המטען של האייפון

nofi1456

New member
המטען של האייפון

היי :)
נראה לי שכבר שמתי לב לזה פעם אחת בזמן האחרון ומשום מה היום זה התחיל לקרות באופן תדיר, חריג ומטריד.
האייפון לא תמיד קולט את המטען. הוא כאילו מתחבר לטעינה ותוך שניה מתנתק למרות שהמטען עדיין מחובר ולא נגעתי בכלום. ואז זה קורה עוד כמה פעמים ואני משחקת עם זה עד שהוא קולט אותו סופי ואז זה בסדר.
איך אפשר לדעת אם הבעיה היא במטען או באייפון עצמו?
הקטע הוא שלפעמים זה קורה ולפעמים לא, ואם אני אקח את זה לחברה מרפי יסדר לי שזה בדיוק יהיה בסדר והם לא יבינו מה אני רוצה.
אגב..יש לי אחריות על זה? יש לי את האייפון 10 חודשים. יעלה לי כסף לתקן?
אם זה רק לקנות מטען חדש אז מילא אבל אם הבעיה באייפון...לא בא לי :S
(אין לי ביטוח וכאלה).

אשמח לכל עצה, תודה!

uriler

New member
יכול להיות שתקוע משהו במחבר הטעינה של האייפון

שמקצר את המגע, יכולה להיות בעיה בתקע של המטען, ויכולה להיות בעיה במעגל הטעינה של האייפון.

את הבעיה הראשונה את יכולה לפתור בקלות - פשוט להסתכל פנימה, ולנסות לנקות עם צמרון אוזניים ספוג בנוזל לניקוי מגעים / אלכוהול (70% ומעלה).

השתיים האחרות דורשות בדיקה יסודית יותר - אם האייפון באחריות, נצלי את האחריות. כל תיקון שיידרש (אם מדובר בתקלת חומרה) יכוסה על ידם.
חשוב לגבות לפני כן את כל התכנים שנמצאים על המכשיר, מכיוון שאם יתקנו / יחליפו את המכשיר, תקבלי אותו ריק מכל תוכן.

nofi1456

New member
תודה על התשובה המהירה! :) כמה שאלות..

1.איך אני יודעת אם האייפון שלי באחריות?
אם אני לא טועה יש אחריות יצרן עד שנה, לא? ואם האייפון פרוץ לדעתי אין אחריות..נכון?
2.רק כשאני מותחת את החוט לצד מסוים אז זה מטעין, אז נראהלי שהבעיה היא בחוט של המטען, ולא באייפון..נכון?
3.אם אין אחריות על אייפון פרוץ..והבעיה במטען...המטען לא פרוץ...אז הם בעיקרון אמורים להביא לי מטען חדש או שאין אחריות על המטען ואני צריכה ללכת לקנות?
4.אם אני הולכת לחברה לבדוק מה הבעיה והם מוצאים את הבעיה, גם זה עולה כסף או שרק התיקון עצמו עולה כסף?
5.כנ"ל לגבי מחיקת תכנים...כדי למצוא את הבעיה יש מצב שימחקו לי תכנים או שרק כדי לתקן אותה ימחקו לי תכנים?

סליחה על החפירה, אני פשוט לא מבינה בזה כלום..

ושוב תודה :)

uriler

New member
אענה מסודר:

1. אם הוא נקנה בשנה האחרונה (חדש, לא יד שניה), הוא עדיין באחריות יצרן. אם הוא נקנה בארץ, ממשווק של היבואן הרשמי, האחריות תכובד ע"י איידיגיטל. אחרת - במקום בו הוא נקנה.
2. נשמע שהבעיה היא אכן בכבל הטעינה.
3. אין אחריות על אייפון פרוץ. במקרה כזה, לפני כניסה למעבדה, צריך לגבות את המכשיר ולעשות ריסטור (Restore) דרך תוכנת אייטונס, למצב "נקי" וללא פריצה.
נשמע שהבעיה לא במטען אלא בכבל. את יכולה לבדוק זאת בקלות באמצעות השאלת כבל חלופי (זהה) מחברים / משפחה, וחיבור תוך שימוש במטען שלך. לדעתי גם למטען יש אחריות בשנה הראשונה.
4. המכשיר באחריות - הבדיקה בחינם. אם התיקון הוא תקלת חומרה, גם התיקון יהיה בחינם. אם לא - יגידו לך במה מדובר.
5. ברגע שאייפון נכנס למעבדה, סביר להניח שיעשו לו מחיקה מלאה כחלק מהליכי האבחון. את גם חותמת על זה בטופס מסירת המכשיר לבדיקה.

למעלה