המכון הגנטי - שאלות

אורא

New member
המכון הגנטי - שאלות

שוחחתי עכשיו בטלפון עם שיבא המוצא שלנו - אני אשכנזיה הבעלוש מרוקאי הפקידה בטלפון אמרה שצריך לעשות שתי בדיקות X שביר CF טאי זקס - בדיקה נפרדת אני עושה את שתי הבדיקות הוא עושה רק את הטאי זקס, יש עוד משהו שצריך לעשות ???????.. תודה על העזרה

Galit29

New member
יש בערך עוד 5 בדיקות

בכללית הם נותנים לך 7 בדיקות לעשות בעלות של 114 ש"ח והקופה שלך צריכה לשלוח להם בפקס טופס שהיא מאשרת את הבדיקות או משהו כזה ואז מחזירים לך כסף. כל פעם מחדש אני נדהמת על כל הסבל והטירחה שמעבירים זוג צעיר לגבי הבדיקות הנ"ל. לא יותר זול לקופה לעשות בדיקות על מנת למנוע הולדת ילדים עם בעיות מאשר לטפל בילד שהוא חולה ואפשר היה למנוע את זה? ממש תעלומה בעיני!!!!

יש רשימה ארוכה מאוד של בדיקות

שאפשר לעשות אני הבנתי שהבדיקות המינימליות והחשובות ביותר מבחינת מבט של רוב הרופאים הן הבדיקות שהמליצו לך: X שביר CF וטאי זקס במכבי כל בדיקה עולה ב-150-100 שח, והעלות הכללית תלויה בכמה בדיקות את עושה. נדמה לי שהמכסימום זה 12 בדיקות שעלותן הכוללת מעל 1000 ש"ח. אני התייעצתי עם רופא הנשים, ששאל לגבי מחלות גנטיות במשפחה כדי להמליץ איזה בדיקות כדאי לעשות

אורא

New member
אז לנו אמרו בגלל שאנחנו זוג מעורב

אין צורך ביותר מזה אני באמת מקווה שזה יספיק והאם אני צריכה לדרוש עוד בדיקות ??? או להסתפק במה שהם אומרים לי

נעמולה

New member
את יכולה לבקש לעשות יותר

כי כמו שאומרים בעל המאה הוא בעל הדעה...אבל יש מחלות שםוסחות על כאלה או אחרים, והמכון הגנטי הוא זה שיודע ומכיר את הבדיקות. תנסי לשם השקט הנפשי להתקשר למכון גנטי נוסף ותשאלי גם אותם רק לשם ההשוואה. אני יודעת שרק אם שני בני הזוג אשכנזים אז עושים את כל שמונה הבדיקות

Galit29

New member
גם אנחנו מעורבים

ובדר"כ מה שמומלץ לעשות בכל עדה זה ה- X שביר וה- CF, ולגבי הטיי זאקס אני כבר לא מדברת, אבל זה תלוי בעדה

אורא

New member
גלית זה גם מה שאמרו לי

אז לפי מה שאני מבינה מדברייך אין צורך בעוד בדיקות ..... טוב לפחות בזה אני רגועה גם תודה

Galit29

New member
רגע אל תביני אותי

אני עושה את כל ה-7 בדיקות בשביל השקט הנפשי שלי....

אורא

New member
או.קיי. זאת אומרת שניתן לעשות

את כל ה 7 ואיך עושים זאת ואם אפשר כמה זה עולה

Galit29

New member
חדשות חשובות לחברות מכבי

למבוטחות של מכבי מגן זהב בדיקות גנטיות במעבדת מכבי הקרובה. עד 6 בדיקות בהנחה, כל בדיקה נוספת ב- 150 ש"ח (עלות של 600 ש"ח לכל ה- 6). אם עושים במעבדות פרטיות יש אפשרות ל- 4 בדיקות והחזר כספי של 50% מתקרה של 590 ש"ח. שווה לבדוק לכל המתלבטות שימו לב שזה רק למגן זהב (כרגע קיבלתי את המכביטון) בכל מקרה בכללית כל בדיקה עולה 114 ש"ח

סנונית 1

New member
היי אורא

גם אני אשכנזיה ובעלי מרוקאי ולכן מתנו לנו גם את שלושת הבדיקות שנתנו לך בדקתי גם עם הרופא וגם שאלתי במעבדה שם יש להם טבלאות אז ככה שאת יכולה להיות רגועה, יש מיליון בדיקות אבל לדעתי זה מיותר וסתם הוצאה כספית. בדיקות נוספות הן: בדיקת נוגדנים לאדמת לך, בדיקת זרע לבעל ובדיקת איידס לשניכם אם פעם השתוללתם ולא עשיתם. בהצלחה.

אוקי אז יש לי שאלה

עשיתי בדיקות כלליות אצל רופא כללי ומחר אני הולכת לקבל את התשובות. הבנתי שיש עוד בדיקות בת השומר שעושים לגילוי מומים בעובר או משהו כזה שהוא לא שלח אותי אליהם אז התקשרתי לגניקולוג שלי. דיברתי שם עם האחות שצחקה עלי שהלכתי לרופא כללי ולא לגניקולוג לבדיקות ואז אמרה לי בכול מונוטוני ומעצבן להפסיק להילחץ ולחזור לבדיקות רק אחרי שאני אכנס להריון. החלטתי להוציא את מה שהיא אמרה מהאוזן השניה ולהתקשר לגניקולוג אבל אני פשוט לא תופסת אותו. מה אתן אומרות היא צודקת,אלה בדיקות שאפשר לעשות רק אחרי שנכנסתי להריון?

גילוי מומים בעובר אפשר לעשות כשיש

עובר. בדיקות למחלות גנטיות צריך לעשות אצל זוג ההורים לפני ההריון. לעיתים בדיקות גנטיות מעידות על סיכוי למומים אצל העובר, אבל כל עניין לגופו , ובדרך כלל יש ייעוץ גנטי לפני ההריון במידה והתגלה הגן שנושא את המחלה אצל אחד ההורים.

את יכולה לשאול גם בקופ"ח

הם יפנו אותך למכון גנטי, יש בכמה מקומות כמו בי"ח מאיר בכפר סבא.

Galit29

New member
בהחלט כן אבל

השאלה היא אם עושים זאת בדרך של בדיקת דם רגילה כי נראה לי שלא! בכל מקרה חס וחלילה אם יש משהו אפשר לעשות ייעוץ גנטי ואז מונעים סיבוכים. את יכולה להגיד לאחות אצלכם להשתדל לספור עד 10 לפני שהיא מייעצת משהו.

למעלה