המיליציה של גרמן...

dror me

New member
המיליציה של גרמן...

מאמר מפרי מקלדתי, שעוסק ב"סיירת הביטחון" החדשה שהוקמה בהרצליה, אלו עם החולצות הצהובות שרוכבים על קטנועים. במאמר אני מסביר של מי האחראיות על הביטחון, וכמה זה עולה לתושבי הרצליה. תודה, דרור

Salem

New member
חבל שלא הזכרת במאמרך

שחברת המועצה אורית רישפי כבר הגישה שאילתה בנושא ופועלת לביטול עול התשלום על התושבים. היא אומרת שזה לא באחריות התושבים לשלם על האבטחה אלא באחריות העירייה.

dror me

New member
אני כתבתי את דעתי...

אם אורית רישפי רוצה היא מזמנת לכתוב את דעתה. להזכירך, אורית רישפי חברה בסיעתו של חיים פלד ששותפה בקואליציה עם גרמן שהעבירה את התקציב הזה, אני לא יודע מה המצב היום אחרי כל התפצלויות בקואליציה במועצה. אני חייב לציין, שאני לא חבר מועצה ואני לא מקבל אגורה על פעילותי, כל הפעילות שאני עושה היא בהתנדבות לטובת הסביבה וחופי הרצליה! תודה, דרור

[אורן]

New member
שאלה

איך בדיוק הבטחון קשור לסביבה וחופי הרצליה?... ובקשר למאמר עצמו- אין סיבה שאם לעירייה יש את התקציב הנדרש היא לא תנצל אותו לצרכים מסויימים שהיא רואה לנכון, ואחד מהצרכים הוא בטחון. הגרעון שנה שעברה בעירייה היה גדול בהרבה מזה של השנה. ובקשר לזה שהיא יכלה לתת עוד תקציב למשטרה- לא אכתוב פה מה דעתי על המשטרה בארץ. זה פשוט לא ייגמר. אם העירייה נותנת תקציב מסויים למטרה מסויימת אין סיבה שלא תוכל לפקח על המטרה. העירייה לא יכולה לפקח על המשטרה.

dror me

New member
שאלה יפה!

מדבור בעניין מרכזי באידיאולוגיה של הירוקים והוא איכות השלטון, יש קשר ישיר בין איכות השלטון לפגיעה בסביבה, בהרבה מקרים הפוליטיקאים מטיבים עם מקורביהם על-חשבון הסביבה. בכלל כתושב הרצליה אם אני רואה בזבוז כספים במיליונים, אני אכתוב מה שאני חושב למרות שלכאורה נראה שהנושא אינו באג'נדה של המפלגה בה אני חבר. לגבי המשטרה אתה יכול להחזיק באיזה דעה שאתה רוצה על המשטרה, אבל זה תפקידה של המשטרה, שמירה על ביטחון הפנים. כמו שעירייה הייתה שוכרת רופאים ואחיות ומקימה בית-חולים, זה פשוט לא תפקידה! מקווה שהבהרתי את עצמי... תודה, דרור

[אורן]

New member
תודה...

"מדבור בעניין מרכזי באידיאולוגיה של הירוקים והוא איכות השלטון, יש קשר ישיר בין איכות השלטון לפגיעה בסביבה, בהרבה מקרים הפוליטיקאים מטיבים עם מקורביהם על-חשבון הסביבה." ואיך, במקרה הזה- אתה רואה פגיעה באיכות הסביבה ע"י פגיעה באיכות השלטון? ואיך, במקרה הזה- אתה רואה הטבה עם מקורביה של גרמן? "בכלל כתושב הרצליה אם אני רואה בזבוז כספים במיליונים, אני אכתוב מה שאני חושב למרות שלכאורה נראה שהנושא אינו באג'נדה של המפלגה בה אני חבר." זה טוב ויפה, אבל סותר את מה שאמרת קודם: "כל הפעילות שאני עושה היא בהתנדבות לטובת הסביבה וחופי הרצליה!" "לגבי המשטרה אתה יכול להחזיק באיזה דעה שאתה רוצה על המשטרה, אבל זה תפקידה של המשטרה, שמירה על ביטחון הפנים." אבל היא לא מבצעת את תפקידה כראוי, ולכן העירייה לא חייבת לשתף עימה פעולה, אם לא נראה לה. אם האזרחים יחליטו שהמשטרה מבצעת את תפקידה כראוי ושהעירייה היתה צריכה לתת את התקציב לעוד ניידות משטרה שיסיירו, הם יצביעו על כך בבחירות הבאות עלינו לטובה.

dror me

New member
דמוקרטיה ושמירת החוק!

הבחירות בנושאי חקיקה, ביטחון, חוץ, בראיות וכו' היו בינואר! אם גרמן הייתה רוצה להיות מחוקקת היא הייתה צריכה להתמודד לכנסת. לפני שגרמן הפכה לראש עיר עמד בראש העיר איש בשם אלי לנדאו שכינוי הגנאי שלו היה שריף, כנראה גרמן חושבת שאם יהיה לה דימוי של שריף היא תיבחר שוב. אורן, כמה שאני לא אוהב את המערכת וחושב שצריך לתקן אותה, אני חושב שצריך לפעול לפי החוק ובדרכים מקובלות, לדוגמא תראה את נשים שלא היו מרוצת מהתכנית הכלכלית צעדות לירושלים. אם אתה וגרמן לא מרוצים מהמשטרה תפנו למבקר המדינה, לעיתונות, לח"כים או תפגינו. אבל להקים גוף מתחרה למשטרה זה צעד מזיק לשלטון החוק. כמו שאם לא מרוצה מהחלטה של שופט מסוים, תמנה את עצמך לשופט ותגזור את דינו של אדם. אם ננהג כמו שאתה מציע וכל אחד יתנהל לפי הכללים שהוא קבע לעצמו, אנחנו נהיה באנרכיה!! אם אנחנו רוצים לשמור על דמוקרטיה, אנחנו צריך לשמור על הכללים, ולדואג שכל רשות שלטונית תעשה את תפקידה. ומה לעשות, לספק ביטחון זה לא תפקידה של העירייה, כי זה בא על-חשבון דברים אחרים שהיא כן צריכה לספק. תודה, דרור

[אורן]

New member
בוא נראה

"הבחירות בנושאי חקיקה, ביטחון, חוץ, בראיות וכו' היו בינואר! אם גרמן הייתה רוצה להיות מחוקקת היא הייתה צריכה להתמודד לכנסת." אבל גרמן לא עשתה שום דבר שנגד את החוק, והרשויות המקומיות נתונות לביקורת של הממשלה. אם הכנסת לא היתה אוהבת את מה שגרמן עשתה, היא היתה מוציאה זאת אל מחוץ לחוק. זה לא נעשה. "אם אתה וגרמן לא מרוצים מהמשטרה תפנו למבקר המדינה, לעיתונות, לח"כים או תפגינו. אבל להקים גוף מתחרה למשטרה זה צעד מזיק לשלטון החוק." אז אני מניח שאתה גם מתנגד לכל חברות השמירה ששומרות על מוסדות חינוך, קניונים וכו'? הרי הם "גופים מתחרים למשטרה". "ומה לעשות, לספק ביטחון זה לא תפקידה של העירייה, כי זה בא על-חשבון דברים אחרים שהיא כן צריכה לספק." אז יש אנשים שחושבים שהבטחון חשוב יותר. אם אתה חושב שלא- תצביע על כך בבחירות. אבל לומר שזהו צעד לא לגיטימי מבחינת העירייה- זה פשוט לא נכון.

dror me

New member
אני לא משפטן...

ולא טענתי שהיא עברה על החוק, אני פשוט אמרתי שלא תקין שהעירייה תספק שרות שעל הממשלה לתת. לא אמרתי שאני נגד חברות אבטחה פרטיות, אין לי בעיה עם זה שהעירייה שוכרת את שרותיהם לאבטח מסודות של העירייה. אני כתבתי רק על ה"סיירת" הקטנועים של החבר'ה עם החולצות הצהובות שנושאות את סמל העיר. הויכוח כאן מתפתח למשהו לא נעים, אנחנו חוזרים על עצמנו, ונראה לי שלזה לא כל-כך מעניין את קראי הפורום, אז מציע שנפסק. אם ניפגש אשמח להתווכח איתך
תודה, דרור

למעלה