המטפל מפהק

incognito1980

New member
המטפל מפהק

פיהק בפגישה אחת, שמתי לב, התעלמתי. פיהק גם בפגישה השנייה. אנושי, נכון, אבל היה לי לא נעים. האם נראה לכם שזה אומר משהו (היעדר הקשבה)?

שלום incognito

הפיהוק יכול לנבוע מסיבות רבות ושונות, שקשורות בך (אתה משעמם אותו, הוא לא מתחבר אליך) או שקשורות בו (יש עליו עומס, הוא סובל מנדודי שינה, הוא תמיד נוטה לפהק הרבה).

בכל אופן, מומלץ להעלות מולו את העניין הזה שמפריע לך ולא להישאר בזה עם עצמך.

ינוקא1

New member

כדאי מאוד להעלות ! זה בדיוק חקירה של "העברה" מצד המטופל אל המטפל.

זה יכול לפתוח שער למקומות חדשים ולא צפויים.

והטיפול עצמו, איך הוא?

השאלה לדעתי היא לא האם המטפל מפהק או לא, אלא האם הטיפול מקדם אותך דיו או לא.
היום בערב למשל גם אני וגם המטופלת פיהקנו מדי פעם - אני כי זו היתה עבודה רצופה של שעתיים בשעת ערב מאוחרת יחסית , היא כי היא טסה במיוחד עבור הטיפול ממדינה אחרת ורק הגיעה ועוד לא התאקלמה. מחר כנראה שתינו גם נפהק כי קבענו לשעה מוקדמת בבוקר להמשיך, כי זמננו קצוב כי ביום ג' היא טסה חזרה. אבל SO WHAT? כל עוד יש בחדר מספיק אנרגיה כדי לקדם תהליכים והם גם מתרחשים וגם מתקדמים במהירות מספקת, זה לדעתי העיקר. ואם זה לא קורה, גם אם המטפל בערנות שיא לדעתי העיקר מפוספס.

incognito1980

New member
היו מעט מדי פגישות בינתיים, איני יכולה לקבוע

מכיוון שזהו אינו טיפול EMDR, איני מצפה לשינויים מהירים (ורק לצורך ההבהרה, איני צינית). דווקא בגלל זה חשוב לי להחליט בשלב מוקדם יחסית, האם יש ביני לבינו התאמה בסיסית. אם זה אינו המצב, חבל לי על הזמן ובעיקר על ההשקעה הרגשית בקשר שלא יצליח.

incognito1980

New member
אין לי שום רצון לשוחח על העברה או העברה נגדית

הגעתי לטיפול מתוך כוונה לטפל בכמה נושאים מוגדרים, והטיפול עצמו מכוון התנהגותית. הייתי בטיפולים בהם הקשר הטיפולי היה אחד מהמוקדים העיקריים, וכרגע זה ממש לא מה שאני מחפשת. חשוב לי למצוא מישהו שאוכל לעבוד אתו בצורה מוצלחת, ולכן אני חוששת שהפיהוקים יכול להיות סימן לבאות.

ladybug4NLP

Active member
כתבת ש...

"חבל לי על הזמן ובעיקר על ההשקעה הרגשית בקשר שלא יצליח."

מטפל/פסיכולוג נמצא שם כדי לעזור לך לברר משהו עם עצמך/להשיג מטרה ולא ליצירת קשר אישי.
להיפך, לעיתים "קשר אישי" שכזה מאחד הצדדים מחבל במטרה.

זה לא אומר שכימיה בין הצדדים לא תעזור.

פיהוקים: משום מה יש נטיה בציבור הרחב לחשוב שפיהוק=שעמום.
יכול להיות אבל הדבר הראשון כשזה קורה מעיד שלמפהק יש חוסר בחמצן .
פיהוק גם משחרר רגשות שליליים שהמטפל סופג (נשימה מאד עמוקה-נשיפה מאד גדולה החוצה)

משום מה זה התפתח לכדי מעשה שלא נאה לעשות אותו בפומבי או ליד אדם אחר.

אם את רואה שיש שם הקשבה ופרט לפיהוק את מרגישה בנוח - אני לא רואה שום בעיה.

ו... הדרך הכי טובה זה פשוט לברר: "שמתי לב שאתה/את מפהקים באמצע הטיפול.האם הדברים שלי משעממים אותך או אולי אתה פשוט עייף"?

תופתעי לגלות את התושב

גרא.

New member
incognito1980,לא תמיד פיהוק מעיד על חוסר

הקשבה,או חוסר התייחסות למטופל.יש פסיכולוגים,כמו בני תמותה אחרים הסובלים ממחלת השינה
"נרקולפסיה" שהיא כניסה לשינה מספר פעמים ביום,גם בזמן פעילות או אפילו שיחה.יצא לי לעבוד
עם פסיכולוג כזה,שתוך כדי שיחה עימו,פיהק,ופשוט נרדם.כך לא תמיד כדאי לחפש בתגובות של
מטפל,ביטוי התנהגות שיש בהם סממן של זילזול,חוסר הקשבה ושעמום.אם כי גם זה עלול לפעמים
להתרחש.

כל כך מעצבן..

הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית שהייתה תמיד עייפה. בוקר, צהריים, ערב לא משנה. היא לא זכרה פרטים חשובים שסיפרתי, ולא היה מוצלח בלשון המעטה.
נשארתי איתה כי זו הייתה האופציה היחידה שלי באותו הזמן. עכשיו אני מטופלת אצל מישהי אחרת, איזה הבדל.
גם היא אגב פיהקה כמה פעמים בודדות בשנה וחצי שאני איתה.. אבל ממש לא נראתה עייפה, ביקשה סליחה וזה ממש לא הפריע.

לדעתי הלא מקצועית, נסי עוד קצת אם יש חיבור את תראי שזה פחות יפריע לך, אם לא יהיה חיבור זה יפריע, ובצדק.

למעלה