המין החזק

המין החזק../images/Emo68.gif

אני לומדת בקורס מקסים-מקסים
עם מרצה מדהימה- קורס "סיפורת נשים" על ספרי ילדים, סיפורי עם וספרות נשים, וזה פשוט קורס נפלא שתרם לי רבות. וזה מביא אותי להעלאת הדיון הבא: מדוע נשים תמיד מוצגות כחלשות שמחכות לנסיך על הסוס הלבן, שיבוא להצילן
מדוע הנשים מוצגות כנואשות והגברים כמושיעים

נושא ענק את מעלה כאן !

אני בדרכי החוצה, מבטיחה להתייחס כשאחזור. אם את יכולה ספרי קצת על הקורס - תוכן ופרטים, מאוד מעניין !

בעיקרון הקורס הוא "מבוא לסיפורת"

אבל במהלך הסמסטר למדנו עוד ועוד על סיפורת נשים, כתיבה של נשים ודמות האישה בסרטים וסיפורים.

hayapollak

New member
זה נכון לגבי ספרות וסיפורת

שאינה של כאן ועכשיו. היום כבר לא כותים כך בעיקר לא נשים. דוגמא שעולה לי בראש - הספר תרה של צרויה שלו, ממש לא מתאר אשה חלשה שמחכה לנסיך.. הוא מתאר אישה שמחפשת את אושרה ומתמודדת עם נושא האהבה בדיוק כמו שני הגברים שבחייה.דווקא השני יוצא שם שבר כלי. מכיר לי את נושא המחקר שהסטודנטית עושה - השפעת הלידה הראשונה בזוגיות,משפחה,קריירה הגשמה עצמית.

ומה עם הסיפורים על נשים רעות?

אימהות חורגות שמתגלות כמכשפות? האמא החורגת של שלגיה, סנדרלה, עמי ותמי מוצגות באור מאוד שלילי ומפחיד. נשים שמעמידות את עצמן לפני כל דבר אחר. הצגת היחיד שלי - להרוג את שלגיה מספרת את סיפורה האמיתי של האמא החורגת של שלגיה, מזוית שלא סופרה עדיין.

שירה1973

New member
שרון הגבתי לפני שקראתי אותך... ../images/Emo9.gif

אני רואה שגם את הזדעזעת מהוריהם המסורים של עמי ותמי... ההצגה שלך נשמעת נפלאה ! תספרי קצת יותר ?

ההצגה תראה זוית שונה

מהסיפור המוכר לנו כל כך, הקהל יכיר את חייה של האמא החורגת ומה הביא אותה להרוג את שלגיה, האם זה כל כך פשוט כמו שזה מובא לקורא? כנראה שלא.

שירה1973

New member
העולם השוביניסטי של פעם...

בתקופת לימודיי לקחתי גם אני קורס בספרות ילדים, וניתחנו סיפורי ילדים מנקודת מבט נשית-פמיניסטית ואני חייבת לציין שנחרדנו מהממצאים...
למען הסדר הטוב חייבים להודות שלא רק מסרים שוביניסטים יש באגדות הילדים אלא גם מסרים מחרידים אחרים. האם מישהי מכן חשבה פעם על המסר הנוראי מהסיפור "הנזל וגרטל" ? (או בתרגום לשפת הקודש - "עמי ותמי" ?) למי שלא זוכרת, ההורים בסיפור הזה בוחרים לוותר על הילדים שלהם ולשלוח אותם ל י ע ר (כן כן, ליער) מכיוון שמצבם הכלכלי לא טוב והם עניים... אני מניחה שהזוועה מדברת בשם עצמה ואין צורך שאוסיף דבר. על כל פנים, גם ספרי הלימוד של פעם משופעים בגישות שוביניסטיות להחריד בהם האמא עסוקה בפעולות נפלאות כגון בישול נקיון וגיהוץ והאבא יוצא מדי בוקר לעבודה וחוזר בערב אל ביתו (המצוחצח והנקי). אני מניחה שהספרים של פעם התאימו לגישה הרווחת באותם ימים. כיום יש כבר גירסאות "מתוקנות" לאגדות הילדים של פעם וגם ספרי הלימוד התעדכנו בחלקם. נקווה לטוב

האחים גרים- מקור ההשראה לסיפורים

שלהם היו מעשי פשע של אותם ימים, הם שמעו על המיקרים הנוראיים הללו ועיבדו אותם לסיפורים.

SIKU

New member
מציעה לך לקרוא את רצות עם זאבים

לא זוכרת את שם המחברת. ספר לא קל אבל הוא מדבר על המיתוסים ועל המקור של אגדות גם מבחינה פסיכולוגית וגם מבחינה של ערס התרבות.

אמברון

New member
לוקחת את זה צעד נוסף קדימה

גם בספרות ההיסטורית קולן של הנשים כמעט ולא נשמע - בין אם מדובר ב-ancient history ובין אם מדובר בהיסטוריה של המאה ה- 20 (אם כי פחות). כשלמדתי לתואר השני (אותו הפסקתי באמצע) נושא התיזה שלי אמור היה להיות "השתקפות הנשים בספרות העות'מאנית". מיותר לציין שכמעט ולא מצאתי חומר, מלבד חיטוט (שלא התכוונתי לעשות כי ויתרתי) בארכיונים השונים שקשורים לאימפריה העות'מאנית). אחת המסקנות היא שספרות או נראטיבים הסטוריים הקשורים לנשים נכתבים על ידי גברים והמציאות מכתיבה התייחסות לדמויות מפתח היסטוריות שהן לרוב גבריות. כך גם בספרות הילדים. אני חושבת שהיום נשים (או ילדות) מוצגות באור מחמיא יותר ותלותי פחות בספרות הילדים. בכל מקרה, חייבת להודות שנתת לי רעיון...

Eiley

New member
אני מדריכה ליהדות וזה נושא בוער...

אני העליתי את הטיעון לכך שבסדנאות שאני מעבירה, בקושי מוזכרות נשים וקיבלתי את התשובה ש-פשוט אין מספיק סיפורים בעלי משקל שמספרים על נשים. אני נוטה להאמין כי רוב ההסטוריה הנשית והסיפורים פשוט צונזרו! לא יודעת...

כדי לתת לגברים הרגשת כח ../images/Emo142.gif

לתת להם תחושה של מועילים ותורמים מסתבר שזאת תחושה שהם מאד מאד אוהבים ומתחברים אליה .... עזר כנגדו

למעלה