המילה "גבר"

GreenMamba

New member
אין ספק

האיש נחבט בחייו כנראה שוב ושוב. אין ספק שלביב השופכין הזה ישנן נסיבות מצערות- נקווה שהוא באמת עומד במילתו ומתרחק מנשים, כך שאף אחת לא תצטרך לסבול את הזוועה הזו.

GreenMamba

New member
לחלוטין אין כאן עניין של טובים יותר- רק של גרועים יותר

מי שקורא למישהי "שרמוטה" כי כך חינכו אותו, כי הוא לא מודע, כי ככה מקובל אצלו ב"חבר'ה" או סתם כי לא אכפת לו ומישהו שיודע את המשמעות, מבין את ההשלכות, מכיר את האידיאולוגיה הפמיניסטית- וקורא למישהי שרמוטה בכוונת מכוון, במטרה ברורה ומתוך הבנה והכרה- מי גרוע ממי?
&nbsp
כל יתר המחמאות שחלקת לפנתרית- הרי הן לה לרועץ. כי כל המחמאות שחלקת לה- ובסוף היא חולקת אידיאולוגיה ומעשים עם אחרון עכברושי הביבים המשתלחים והמקללים? מה הועילו חכמים בתקנתם?

ההבדל הוא כמו ההבדל בין הנאצים לבין הנוקמים בהם. הנאצים קראו

"תת אדם" ליהודים כולם, ראו גם את כל העמים הלא נורדיים (למשל הסלאבים) כעבדיהם הטבעיים של הנורדים. אני קוראת לנאצים "תת אדם", והנוקמים חיסלו כל נאצי שיכלו לשים עליו את ידם.
אז מה, ההתייחסות שלי לנאצים היא שיתוף באידיאולוגיה שלהם? וחיסולם הוא שיתוף בשיטת הרצח שלהם?

GreenMamba

New member
הפוזה המיתממת (א)

הנאצים קראו תת אדם ליהודים, והכניסו אותם לתאי גזים (ושיטות הרג המוני אחרות)- נשים, גברים, זקנים וילדים.
אם "הנוקמים" היו מכניסים לתאי גזים משלהם נשים, גברים, זקנים וילדים - הם בהחלט היו לא טובים יותר מהנאצים. למיטב זיכרוני ההיסטורי, זה לא בדיוק מה שקרה.
אגב, את כמובן גם מעוותת את העובדות ההיסטוריות להנאתך, אך בזה אין כל חדש.

להגיב? וודאי. להגיב באותן שיטות לא מוסריות- וודאי שלא.

קראתי לאחרונה שיהודים נוקמים ניסו להרעיל מקורות מים כדי

להרוג נאצים, וכשהדבר לא הצליח, הם הרעילו מזונות, וכך הרגו לא מעט נאצים.
בספור ספרותי מסוים שמבוסס על המציאות קראתי שניצול שואה שנשבע להתנקם בנאצים חנק כמה מהם במו ידיו.
תראי, האמריקנים שניסו להביס את הווייטקונג בוייטנאם הבעירו ג'ונגלים שלמים וכפרים שלמים - מי לא זוכר את התמונה של נערה וייטנאמית מיואשת שרצה עירומה על הדרך?
וכמובן, האמריקנים שרצו להביס פעם ולתמיד את יפן , לסיים את המלחמה, הטילו פצצות אטום על הירושימה ונאגאסאקי.
מסתבר שגם אנשים נורמטיביים יורדים לרמה של הנאציזם, כשעומד מולם אויב קשה.
אגב, תליה עד למוות או חישמול על כסא חשמלי אינם "חיסול הומאני".......
ואגב, את העיר דרזדן הפציצו בנות הברית ב"הפצצות שטיח" והפכו אותה לעיי חורבות.
כשהצבא האדום נכנס לגרמניה, חייליו השתוללו וביצעו אונס המוני בנשים גרמניות.
אגב, שיטת ההמתה בגז מופעלת על בעלי חיים - בעת מגיפת שפעת העופות לפני שנים אחדות המיתו באסיה מיליוני עופות ב"שקי" גז.
ולפני שנים נודע לי שפה בארץ, אנשים מעמותת "צער בעלי חיים" (איזה שם אירוני) נהגו להמית חתולים בתוך מין תנורי גז, קראתי שהכניסו לתנור כזה חתולה וגוריה עמה.
וכמוכן קראתי לפני שנים אחדות שבצפון קוריאה המיתו בתאי גז משפחות שלמות.
וכמובן ידוע שבמלחמת העולם ה1 נעשה בחזית שימוש בגז החרדל .ומי שהמציא את הרעיון והראה את השיטה , ובהמשך הציג גם את הציקלון B היה הכימאי היהודי (יליד גרמניה) פריץ האבר.

מסתבר שתתי אדם רצחניים נמצאים בכל האומות.....

GreenMamba

New member
את רק מחזקת את טענתי

את עצמך קוראת להם תתי אדם (אולי לא ברמת הנאצים אך עדיין- תתי אדם)- וכי את רוצה לדמות להם? או שצריך לעשות ככל הניתן וככל העולה בידייך כדי לשמור על צלם האנוש שלך?
&nbsp
ובחזרה לדיון (אחרי סיבוב ארוך בהיסטוריה)- כשמישהו משתמש בשרמוטה ואת עונה לו באותו הביטוי- את "משיגה" שני הישגים נאים ביותר-
האחד, את שמה את עצמך ואותון על אותה המדרגה בדיוק. אם נעים לך להסתכל במראה בבוקר לראות שם בבון שוביניסטי- שיבושם לך. לדעתי (ותקני אותי אם אני טועה) את סולדת מהם שינאה עזה- ובכל זאת את מתנהגת ופועלת כמוהם בדיוק.
השני- את מכשירה במו פיך את השימוש באותה קללה אותה את רוצה להכחיד. אם המילה שרמוטה צורמת לך אך את משתמש בשרמוט- מה לך כי תליני על מי שעשה בה שימוש מלכתחילה?

היו ויש תת-אנשים, לא זה הענין. הענין הוא

שהראיתי לך שגם אנשים נורמטיויים עשויים לנקוט באמצעים איומים נגד אויב קשה (הטלת פצצות האטום) וכן שהרצון לעין תחת עין די נפוץ.

בקשר למילה המטונפת "שרמוטה" - אנשים אלו משתמשים בלי הרף במילה הזו, ואי אפשר להכחיד את התנהגותם זו. יבבות על "מדוע אתם כאלה" ו"אל תעשו לנו את זה" הן רק פתטיות. לכן אני רוצה להפוך עליהם את הקערה: ליצור סביבם אותה אוירה קשה ומצחינה שהם יוצרים סביב נשים.

אם למשל

חלק גדול מהחברה פה יקרא לאייל גולן שרמוט, או זונה, ואם נשים תגבנה על סיפורי "פרפרות" מתהללים של זכרים (ועל שירים כאלה) במילה "שרמוט", אני חושבת א. שאייל גולן ינחת בעמדה החברתית הראויה לו (אפס נחות) ב. זכרים יחשבו פעמיים אם להתהולל, וודאי אם לספר את סיפוריהם אלו, ועוד בנימה של נצחון.

יכול להיות שאותם חלאות מבינים רק בכוח

אבל אני מבינה את שתיכן. נניח שהמטרה היא באמת לפגוע/לנטרל את ההתנהגות הדוחה שלהם- קללות לא מרשימות אותם, מילים "חודרות" פוגעות הרבה יותר. מאידך, אם נותנים להם טעימה מהמנה שלהם - הם עשויים להבין ולהפנים שזה לא נעים, ויחדלו.
התלבטות קשה, בקיצור.

GreenMamba

New member
באמת ששיעשעת אותי.

תגידי, כמה זמן אנחנו כבר מכירות? אני נשמעת לך כמו מישהי שתייבב ותבקש מתוקפן שברוב טובו יפסיק את תקיפותיו?
לא ולא.
אני תוקפת חזרה, וחזק. אני פשוט לא מורידה את עצמי לרמתו של התוקפן.
זה לא- או לקרוא לו שרמוט או לייבב בכניעות. אפשר לתקוף, ואת אישה בעלת יכולות מילוליות שנעלות בכמה דרגות על הבבון הממוצע. בטוח שתצליחי למצוא התקפת נגד שלא מאשרת בעצם ההתקפה הנגדית את ההתקפה עצמה.
&nbsp
&nbsp
(החביב עלי ביותר הוא "אתה גם מנשק את אמא שלך עם הפה הזה?" זה בדרך כלל מביא למבט של תדהמה ושתיקה של כמה שניות
)

תודה באמת על המחמאה שאני מתבטאת ברמה גבוהה יותר מבבונים

ממוצעים. באמת תודה רבה.
בואי ואומר לך שגברים מכל שכבות הציבור ורמות ההשכלה מתבטאים בארסיות נגדנו הנשים, ורבים מהם מגלים יצירתיות בלתי פוסקת בהמצאת ניבולים, "בדיחות", קריקטורות ושאר דרכים להקטין אותנו ולפגוע בתדמיתנו. אני רק החלטתי לנקוט ביצירתיות נגדם......ועדיין בנקודה אחת איני משתווה להם: אינני ממציאה את המצאותיי באופן ספונטני, ומיוזמה שלי. כפי שהם עושים. ההמצאות שלי באות תמיד בתגובה . תגובה להתנפלות ארסית במיוחד.
הדבר נובע כנראה מכך שאין לי זין וביצים, ולא חונכתי שנשים נוצרו כדי להעמיד את איבר מינן לרשותי , כדי שאוכל להשפריץ לתוכו. ושזו זכותי הבלתי מעורערת. כך שאיני חשה תסכול וזעם כשאשה דוחה אותי. או אם נאמר אחרת: אני כאשה לעולם איני מתעוררת להגיב בניבולי פה כאשר זכר זר זה או אחר שהתעניינתי בו לא מעונין בי. וזה כנראה משום שבמעמקיי אני די אדישה לגברים, וגם איני סבורה שזכר יעניק לי עונג גופני או אושר רגשי. איני מאמינה בכך. לכן איני מרגישה שזכר גזל ממני משהו אם הוא לא "נותן" לי. למעשה איני מאמינה כלל שמין הוא זכות. לדעתי (כתבתי זאת פעם פה) קשר מיני הוא משהו שאדם שמסוגל לאהוב וזוכה לאהבה מהצד השני גם מגיע אליו. הצלחת - יש לך. לא הצלחת - אין. זה הכל.

GreenMamba

New member
נגיד שאני מקבלת את מה שאת אומרת

ואני מקבלת, חלקית- זה עדיין לא נותן לך שום לגיטימציה לרדת לרמת הבבון המצוי ולהשתמש בשפתו, ובכך להכשיר את ביטוייו-הוא.

Berethor

New member
העניין הוא שהטלת פצצות האטום ביפן זה נושא שמאוד שנוי במחלוקת

זה ממש לא דוגמה טובה לתגובה ראויה, בכלל סביר להניח שהאמריקאים היו מנצחים גם ללא שימוש בפצצת אטום, והשימוש בפצצת אטום היה בעיקר "כי היה להם את זה והם יכולים" וכדי לסיים את המלחמה מהר יותר. אלברט איינשטיין עצמו הצטער על כך שהוא עזר לבנות את פצצת האטום, במיוחד אחרי שהוא ראה תשימוש הבעייתי והלא נחוץ בא, סיפרו לו סיפורים כאילו גם הנאצים מתכננים ליצור פצצות אטום, וזאת הסיבה העיקרית שהוא הסכים לעזור לאמריקאים לבנות בפצצת אטום, אבל בסוף מי שהשתמשו בנשק הנוראי הזה היו רק האמריקאים ולא הנאצים. האמריקאים היו צבא הרבה פחות מוסרי בעבר, לטוב ולרע, אז לא צריך להביא אותם בתור "דוגמה טובה", האמריקאים היו מפצצים מטרות לא צבאיות ואזרחיות במכוון, משהו שהאמריקאים והישראלים לא עושים כיום, ואם היו עושים את זה כיום, תהי בטוחה שההרס בעזה היה הרבה יותר רב, עם מאות אלפי הרוגים אם לא יותר, במקום זה ישראל "בוררת בפינצטה" תמחבלים שם.

האמריקאים אינם צבא מוסרי, וראה וייטנאם.

גם צה"ל אינו "הצבא המוסרי בעולם" כפי שהוא מציג את עצמו. תפסו את צה"ל מטיל פצצות זרחן, פצצות מצרר, ובכלל, לעתים קרובות כאשר הזדמן לחסל מחבל נבל בכיר, לא נרתעו להפציץ אותו גם אם מדובר היה בפגיעה נלווית בעוברי אורח או במשפחה וחברים שישבו איתו בבית.
אגב, חיילי צה"ל יכולים להתגלות כחלאות - לפני שנים הזדמן לי לקרוא על מסתרעבים שחזרו מעזה וראו בדרכם קבוצת צבאים (כולל עופר יונק) שעמדו על גב ההר, ופשוט טיווחו אותם וירו בהם. בשביל הספורט. כתבתי על זה שיר, אגב. עוד מימי הפלמ"ח לא נרתעו חלאות שבין החיילים לירות, "בשביל הספורט", בחמורים או גמלים שפגשו בסביבה הערבית.

Berethor

New member
את לא מבינה שוייטנאם זה משהו שגם קרה לפני הרבה שנים יחסית?

אומנם יותר מאוחר מאשר מלחמת העולם השנייה אבל זה לא קרה בעת המודרנית, המלחמות המודרנית של האמריקאים זה אפגניסטן ועיראק, ולא זכור לי שבאפגניסטן ובעיראק התרכשו אותם דברים שהתרכשו בוייטנאם, הידע שלך בהיסטוריה לא שווה הרבה אם את לא מסוגלת להפריד בין התנהגות של מדינה מסוימת בעבר לבין התנהגות מסוימת של מדינה בהווה, זה כמעט על אותו עיקרון כמו לטעון שצה"ל לא מוסרי משום שהצבא היהודי בראשות יהושע בן נון החריב את יריחו וגרם למותם של כמעט כל תושבייה חוץ מרחב הזונה וקרוביה. המחבלים מסתתרים במכוון באזורים אזרחיים ומשתמשים באזרחים שלהם בתור מגן אנושי, לכן פגיעות אזרחיות הן בלתי נמנעות, אבל צה"ל לא פוגע במכוון באזרחים, אלא אם כן אין לו ברירה. העניין הוא כזה, כנראה שאת מושפעת מתעמולה של המוסלמים, אבל אם צה"ל בהם לא היה כל כך מוסרי אז עזה הייתה עכשיו גל חורבות עם הרבה יותר הרוגים, ואת יודעת מה, במקרה של עזה זה יכול היה להיות גם מוצדק, משום שמדובר בקן של טרור. צה"ל הלך כלך כך רחוק עד שהוא אפילו היה מזהיר לפני הפצצות, מה שהיה די טיפשי לדעתי, מצידי שהיו מפציצים את המחבלים ומי שלידם גם ללא שום הזהרות. ההזהרות זה משהו יחודי לצה"ל אני מאמין, אפילו אמרקאים לא עושים את זה, כדי לא לתת למחבלים להימלט.

"צה"ל חידש היום את נוהל האזהרה הטלפונית לפני הפצצת בתים, ואילו הפלשתינים חידשו את נוהל "מגן אנושי". מקורות בבית חנון דיווחו לסוכנות "מען" שהצבא הישראלי העביר התראה לשתי משפחות כדי שיפנו את בתיהם לפני שיופצצו."

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/162741

מה? מרחק השנים בין עכשיו ומלחמת וייטנאם הוא כמו

מרחק השנים בין ישראל היום וזמנו של יהושע בן נון??

אין לי ספק שהצבא האמריקני לא השתנה מאז אמצע-סוף המאה ה20 . אמנם יש לציין שהחברה האמריקנית עצמה יש בה יסוד (דמוקרטי) בריא מאד - שהביא להפגנות הסטודנטים נגד מלחמת וייטנאם.
אני מניחה מאד שהאמריקנים לא יטילו יותר פצצות גרעין על מדינות אויבות, כפי שעשו במלחמת העולם הII . זה לא. אבל סביר מאד שלא נהפכו לצבא "טהור ומוסרי" שיימנע מצעדים חריפים נגד אויב שיתפסו אותו כמרושע ונחרץ. באמת מעניין לעקוב אחרי מה שהם והאירופים יעשו בעתיד לטרוריסטים של דאע"ש.
בצה"ל יש קצונה מוסרית, ויש גם חלאות, בין הקצינים ובין החיילים מן השורה. מול צעדים שבאים למנוע אבידות באוכלוסית הערבים אפשר למנות פעולות רבות של התעללות ושנאה. ומה עשו לחיילים המנוולים בעלי החיים שנורו על ידם?

Berethor

New member
הסיפור עם החיילים שירו בבעלי חיים אין לו שום קשר ללחימה בעזה

הרי את לא באמת חושבת שהדרג הבכיר הורה לחיילים לירות בבעלי חיים, אם כי יש לציין שאני לא בקיא בפרטי המקרה, ולא שמעתי עליו לפני זה, בכל מקרה סביר להניח שהחיילים הספציפיים האלו עשו את זה על דעת עצמם, והם גם מייצגים רק את עצמם. אפילו היטלר והנאצים אהבו בעלי חיים, אין סיבה לחשוב שצה"ל אכזרי יותר ביחסו לבעלי חיים מאשר הנאצים.

"The premise seems to be that bad people must have a way to tell if something is evil. Either that, or bad people are repulsed by anything that isn't at least as evil as they are. Whatever the reason, bad people magically will only associate with things that are bad. Therefore people claim a thing is bad because bad people associate with it."

"We don't think mass murder is bad because Hitler, Stalin, or other bad people did them. We think those people are bad because they committed mass murder. In other words, this trope is backwards. A thing being bad stands on its own as bad."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HitlerAteSugar

וכי אמרתי שהדרג הבכיר הורה לחיילים לירות בבעלי חיים?

ואת הנאצים אין לקחת כדוגמה כמובן. הם היו תתי אדם מעוותים לגמרי (לא שאין תתי אדם בעמים אחרים.....).
בכל זאת, חיילים שלנו ירו בבעלי חיים עוד מימי הפלמ"ח, ויש ויש חיילים שירו להנאתם בחמורים וגמלים וכו', והסיפור המזעזע על קבוצת הצבאים קרה בהחלט. אולי אביא פה את השיר שלי, שמשחזר מה הם בדיוק עשו. מזעזע לגמרי.

Berethor

New member
כמובן שיש אנשים רעים בכל האומות ובכל המגדרים אבל זה לא תירוץ

כדי להיות רעה גם כן, משום שעדיין יש גם אנשים טובים ולא רק אנשים רעים. לפעמים הלחימה במישהו רע יכולה לאלץ את הצד השני לעשות פעולות רעות מסוימות, אבל זה משהו שצריך להיבדק בכל מקרה ומקרה, הרס כפרים שלמים על ידי האמריקנים בוייטנאם הייתה שיטת לחימה נוקשה ודי אכזרית, אבל שיטה יעילה, להבדיל אונס של נשים גרמניות זה פשע מלחמה מיותר לחלוטין, ולא מדובר במשהו שאפילו קידם את מאמצי המלחמה, למעשה אם זה התרחש אז זה קרה בסיום המלחמה, כאשר הנשים היו חסרות אונים ללא הגנה של הגברים, אשר נהרגו או/ו נשבו, אם כי גורלם של הגברים אשר נהרגו במלחמה לא היה יותר טוב.

"Usually, not quite a villain, but they act antagonistically enough that they're little better. Something has happened to our Fallen Hero: his village was destroyed, his friends killed, his puppy roasted on an open spit, his bike stolen, whatever. All that matters is that It's Personal, and he feels that the law just isn't suitable enough (or has become too corrupt and ignorant) to be of any use to him in settling the matter. He may justify his actions by claiming that it's Justice he's after, not vengeance, but anyone with half a brain can easily see that he's out for revenge... unfortunately, we can also see that the more he hunts the cause of his woes, the more he takes on the villain's personality and mannerisms — something that our "hero" is too blinded by his single-minded goal to realize."

"He may have good intentions — the fiend may well be too dangerous to be kept alive — but ultimately, his obsession with meting out due punishment (or worse) and his refusal to think about what he's doing twists him into a monster just as bad as, or even worse than, the one he's hunting. And even before he gets to that point, it's nigh-impossible to turn him away; calling him out on it will be ignored or retaliated against. The Power of Friendship and The Power of Love were lost to him the moment the atrocity that sent him on his wild goose chase happened, and he feels that Team Spirit is just a hindrance; Heel realizations will be ignored. Don't expect him to make a Heroic Sacrifice or Heel-Face Turn anytime soon; if he dies in the process of bringing his nemesis down, it's usually with him crossing into Villainstown in his moment of glory."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HeWhoFightsMonsters

"One of the many ways your hometown can become a Doomed Hometown. A group of bandits, pirates, or even mooks working for a Big Bad cause trouble primarily by sacking the town - that is, looting, damaging property, and sometimes even murdering and kidnapping innocent townsfolk. Raping is optional(-ly shown), but the town is almost always burned down afterward. This gives an excellent opportunity for the bad guys to Kick the Dog. Rape, Pillage, and Burn is guaranteed to appear in any work involving Pirates or Horny Vikings. Sometimes appears, though not as frequently, in the Wild West or Medieval European Fantasy. This activity is a common pastime of The Horde."

"Truth in Television. This is generally a problem in areas without a strong government to keep order, even today. In many civilizations, it was not resolved until power, money, and land were consolidated under noblemen and kings rich enough to afford standing armies. It is also one reason why peasants in older times tolerated kings and nobles who were quite nasty, as the alternative was almost always constant chaos caused by dozens and dozens of rival warlords."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RapePillageAndBurn

לחסל נאצים זו פעולה רעה? לתלות או לחשמל על כסא או להרעיל

פושעים נתעבים זו פעולה של אנשים רעים? תתעורר, בן אדם.

למעלה