבי או סובייקטיבי. למען הדיוק, רובנו מאמינים שיש לה קיום אובייקטיבי גם אם אנחנו לא יכולים להגן על העמדה הזו מבחינה הגיונית (ולפני שיתנפלו עלי - העובדה שקשה להגן על ההגיון של עמדה מסוימת לא אומרת שהיא לא נכונה). מן הקריאה הממושכת בפורום הזה די השתכנעתי שיש הבדלים מהותיים בין החוויה של אימאג'ין, למשל, כשהוא מדבר על התמכרות, או החוויה של קלמן בדוגמא לעיל, לבין החוויות שלך וגם שלי. כמובן, אני לא מכירה מספיק את החוויה שלך כדי להגיד עליה משהו, אבל לפחות במקרה שלי הייתי אומרת שאם יש בכלל התמכרות אז זו התמכרות קלה והיא לא בהכרח עיקר העניין. ההבדל החשוב ביותר הוא תחושת הבחירה החופשית (כדי לא להכנס לויכוח שלא התכוונתי אליו - אני לא אומרת שזו בחירה חופשית או שיש בכלל בחירה חופשית, אני מדברת על תחושה של בחירה חופשית). ושוב, אני לא מנסה להגדיר כאן "התמכרות" או שימוש עודף כפייתי או מה-שיהיה - ברור שיש מכורים (לאלכוהול/סמים/הימורים...) שלפחות עד שלב מסוים מאמינים שהם יכולים להפסיק אבל לא רוצים. אני מדברת רק על מה שמתאר אימאג'ין לעומת החוויה שלי, למשל. ולמה הוא חש במצוקה בגלל זה ואני לא. די קשה להבחין בין אהבה לבין אובססיה. אימאג'ין סכן את פרנסתו, מעמדו המקצועי ואפילו קשרי המשפחה שלו בגלל העיסוק האינטנסיבי באינטרנט - ברור שזו לא היתה בחירה רציונלית, כי במקרה הספציפי הזה אם היה בכוח תבונתו להשפיע על מעשיו הוא היה נוהג אחרת. השאלה היא אם היתה פה בחירה או רצון בכלל. אדם יכול לפעול בניגוד לצו תבונתו מתוך אהבה, למשל, ולמרות שזו לא בדיוק "בחירה חופשית" (לדעתי אין חיה כזו בכלל), אני עדיין אראה בזה רצון, רצון שגובר על התבונה. אני חושבת שבמקרה שלי מעורב הרבה יותר רצון מאשר מאפיינים כפייתיים (אם כי גם מזה יש). השאלה היא אם במקרה של אימאג'ין, קלמן ואחרים, זה רצון שמסיבות שונות נחשב למגונה? למשל, כי זה פוגע בתחומים חשובים אחרים, או באנשים אחרים, או נראה לא נאות או לא מועיל, או מנוגד לדימוי העצמי שלהם או לזה שהם חפצים בו וכו'. אם הם באמת רוצים או משתוקקים לעשות את מה שהם עושים, והבעיה האמיתית היא לא איזו כפייתיות, אלא רגשי האשמה שלהם או חוסר היכולת לקבל את אהבותיהם או את עצמם כפי שהם? (איך הולכת הבדיחה של וודי אלן שאימאג'ין אוהב לצטט?). כי זה פחות או יותר מה שעולה כמסקנה מהדיון בינך לבין אימאג'ין בנושא - זה, לכאורה, ההבדל המכריע. כי אתה אומר לעיתים קרובות דברים בנוסח למה יש בכלל צורך "להגמל" או להפסיק אם אנחנו נהנים. התחושה שלי היא שזה לא ההבדל המכריע, ושבמקרה של אימג'ין (או קלמן) ושלך מדובר בשתי תופעות שונות מיסודן, גם אם יש דמיון חיצוני בחלק מן הסממנים. אצל אימג'ין יש או היתה התמכרות או אובססיביות, אצלך (ואצלי) יש כנראה משהו אחר. ברור לי שהגישה שלך נכונה גם לגבי. אני יכולה אמנם להצביע על סיבות למה להוריד מינונים של כל מיני עיסוקים, כשזה פוגע במחויבויות למשל, אבל אלה סיבות רציונליות. כלומר, אני נכנעת אמנם לחשק שלי על חשבון דברים אחרים, אבל אני עדיין מרגישה את זה כחלק ממני, כמאבק אולי בין השכל לבין הרגש או החשק, אבל לא כמשהו כפוי מ"בחוץ". גם כשהשתתפתי בפורום תמיכה נפשית נתקלתי באנשים עם אובססיות. בזמנו נטיתי לשייך את עצמי למחנה שלהם, בהבדל שהאובססיות או העיסוקים האינטנסיביים שלי תמיד היו מעוגנים מספיק במקובלות החברתיות. אם אתה עוסק באינטנסיבית בעבודה או באיזה תחום מקובל זה לא נראה חולני. עכשיו כשאני חושבת על זה, זה לא הבדל חסר משמעות. העניין הוא לא שהאובססיות שלי היו בתחומים מקובלים בחברה, אלא שהם היו בדברים מקובלים עלי, בדברים שהיו בעלי משמעות עבורי, מעניינים או מהנים. בעוד שמי שמאובחנים כאובססיביים לא יכלו בד"כ למצוא סיבה מיידית וגלויה על פני השטח לעניין שלהם בנושא או לאינטנסיביות העיסוק בו. ההבדל הזה היה ברור גם כבר מתחילת הדיאלוג בין אימג'ין לביני. בעוד שהתיאוריה שלו היתה שאת הסיבות לעיסוק האינטנסיבי באינטרנט צריך לחפש בחוץ, התיאוריה שלי היתה שזה כל כך כיף שנסחפים... לכאורה, גם מכורים למין, למשל, יכולים להגיד את אותו הדבר, שהסיבה להתמכרות גלויה והיא ההנאה. אבל בסופו של דבר, רבים מהם מתלוננים על איזו תחושת ריקנות ועל נזקים משמעותיים שזה גורם להם, מעבר לזה שזה לא מקובל בחברה. אני - לא! אני יכולה להתאכזב פה ושם מדברים אובייקטיביים (ציפיות שלא היה להן בסיס וכאלה) או להתחרט לעולם על נזקים שנגרמו כתוצאה מהזנחת דברים אחרים, אבל לעיסוק עצמו לא נלווית תחושת ריקנות או תחושת חוסר טעם, הוא גם לא נובע מאיזו ריקנות. להיפך, יש תחושות הנאה, עניין, העשרה, אני לא מרגישה תחושה של חוסר משמעות בזמן או אח"כ (חוץ ממקרים של אכזבות אובייקטיביות). אני גם לא מרגישה שזה נובע מאיזו בעיה פסיכולוגית, אני מרגישה שזה חלק ממני, שאני רוצה לעשות את זה, לא שאני כפויה לעשות את זה. (אני מתייחסת לא רק לאינטרנט אלא לעיסוקים אינטנסיביים בכלל, שהם עניין די שכיח אצלי). כמו שאמרתי קודם, יש גם סממנים אובססיביים אצלי, אבל בכל זאת זה נראה לי שונה מהותית. אם רוצים להבין באמת אם יש התמכרות ומה היא התמכרות, נראה לי שדווקא בגלל שיש דמיון חיצוני בחלק מן הסממנים, ההבדלים בין החוויות שלך ושלי לבין החוויות של אימג'ין, קלמן ואחרים הם הרמזים לתשובה. .

סרפד

New member
והתנצלות קטנה בפני קלמן

נראה לי שהוא היה מתפלץ אם הוא היה רואה איך ציירתי אותו פה ואיזה שימוש עשיתי בבלוג שלו בלי לשאול לרשותו. אז מצטערת, קלמן. (את הבלוג שלו הוא כבר מחק - הקטעים שציטטתי הם השרידים היחידים. ואני לא מכירה אותו אז אין לי אפשרות אפילו לשאול אותו בדיעבד). .

סרפד היקרה את משקיעה פה הרבה

ואני ממש נהנית לקרוא אותך ושמחה שנכנסת לפורום את מוסיפה המון

סרפד

New member
עוד עדות עצמית של בלוגר

נראה לי שאני אהפוך את זה לטור שבועי. והשבוע: הבלוגר "פרנקיאל" 1. הערות קצרות על בלוגרים ועל הז'אנר. 2. כללי המשחק שלו. אגב, מה זה לעזאזל "מימז"? .

סרפד

New member
והקישור החסר (מצטערת)

הערות קצרות על בלוגרים ועל הז'אנר

סרפד

New member
למה זה לא הולך?!

בתצוגה המקדימה הקישור הופיע בכל פעם, אבל בתצוגה בסופית הוא לא מופיע אף פעם. מה קורה פה? נסיון אחרון: הקישור (אם זה לא עובד נסו בתחתית ההודעה). .

למעלה