המילה Bingeing

Fanja

New member
המילה Bingeing

בהקשר של הפרעות אכילה, תירגמתי עד כה כ"זלילה" וזה הסתדר. גולדוורד מתרגם ל"מתהולל"... כעת עלי לתרגם "Bingeing Anorexic" כהגדרה, אבחנה- "אנורקטית זוללת" פשוט לא עובר... שלחתי אימייל לעמותת "אביב" (להפרעות אכילה) ולא קיבלתי תשובה. בכל מקום אנורקסיה ובולימיה מופיעות אחת מול השנייה למרות שבפועל הן לא בהכרח mutually exclusive. האם לדעתכם אני יכולה לכתוב "אנורקטית בולימית" ? זה צריך לתאר מישהי שהיא אכן אנורקטית , אבל עם התפקות בולימיות של זלילה והקאה.

Springy

New member
אם אני לא טועה "בולימיה" מתייחסת

למצב של bingeing and purging - יש אכן זלילה, ולאחריה בהכרח יבוא "טיהור" כלשהו של הגוף מהמזון שנאכל. בדר"כ זו הקאה, אבל יכול להיות גם פעילות גופנית מוגזמת, שימוש במשלשלים ומשתנים, וכיו"ב. יש הבחנה בין בולימיה לבין אכילת יתר (overeating) - גם באכילת יתר יש צריכת מזון מוגזמת, אני די בטוחה שבדר"כ זה נעשה בצורת "התקף".לכן, נראה לי לא נכון לתרגם "בולימית" אם אין ציון מפורש שאכן קיימת בולימיה, כולל ה"טיהור". בלינק המצורף מופיעות ההגדרות של בולימיה ואנורקסיה ב-DSM, על תתי הסוגים שלהן. מקווה שייתן כיוון!

Fanja

New member
בן, היא אנורקטית שפעם ביום יש לה

התקף זלילה והקאה. סליחה על הנושא המרנין שאני מביאה ... אני מכירה את הגדרות הDSM . במקרה דנן הרופאים כאילו "המציאו" תוית במיוחד בשבילה. תודה

Fanja

New member
לדייק: יש דבר כזה כאבחנה אבל היא

מתכוונת לזה שהרו]פאים הדביקו לה תווית 0כמו של תואר) ורציתי למצוא לזה מקבילה עברית שלא נפרשת על -ני שורה שלמה כמו "אנורקטית עם התקפי זלילה והקאה" כי אז זה שוב נשמע כמו אבחנה בדוח ולא כמו "שם תואר". הרבה תודה לשתיכן!!

Fanja

New member
מתנצלת, כבוד מנהל הפורום על שלא

השמשתיבתצוגה מקדימה. הנה ההודעה שלי כמו שצריך להיות: "לדייק: יש דבר כזה כאבחנה, אבל המספרת מתכוונת לזה שהרופאים הדביקו לה תווית (כמו שם תואר) ורציתי למצוא לזה מקבילה עברית שלא נפרשת על-פני שורה שלמה כמו "אנורקטית עם התקפי זלילה והקאה" , כי אז זה שוב נשמע יותר כמו אבחנה מאשר תווית/כינוי. מכל מקום, תודה רבה לשתיכן!

Y. Welis

New member
חשבתי שזו מילת סלנג

- בד"כ מובאת בהקשר של שתיה פרועה עד אובדן ההכרה. מעניין שהיא מופיעה בטקסט עיוני.

Boojie

New member
ל"Binge" נהוג לקרוא "בולמוס", לדעתי

("בולמוס זלילה").

Fanja

New member
כן! איך נשתכחה מילה זו ממני!!ת ודה

בולמוס, בוןלימיה.....

Fanja

New member
../images/Emo67.gifהייתי חייבת לעצמי../images/Emo13.gifתודה בוג'

י