המיראנים

המיראנים

שלום לכולם, נחמד להצטרף... אני מחפשת חומר על גישתם של המיראנים - תיאורטי ומעשי- כלי עבודה... אשמח להתעדכן...

שריד

New member
../images/Emo47.gifשלום וברוכה הבאה חיננית

הייתי שמח לעזור אבל אין לי מושג מי הם המיראנים. תוכלי להרחיב על כך קצת יותר מהשם שם באנגלית, מילות מפתח בגישה... אולי כך אפשר יהיה לעזור יום טוב שריד

כדאי לשמוע על המיראנים

המיראנים הם זוג של יהודים:אסתא ומיכאל מיראן שעובדים בגישה קוגניטיבית חינוכית על פי גישתו של בן ישי בארצות הברית. בן ישי עובד עם פגועי ראש טראומטים, דרך אגב גם הוא יהודי והיה בארץ רבות המיראנים עובדים עם אנשים הסובלים מסכיזופרניה בקהילה. הם עובדים מאוד יפה על מיומנויות קוגניטיביות ויותר מכך על מיומנויות חברתיות ויש להם בהחלט קבלות. היתה לפני כמה שנים משלחת שנסעה לראות את עבודתם ברוצסטר ניויורק. בינתיים הם התרחבו וגדלו. וגם בארץ אנחנו התחלנו לעבוד על פי שיטתם. מכל מקום אילה לוי ממרכז השיקום ביפו עובדת בגישתם כבר מספר שנים והיא בוודאי תשמח לסייע לך בכל דבר. בברכה נעמי

ayalayafo

New member
המיראנים

חומר על עבודת המיראנים יש למעט אנשים. למרבה הצער אין לי אפשרות להעביר את מה שיש לי למי שלא למד והתנסה בשיטה. הכרות עם התיאוריה בלבד אינה מספקת.

עברתי שעור באוניברסיטה בנושא

במסגרת לימודי תעודה בגישה הקוגניטיבית דינמית והיה מאוד מרשים. נשמע שהשיטה עובדת אני מניחה שיש עקרונות כלליים שאפשר להציג. אני לא מספיק בקיאה בשיטה כדי לכתוב על זה בעצמי אבל אני מאמינה שזה יעשה שרות טוב. אגב היכן אפשר ללמוד יותר על השיטה ? יפעת

עוד על המיראנים

אני עובדת עם אילה במח' השיקום ביפו, בין השאר גם עפ"י גישת המיראנים. התכנית בנויה ממס' יחידות עפ"י נושאים. בין הנושאים: תקשורת ממוקדת וקצרה, תכנון, ארגון הסביבה החיצוניח. בכל יחידה כזו יש סדרות של מטלות העובדות על קשב וריכוז, זיכרון, מיומנויות בין אישיות ועוד. הטיפול אצלנו נעשה במסגרת קבוצתית - קבוצה של כ 6 אנשים, הנפגשת 3 פעמים בשבוע למשך שעה כל פעם. לכל משתתף יש מחברת והעבודה נעשית גם בכתב וגם בע"פ, כאשר המשתתפים מתבקשים לזכור את דברי חבריהם כמו גם לתת משוב אחד לשני, תוך שימת דגש על החיובי. מחמאות למשל - צריכות להיות ממוקדות ולא כלליות וחסרות משמעות. יש כל הזמן התייחסות לקשר-עין, טון דיבור. מדגישים מאד כל הצלחה קטנה והמטרות שהם בוחרים ומציבים לעצמם צריכות להתאים ולגרום להצלחה. ניתנים "שיעורי בית" עליהם מדווחים ודנים במפגש הבא. מקווה שהוספתי מעט. איריס

ayalayafo

New member
../images/Emo182.gifעוד.....

העבודה מאד אינטנסיבית וממוקדת, אבל לאחר זמן יש תוצאות.ההשקעה של המנחה רבה ודורשת הכנה לפני כל מפגש, הרבה חשיבה בסכום כל מפגש. חשוב לזכור כי יש לתכנן את העבודה כך שגם עובדים על מטרות פרטניות. וזה בהחלט לא קל.

איך אפשר לראות את השינוי?

אילה כשאת מדברת על שינויים או התקדמות נסי בבקשה להגדיר אילו שינויים ממש מתרחשים ואיך לדעתך הם באים לידי ביטוי בקליניקה בשיקום ובחיים בכלל. נעמי

ayalayafo

New member
../images/Emo28.gifשינוי

כשאני אומרת שניתן לראות שינוי, אני מתכוונת למקרה של משתקם שכאשר הגיע אלינו, לא יצר קשר עם אף אחד. כאשר ניסינו לדבר איתו הוא לא ענה או התלונן שנטפלים אליו, לא מדברים יפה. והיום לאחר תקופת זמן בקבוצה, אפשר להתחיל וליצור איתו שיחה, אפשר לדבר על מוסיקה, אפשר לבקש ממנו לעזור ולהיות יותר עצמאי, זה אומר אדם שמחייך ומגלה שיש לו חוש הומור. ובתור שינוי זה המון, וזה נפלא.

למעלה