המטקה והחסקה

המטקה והחסקה

גוט שבת, שתי שאלות לי לכם: 1. החסקה נתפסת כסמל ישראלי מובהק אבל האם היא המצאה ישראלית? האם צורת סירה זאת הומצאה כאן בארץ? גוגל העלה את המאמר "חפץ מקומי: חסקה", אך עדין נשארתי וחצי תאוותי... 2. "מטקה", מה מקור המילה? במאמר "חפץ מקומי: מטקות או לא להיות" מצאתי מידע חלקי בלבד ולא מתברר כלום לגבי מקור השם "מטקה". אגב, איך צריך לומר, משחק מטקה או משחק מטקות?

גנגי

New member
נולדתי בנתניה

וביליתי את מרבית השעות שברחתי בהן מבי"ס על שפת הים, כך שברור לך ודאי שיש לי השכלה מספקת כדי לדון איתך בשאלות הקיומיות האלה. החסקה - ישראלית או לא - אינני יודעת, אך אני יודעת בוודאות שבשנות נעוריי נהגו לכנות כך כל נערה שחזיתה לא התפתחה בהתאם לציפיות (והיו ציפיות גבוהות...). אני נשאתי בגאון את הכינוי הנ"ל (שלא לומר "הכינוי הנחשק הנ"ל") במשך שנים אחדות, עד שהשיר הנאה של החסקה יצא מהאופנה (כמו גם השדיים הגדולים). ובאשר למטקות - משחק מטקות, ודאי, ולא משחק מטקה. כל נתנייתי שחטף כדור בעין יודע זאת אל נכון. ונאה גם ששאלת את זה בערב שבת, שידוע לכל שמשחק מטקות נהוג לשחק בשבת, וכדור בעין גם עדיף לקבל בשבת. שבת שלום וד"ש למדוזות (לא אלו שבמים, אלו ששחקני המטקות דורכים עליהן).

גנגי

New member
את זה את אומרת רק בגלל ש

את צעירה מכדי לזכור שהיתה פעם אופנה טוויגי-שטוחת-החזה.

אני זוכר את הכרכרות

שנסעו לאורך הטיילת בנתניה. ואולי לא מדובר בטיילת
הייתי ילד קטן ומושתן ואני לא זוכר מה בדיוק היה שם, אבל את הכרכרות עם הנצנצים והקישוטים אני לא יכול לשכוח. ועדיין, האם החסקה ישראלית?

גנגי

New member
לפני שבוע בדיוק

הייתי במקום שנקרא "פלימות'", לא רחוק מבוסטון. זה מקום היסטורי ומאוד מעניין, אבל את עיני צדו הכרכרות המקושטות שטיילו, רתומות לסוסים, ברחובות העיירה, ומיהרתי לספר לבנות שלי שכאלה, אבל כאלה בדיוק, היו בנתניה כשהייתי ילדה...

Luna mia

New member
עכשיו תוכלי גם

להראות להן את התמונות של הכירכרות האורגינליות שהסתובבו בשנות ה-70 ברחובות נתניה, ואם אני לא טועה - התמונה המצורפת צולמה ממש ליד ה"תחנה" הראשית שלהם, ליד כיכר העצמאות במרכז העיר, במקום בו עמד קולנוע אסתר. ואם תרצי עוד - רק תגידי.

גרי רשף

New member
חסקה- מקורה בערבית

כך לפחות לפי המילון של דן בן אמוץ ונתיבה בן יהודה, ולפי הלקסיקון הלועזי של אלקלעי.

Luna mia

New member
יש לי הנאה סמויה כזו

לצרף לתיאורים שלך, ובתוך כך גם לזכרונות הילדות המתוארים כאן, כמה תמונות שיקשטו את מילותייך. מתוך נסיון - מזכרות נוסטאלגיות, בעיקר שם בניכר - מרעידות קצת את נימי הנשמה.

גנגי

New member
לרגע חשבתי

שגם אני שם, ביניהן. אבל אז הצצתי בציציהן ונזכרתי שלא היו לי כאלה באותם ימים...

Idan91

New member
ג',

את נשמעת נורא מתוסכלת. (זה מתחיל להזכיר את השיחות של הקיבוצניקים הוותיקים, שהם, כמובן, פולנים.)

גנגי

New member
ואיך אומרים כירורג בעברית תקנית?

אץ קוצץ להציץ בציץ וקצצו. ~ קצתי בקציצות ~

למעלה