המילה אמודאי

דווקא פעם אהבתי סטנגה ../images/Emo9.gif

* ולא הבנתי את הקשר.. אבל מסכימה עם המשפט האחרון.. אני מרגע לרגע פחות אוהבת אותן!!

romnet

New member
הסבר לפתרון...

הפתרון באמת זה הר:פסגה... המשפט הבנויי: לכל פתח יש משקוף משקוף זאת לא רק קורה! ובקשר לפתרונות: 1. לכל ראש יש כובע - לא נכון 2. לכל בית יש מרתף - לא נכון 3. לכל בקבוק יש פקק - לא נכון 4. לכל הר יש פסגה - נכון

בז שנות

New member
גמאני חשבתי על זה

אבל לא הסתמכתי על זה כי לא לכל פתח יש משקוף ולא לכל הר יש פיסגה (הר השולחן
) בקיצור צריך קצת ראש קטן..

romnet

New member
דווקא כן...

לכל הר יש פסגה...פסגה = המקום הכי גבוה בהר וכמו כן לכל פתח יש משקוף...משקוף יכול להיות גם המעטפת של הפתח...זאת אומרת גם לפתח של מחילה (לדוגמא) יש משקוף...

בז שנות

New member
הנה הר בלי פיסגה

זהו "הר שולחן" שראשו שטוח ומדרונותיו תלולים. הר שולחן נוצר כאשר שכבת סלע קשה ועמידה בפני בלייה (צור כהה מתצורת מישאש) מונחת מעל שכבות רכות וסחיפות (קירטון בהיר מתצורת מנוחה, המכוסה בדרדרת של הצור).

../images/Emo26.gif פעם שלישית ../images/Emo135.gif

להתרברב: להלל להתפטם :לאכול להתנזר: להנות להתאבד: לרצוח להתעצבן : להרגיז

eלוNפרית

New member
לא!

רברבן הוא כיוני לבנאדם שמשוויץ..חחחח והנה תרגום מבבילון לרברבן: שחצן, גאוותן, יהיר, מתנשא, מתפאר, מתרברב, מהלל עצמו, בעל עודף ביטחון עצמי

NIMASSLI

New member
...

בד"כ לא . אני לא ליד מילון פתוח אבל רברבנות זה לא לשבח אחרים

שלומפרית כתבה שבבילון כתוב שכן..

אני מכירה את זה אחרת, וגם במילון ספר כתוב לי גאוותנות וכו' ולא בהקשר של עצמך. אדם יכול למשל להתרברב שההורים שלו מאוד מוכשרים או שיש לו חברה יפה וכו' יש לזה קשר אליו, נגיד לא יעניין אותי להתרברב שלידיעות יש נגיד הכי הרבה קוראים (אלא אם יש לי מניות או משו) אלא אם אני אנסה למכור את זה.. אבל זה לא חייב להיות בסגנון של *אני* הכי יפה/מוכשרת/גבוהה וכו'

NIMASSLI

New member
צודקת

כל עוד את אומרת משהו שמשבח בסופו של דבר את עצמך גם אם לא הזכרת את עצמך כלל וכלל , המילה במקומה

S a s h o K

New member
הממ"י שלי...

אודם זה משהו שמשמש לאיפור... בעע נשמע קצת נכה, לא? והתשובה לדעתי היא - סיר:בישול

a1b2c3333

New member
לא, חוט לא משמש לטוויה,

חוט מתקבל לאחר פעולת הטויה. כלומר-את טווה חוטים. הממ"י שלי הוא: אודם הוא אמצעי לפעולת האיפור, כמו שסיר הוא אמצעי לפעולת הבישול.

למעלה