המיקרו התפוצץ?

איתי5000

New member
המיקרו התפוצץ?

שלום לפני כמה ימים עברתי לדירה שכורה. חיברתי את המיקרוגל לשקע החשמל והפעלתי אותו. עם ההפעלה שמעתי רעש כלשהו שלא ייחסתי לו משמעות. אחרי שתי דקות של פעולה שמעתי מעין "פיצוץ" (קטן), המיקרו הפסיק לפעול (כאילו אין לו חשמל), והיה ריח כאילו משהו נשרף. בנוסף החלק העליון של המיקרו היה חם מאוד. (בינתיים עברו כמה שעות והמיקרו התקרר) מה עכשיו? האם אני יכול לחבר לאותו השקע מוצר חשמלי אחר, האם אני יכול לחבר את המיקרו לשקע אחר, מה אני צריך לעשות? תודה מראש

לפי התאור שלך המיקרו

שבק חים יש אפשרותך לקחת לטכנאי אים שווה לגבי השקע,בדוק כי לא קפץ מא"מת בלוח.ונסה לחבר מכשיר אחר.

איתי5000

New member
אבל מה מקור הבעיה?

המיקרו היה תקין לפני כן. אם אני עכשיו אחבר משהו אחר למה שהוא לא יהרס גם? בנוסף האם אפשר לנסות לחבר את המיקרו לשקע אחר לבדוק אותו, או שזה מסוכן? תודה על המענה המהיר.

shoulhadida

New member
היה תקין .

במיקרוגל יש פיוז הגנה מיוחד. הפיוז נשרף הדבר מעיד על תקלה. כדי לוודא שהבעיה היא לא מהשקע הכנס לשקע מנורת לילה,מקסימום המנורה תישרף. אם המנורה נדלקת השקע תקין והמיקרוגל צריך להגיע לטכנאי לתיקון שאול

איתי5000

New member
תודה. רק הבהרה קטנה:

המיקרו היה תקין לגמרי יום קודם נראה לי מוזר שדווקא בשקע החדש הוא התקלקל. יכול להיות שיש עניין עם מתח, נגיד שהמיקרו לא התאים לעוצמה של השקע?

shoulhadida

New member
כל דבר מתקלקל.

כל דבר מתקלקל. ותמיד הוא תקין עד לאותו רגע הקילקול. גם הסבתא שלי היתה חייה עד אותו רגע שנפטרה. ותחשוב על זה. שאול

איתי5000

New member
מה אם סבתא שלך חיה 90 שנה

ויום אחד התחילה לקחת איזו תרופה ובאותו יום מתה. לא היית שואל אם יש איזה קשר? המיקרו היה מצויין והתקלקל בפעם הראשונה בשקע החדש, נראה לי שיש "ראיות נסיבתיות" לקשר.

רשר

Well-known member
מנהל
יתכן שטלטול המכשיר בהובלה קיצר את

חייו, זה קורה להרבה מכשירים, בדוק אם יש ביטוח למוביל שמכסה את התקלות האלה.

רשר

Well-known member
מנהל
יש גם לזה ביטוח - אבל עם השתתפות

עצמית, לא נוראה רק 300 ש"ח, כנס לאתר ZAP.CO.IL

איזו שאלה?

היית צריך לקרוא לטכנאי ודרך אגב אם היה ריח של שרוף ושמעת פיצוץ אז בטח אסור להכניס את השקע בחזרה.

למעלה