אני חושש שאתה מחפש
"תורות" במקום שיש בו מעט מאוד. אמנם "מעתק ההגאים" או "חילוף האותיות" (התוך לשוני) הוא דבר חשוב ביותר בהבנת הלשון העברית כי הוא הדבק שמחבר את כל מערך השרשים או הפעלים של השפה העברית ליחידה אחת, אבל יש קושי בדבר שנובע מהעובדה שעל מנת לקבוע חילוף כזה אנחנו צריכים להסכים בינינו על משמעות הפעל או השרש, ודבר זה לא תמיד קל להשגה. אמת שלדידי הדבר קל ביותר כי מספיק לי להסכים רק עם עצמי. נקח למשל את משפחת השרשים: דבר, זבר, טבר, סבר, צבר, שבר, תבר. אני אומר שכל אלה הם בעיקרם כולם אותו השרש. כולם מביעים את הרעיון היסודי האחד של צבירה בהתגלמויותיה השונות. הנה: דִּבּוּר זה צֶבֶר של מלים, דברים זה צֶבֶר של מקרים, דוברה זה צֶבֶר של קרשים, הדברה זה צֶבֶר של חללים או של כנועים, דביר זה צֶבֶר מבני, טבוּר זה צֶבֶר של בשר, שבירה זו הפעולה של יצירת צֶבֶר של רסיסים והר תבוֹר הוא הר טבוֹר, מין טבוּר של עפר ואבן. מכאן אתה למד (טוב, מתחיל לחשוד) שהעצורים ד, ז, ט, (י), ס, צ, ש, ת הם שווי ערך בלשון העברית. יש הרואים את העצורים ד, ז, ט, (י), ס, צ, ש, ת כ"קרובי מוצא", אבל החילופים מתקיימים גם במקרים אחרים. הנה עולה בדעתי הזוג גַּל, תֵּל שמביא אותי למחשבה שגם העצור ג וגם העצור ת הם ברי חילוף כך שגלגל ותלתל הם בעצם אותה מלה.