המילון

yoni162

New member
המילון

השאלה הזאת בעיקר לאלה שעשו כבר פסיכומטרי, אבל גם מי שלומד עכשיו מוזמן לענות..איך למדתם את המילים? ישבת עם המילון ושיננתם? כרטיסיות? תוכנת מחשב למיניהם? יש למישהו שיטות מוצלחות? תודה
 

boziato

New member
השיטה שלי

אנמנם היא לא הכי כייפית אבל אני חילקתי את המילון וכל כמה ימים למדתי מספר דפים + חזרתי על כל המילים שלמדתי עד אותה נקודה ובמבחן האמיתי לא ידעתי רק מילה , שהיא בכלל לא הופיעה במילון .
 

wolfv

New member
אז ככה... ../images/Emo41.gif

עקרונית אין שיטות קסם, לימוד מילים היא משימה קשה שאין בה הנחות. ההמלצה שלי היא שתנסה מספר שיטות ותראה מה היא השיטה המועדפת עליך. מספר הצעות: 1. כרטיסיות (איך לא...) - מעתיקים את המילים על גבי כרטיסיות וחוזרים עליהן שוב ושוב עד שלא לומדים את כל המילים שעל הכרטיסיה. 2. להקליט את עצמך על טייפ. 3. לכתוב סיפורים/חיבורים שכוללים את המילים שלמדת באותו היום. 4. להכין מדבקות ולהדביק אותן ברחבי הבית. המדבקה יורדת רק כשאתה מכיר את כל המילים שבה. 5. מסתובבות להן כל מיני תוכנות ללימוד מילים. לא יודע כמה זה יעיל, לא ניסיתי. 6. פשוט לשבת ולעבור דף דף במילון ולסמן עם מרקר מילים שאתה כבר יודע... בשבילי השיטה הפשוטה הזו עובדת הכי טוב. שני קוים מנחים: 1. לא להשאיר את המילים לסוף היום! מה שקורה זה שהרבה פעמים אנחנו אומרים לעצמנו שקודם נסיים את הכמותי והמילולי ואז, לקראת השינה, נשב על המילים... בפועל אנחנו מתחילים ללמוד מילים עייפים מדי, מוותרים, וסוגרים את היום בלי לעמוד במכסת המילים שקסענו לעצמנו. זה קורה להרבה אנשים, והדרך להימנע היא לפתוח את יום הלימודים שלנו בכמה עשרות מילים חדשות, ורק אז לעבור לתירגול. 2. להתחיל ללמוד את המילים מ"אתמול"! אם הייתי מקבל שקל על כל מי שבא אליי שבוע לפני הבחינה והתמרמר על זה שרק עכשיו הוא נזכר שצריך ללמוד מילים כבר הייתי יושב לי על איזה אי פרטי שותה סינגל מאלט וצופה בזריחה... אבל אני גולש... בקיצור - תהיה חזק. המון בהצלחה! אילן.
 

ליטן א

New member
../images/Emo45.gif ועוד תוספות

בעיקרון, הסיפורים זאת (לטעמי) השיטה המנצחת. אבל היא גם הכי קשה.. כי באיזשהו שלב היצירתיות נגמרת. קאץ' נוסף של השיטה הזאת, היא שאתה זוכר לעצמך תיאור כללי של הדבר הזה, ולא בהכרח את ההגדרה המדוייקת. הדבר הזה עלול להפיל אותך באנלוגיות, לכן רצוי לעבוד לפי שיטה של "קבוצות מילים קטנות". כלומר, ללמוד את כל המילים שקשורות לנושא מסויים ביחד, ולדעת מה ההבדלים ביניהם. לדוגמא - ללמוד את גדיד, קטיף, מסיק, חריש, בציר, זמורה, וכיו"ב.. עוד דוגמא שעלתה לי עכשיו בראש - כל ביטויי ה"גוף" - גבה לב, צר עין, רחב לב, וכן הלאה.. לגבי התוכנות - הן טובות לתירגול, אבל ממש ממש לא מוצלחות ללימוד. כלומר, אתה יכול להשתמש בהם בתור כלי לתירגול, רק אחרי שלמדת את המילים. לגבי השיטה האחרונה שרשמת (שיטת המרקר). עשיתי עם זה שילוב של שיטת הכרטיסיות. עם זה בעצם צריך להתחיל, לפי דעתי, את הלימוד לאותה אות. כל מילה שמופיעה - רושמים מה נראה לנו הפירוש המתאים. אחרי שסיימנו הכל, מסתכלים ובודקים במה צדקנו ובה טעינו. ממרקרים את מה שטעינו בו, ורק על המילים האלה עובדים.. אני לא ממש קורא לזה שיטה, כי זה פשוט דרך סינון למילים שאנחנו כבר יודעים..
 

QAF Fan Block

New member
לימוד מילים

אני לומדת עם מילומטר. קיבלתי כרטיסיות מהמכון אבל לא הצלחתי ללמוד ככה... התכנה פשוט מדהימה! אתה יכול להוריד גרסת נסיון ולראות אם זה מתאים לך בהצלחה!
 
למעלה