להעמיד דברים על דיוקם
מתוך דבריי בתגובה שפותחת את השרשור- "אם אני הייתי במצב הזה ורואה תאונה, הייתי עוצר כמו ריי ודינה ומרדית' וגרטשן ושואל אם הכל בסדר, לראות שלא היה כאן משהו עם סכנת-חיים ושיש להם עזרה. אז הייתי ממשיך. בטח לא הייתי נשאר כמו לין ואלכס, ובגלל שאני לא רוצה להיות גועלי שלא לצורך אני אניח שהם עשו את זה מתוך טוב-לב אמיתי. רובמבר ראו שלין ואלכס כבר שם והמשיכו; אני הייתי עוצר לשנייה, אבל גם מה שהם עשו נראה לי בגדר החלטה לגיטימית. אם אני לא טועה (ואני לא בטוח), גם יוצ'נה וג'ויס עשו את אותו דבר, ובהתחשב בזה העובדה שפיל טרח לשאול דווקא את רובמבר על זה היא ניסיון לקבע את סטריאוטיפ החארות- ניסיון שרוב, כאמור, משתף איתו פעולה" מכיוון שהגבת גם לתגובה הזאת, אני מניח שקראת אותה, ולכן אני לא מבין על מה את מדברת ונגד מה את טוענת: אני הגנתי על לין ואלכס? לא רק שלא עשיתי את זה, אלא התייחסתי אליהם בצורה שלילית ביותר. אני התעלמתי מהצביעות העריכתית? ממש לא. אמנם חשבתי שהזוג האחר היה יוצ'נה וג'ויס, אבל מרדית' וגרטשן עובד בדיוק באותה צורה, ואף טרחתי להתייחס לזה שפיל (אהוב הפורום שמשום-מה לא מוזכר כאן כאשם, רק "ההפקה" מוזכרת) התנהג בצביעות כששאל רק את רובמבר בסוף. ולשאלתך הפותחת- אמנם היא מנוסחת בשנינות רבה, ולמרות זאת: אם הם רואים צוות שעבר תאונת דרכים באמצע המדבר ואין לידם שום רופאים, מן הראוי לבדוק לפחות אם הזעיקו עזרה. נניח שלסלולרים של הצוותים האחרים נגמרה הסוללה? את טוענת שזה לא סביר? את מדברת כאן על חיי אדם! ובמצב כזה ראוי לבצע את הבדיקה הבסיסית! זה הכל. זה לא טיעון תוקפני במיוחד ומרשיע במיוחד כלפי רובמבר, ואם לא צפניה- שכנראה הריח כאן עוד יפה נפש שלא מוכן לצאת מייד במחולות הנון-קונפורמיזם הקונפורמיסטי- הטיעון היה נמוג לו לאיטו, כי אני באמת רחוק מלהביע כאן עמדה מתחסדת. אני מדבר על המינימום ההתנהגותי. אגב, אם יורשה לי לשאול שאלה ולבקש שתעני עליה במנותק מהוויכוח הכללי- את מסכימה עם זה שרוב מנסה להציג את עצמו כרשע?