המילון שלנו

amphd

New member
המילון שלנו

כולנו מכירים את המשפטים "השירותיים",אנחנו מדקלמים אותם מדי יום כשבראש עובר לנו מה שבאמת היינו רוצים לומר ללקוח. אז כמו שיש מילון לאנגלית ולרוסית ולכל שפה אחרת חשבתי שכדאי שיהיה מילון לנציגי שירות ומכירה ולהלן כמה דוג' למה שאנחנו אומרים ולמה אנחנו בעצם מתכוונים. תרגישו חופשי להוסיף הגדרות או אם מצאתם לנכון לשנות הגדרה זו או אחרת וביחד ניצור את המילון השלם של פורום נותני שירות לנציגי שירות ומכירה(בסופו של יום אנחנו גם מתעסקים במכירה) הקטע הבא רשום בלשון זכר אך הוא מתייחס לשני המינים. הקטע הבא הינו סאטירי(אני מקווה) ואין לייחס לנאמר בו חשיבות מעבר לכך. ומי שמוצא עצמו נפגע אני מתנצל מראש.

יקירי../images/Emo70.gif

זה פשוט ע נ ק
עובר כמובן ישר למאמרים, ומי שיש לו מה להוסיף - תפדל.

ש ק נ א י

New member
דברים שאני יכולה להוסיף מתחום עבודה

מעט שונה: שירות פרונטלי בבר-מסעדה. כן, זה מאוד טעים! - איחס, זה כל-כך מגעיל! לא, מצטערת, עדיין אין לנו אבוקדו.- לעזאזל! כבר חודשיים זו לא העונה, תפסיקו לשאול את זה כל יום! כן, מצטערת, כבר סגרנו. לילה טוב!- אידיוט! השולחנות בערימה מולך, מישהו שותף רצפה ואני עם סקוץ' מסובן ביד, למה אתה בכלל שואל? אין בעיה!- אאאהההההה! אני לא מאמינה ששוב שהוא שינה את כל ההזמנה שלו! תודה רבה, שלומי מצוין!- אני כבר 8 שעות רצוף בלי הפסקה ובא לי למות. אתם צריכים עזרה עם התפריט?- דבילים! הנה מה שיש בפנים והנה המחיר של זה. מה כל-כך מסובך? בטח שאפשר להוסיף בצל ירוק.- הטבח ישנא אותי לנצח. אני האחראית משמרת, איך אפשר לעזור?אני הפראיירית שכל הלקוחות פותחים לה את התחת בצעקות, וכל העובדים אף פעם לא מרוצים ממה שהיא אומרת, למרות שאני ממש נחמדה ומאוד משתדלת, איך אפשר לעזור? פרטי שלי מה תשתו? - מצטערת, אני מעדיפה לשאול "רוצים לשתות משהו?" אבל אמרו לי להגיד ככה. מקווה גם אני שלא פגעתי באף אחד. אני לא באמת כזו ממורמרת, אבל יש ימים קשים. אתה יודעים איך זה.

Talia E

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"אני הפראיירית שכל הלקוחות פותחים לה את התחת בצעקות"... וזה לא ההיי לייט היחידי!

../images/Emo6.gif

אין, אין עלייך! ובהזדמנות זו - ברוך שובך, ואת מה שכתבת למעלה אני מוסיפה למאמרים. עם השנינות הזאת שלך את ממש מתבזבזת בסושי בר...

tea spoon

New member
את פשוט מעולה! :)

במיוחד אהבתי את "כן, מצטערת, כבר סגרנו. לילה טוב!" - זה קורה כל הזמן! לפני כמה ימים, כשעוד שניה כבר נעלנו את הדלתות, הכל חשוך, כל הכסאות מוערמים, באה חבורה של צעירים, וכשראיתי אותם פשוט הפניתי להם את הגב ונקרעתי מצחוק! כאילו, מה נראה לכם?!? זה היה אחד הקטעים הטובים... :) וגם "אין בעיה!" - זה אפילו יותר מרגיז כשערוך לאנשים, והאוכל בדיוק מגיע, ופתאום הם רואים איזה שולחן שהם מעדיפים, ושואלים אם אפשר לעבור... איזה סיוט! והזוכה "אתם צריכים עזרה עם התפריט?" - כמה קשי הבנה אפשר להיות?! הכל מקוטלג בהגיון, גם ככה אין יותר מדי עם מה להסתבך, ועדיין נזקקים לעזרתך ושואלים אותך כמה עולה הסלט הזה, ועם מה מגיעה המנה הזאת. ממש הסבה מקצועית למורה ביסודי. והשאלה הכי מרגיזה - "מה כוללת ארוחת הבוקר שלכם?" אולי תעיפו מבט בפריט הראשון בתפריט ותגלו בעצמכם?! ומה לעזאזל כבר יכול להופיע בה?? טוב שלא כל מקום בארץ מגיש בדיוק את אותו הדבר מלבד שינויים בגבינות, וגם זה במקרה הקיצוני ביותר... בקיצור, לקוחות הם עם טיפש, אם תשאלו אותי. כל כך כיף ונדיר לפגוש את אלו שיודעים מה הם רוצים, בלי כאבי ראש ושאלות מיותרות, מתקתקים את ההזמנה והכל טוב ויפה... <מתחילה לצבור מרמורים, וזה עדיין מוקדם מדי!>

אכן היא גדולה

וכולכם מוזמנים להיכנס למאמרים - בקטגוריה "הברקות של לקוחות" מופיע משהו שהיא כתבה בגלגול הקודם של הפורום, ששלפתי מהארכיון והכנסתי למאמרים מרוב שהוא קורע - וקולע. ובקשר ללקוחות שלא קולטים שסגרנו - הם כאלו... אין לי מילים. כל הכסאות מורמים, מישהו שוטף את הרצפה, חלק מהאורות כבויים והם נכנסים כאילו כלום, וכשאומרים להם שסגור הם מגיבים "סגור? סגור באמת?" (לא, סתם צחקנו). ותמיד יש את אלו שמנסים לשכנע שנישאר פתוחים עוד קצת בשבילם - בפאסט פוד זה היה קורה לעיתים קרובות יותר, כשאנשים הי מנסים להתחנן, לא משנה כמה ניסינו להסביר שברגע שסוגרים את המכונות אין מה לעשות - לוקח הרבה זמן עד שהכל מתחמם מחדש ולא נפתח מחדש. יש את אלו שהיו שואלים "אי אפשר אפילו המבורגר אחד קטן?" כשמן הסתם אם היינו יכולים להכין המבורגר אחד, היינו יכולים להכין גם 100. היו גם כאלו שהיו שואלים "מה נשאר". נעזוב את זה שהמחשבה שמכינים מראש כמות מסויימת ולא לפי הזמנה ככה שיש מצב שישאר היא די לא לעניין (משרד הבריאות היה סוגר במיידי מקום כזה), מי מוכן לאכול המבורגר ש"נשאר" ושכב פרק זמן של מעל כמה דקות? עד כדי כך הם מורעבים?

גלתו

New member
חח ענק ../images/Emo6.gif

הזוכה הפרטי שלי: "בטח שאפשר להוסיף בצל ירוק - הטבח ישנא אותי לנצח" וואו - ענק. כל הכבוד! ולקוחות הם אכן עם טיפש. זה כאילו יש אנשים שהם נורמליים לחלוטין אבל ברגע (!) שהם דורכים בשטח של מסעדה הם נהיים מקובעים נורא וחסרי הבנה בסיסית. לא יאומן.

לפחות במקרה הזה

ביקשו משהו שיש במטבח - אני נתקלתי בכמה וכמה לקוחות שביקשו להוסיף דברים שאין למסעדה במטבח, והתמרמרו כשאמרתי שאין. "איזה מן דבר זה שאין לכם טחינה?!" אממ אולי כי אנחנו מסעדה איטלקית ולא שיפודיה?!

גלתו

New member
לא יודעת מה איתך

אבל אני נתקלתי אתמול באישה שביקשה ממני סחוג. סחוג! בבית קפה! האוכל לא היה לה חריף מספיק והיא לא הסכימה להתפשר על טבסקו. מטומטמת...

ש ק נ א י

New member
תודה רבה לכולם על התגובות! ../images/Emo13.gif

ותודה רבה על המחמאות. זה שרשור ממש כיפי, ואני מחכה שעוד אנשים יוסיפו את כוונותיהם הכמוסות והאפלות בעת שיחה עם לקוח.

למעלה