המילון ההיסטורי

המילון ההיסטורי

בתור אישה של אשת סגל באוניברסיטה, יש לי עכשיו גישה למילון ההיסטורי של האקדמיה. מפעל מאד מרשים. מה שיש שם זו מין קונקורדנצית על של כמעט כל מה שנכתב בעברית ובארמית עד המאה ה11 או ה13. מאפשר חיפוש של מילה לפי שורש , משמעות או איות מדויק. שווה בהחלט את הכסף למי שעיסוקו בנושא

יוסי ר1

Active member
מה אתה סח!

תהיה נחמד, תביא צילום עמוד של תוצאת חיפוש למילה "קיפוד". כמובן, בתנאי שאין כאן בעייה של הפרת זכויות יוצרים וכו'.

קיפוד כבעל חיים קוצי:

שר של גהינם קיפוד שמו וחבירו השיני נגדסגיאל. והשר השלישי סמאל. והן ממונים על ג' פתחים גדולים. הפתח האחד מדבר. ומשם ירדו לשאול קרח וכל עדתו. ולשם ממונה נגדסגיאל. והפתח השיני דומה של תרשיש. וכן כת' "מבטן שאול שיועתי". ולשם ממונה קיפוד. הפתח השלישי בגיא-בן-הנום נכח ציון ירושלים. שנ' "אשר אור לו בציון ותנור לו בירושלים". ואין "תנור" אלא גהינם. שנ' "כי היום בא בוער כתנור". ממשהו שנקרא מדרש כונן

והנה כל תוצאות בחלקן הקיפוד הוא ציפ

1 500 / בבלי,ברכות: ט, א <נח,א> / מסירה: 00 & <נח,א> #א'ר ירמיה בן אלעזר#. נתקללה בבל נתקללו שכניה. שנא' "ושמתיה למורש קיפוד ואגמי מים". נתקללה שומרון נתברכו שכניה. שנא' "ושמתי שומרון לעי השדה למטעי כרם". 2 875 / אמתי / יוצרות: אתה אלהי הרוחות <ש 26> / מסירה: 06 & <ש-26> זהריאל שר המזלות ומאריך כל גבולות., <ש-27> קיפוד שר גיהנם וקנקילות., <ש-28> קאים בעומק ברוחב שלהבי מעלות., <ש-29> קדושות שלש קורא במקהלות., <ש-30> "קדוש קדוש קדוש י'י צבאות". $והחיות$. 3 975 / שמעון / יוצרות: ויושע שושני,ז פסח <ש 64> / מסירה: 00 & <ש-64> כי בא נוגש וכל חילו במים., <ש-65> נא שית אדום למורש ק(י)פוד ואגמי מים., <ש-66> וידעו כי אנחנו עמו ואלה'ינו בשמים. 4 1049 / מדרש כונן: פ ב <30> / מסירה: 00 & שר של גהינם קיפוד שמו וחבירו השיני נגדסגיאל. והשר השלישי סמאל. והן ממונים על ג' פתחים גדולים. הפתח האחד מדבר. ומשם ירדו לשאול קרח וכל עדתו. ולשם ממונה נגדסגיאל. והפתח השיני דומה של תרשיש. וכן כת' "מבטן שאול שיועתי". ולשם ממונה קיפוד. הפתח השלישי בגיא-בן-הנום נכח ציון ירושלים. שנ' "אשר אור לו בציון ותנור לו בירושלים". ואין "תנור" אלא גהינם. שנ' "כי היום בא בוער כתנור".

לקפדנית המהודרת, אני מניח שאין זכוי

ות יוצרים על מה שנכתב לפני 1500 שנה....

מדרש כונן,

מדרש כונן, על שם הפסוק שמתחיל בו ה' בחכמה וגו' כונן שמים בתבונה. נקרא גם ברייתא דמעשה בראשית (פרנקפורט דמיין תע"ט, בית המדרש ח"ב);

מוגג

New member
חשבתי כבר

שזה איזה מדרש מודרני המועבר מדור לדור על גבי דיסקון.

יוסי ר1

Active member
מוגג, ממש להקיא מדיסקונך.

לתמונ"ש תודה רבה. השר הזה של גהינום חידוש גדול הוא לי, אבל מה שחפשתי באמת מצאת לי, שיש האומרים שהקיפוד הוא ציפור ולא יונק, כפי שמשתמע מדברי ישעיהו. תיפח רוחם של מחדשי העברית, שהורישו כל חלקה טובה בשפה...

סוריאל

New member
שוויצת הסטודנט

כל חניך באוניברסיטה העברית יכול לגלוש במילון הנ"ל כאוות חפצו אשר יחשוק ובלבד שיעש זאת ממחשבי הקיר"ה (הקמפוס, ירום הודו).

למעלה