המטומה וסיכונים

המטומה וסיכונים

היי חברות,

מקווה שלכולכן עובר שבוע נעים

רציתי להתייעץ עמכן לגבי מצבי. אני כרגע בשבוע 8. החל משבוע 6 אני עם המטומה (דימום ברחם) ממש בסמוך לעובר. הרופא שלי הנחה אותי להישאר במנוחה בבית וכך אני עושה כבר שבועיים וממשיכה לפחות עד יום שני הבא אז תתבצע הבדיקה הקרובה.
חשוב לציין שבינתיים העובר מתפתח רגיל. הדופק תקין והוא ממשיך לגדול.... אז זה קצת מרגיע אותי.
נראה שההמטומה כן מצטמצמת לאט לאט אבל הדימומים נמשכים

השאלה שלי היא כמה זה מסכן את העובר מהנסיון שלכן? האם מישהי כאן חוותה משהו דומה?
אשמח מאוד לשמוע מכן.

תודה רבה.

כן, בהריון הקודם הייתי עם המטומה שנספגה סביב שבוע 10

זה היה מלחיץ אבל ברוך ה' עבר

ענבלית70

New member
אני הייתי עם המטומה

קיבלתי הנחיה להשאר במיטה כל זמן שהדימום ממשיך, מה שלקח שבועיים בערך סביב שבועות 5-7. וזהו, עבר וההריון המשיך באופן תקין

תודה ענבלית

שמחה לשמוע שהמשיך אצלך תקין. מקווה שבקרוב גם אצלי זה יעבור ולא יפגע בעובר. תודה רבה

גם אנחנו בהיריון עם המטומה

שהתחילה בשבוע 11 אם אני זוכרת נכון,
כיום אנחנו כבר בשבוע 20, ההמטומה, לצערי, עדיין קיימת
אבל הרופאים מרגיעים כל עוד העובר מתפתח כראוי, גדל לפי הקצב וכמות המים תקינה
זה סימן שהשליה מתפקדת למרות שיש טיפה היפרדות.
ההיריון אכן בסיכון, ויש שמירת היריון ומקווים שיימשך לפחות עוד 18 שבועות.
מאחלת לך שההמטומה אכן תספג והדימומים ייפסקו ותוכלי להמשיך ברוגע ובלי מתחים מיותרים.

היי אוריתוש

תודה רבה על תשובתך.
אני מצטערת לשמוע שההמטומה נמשכת כל כך הרבה זמן.
אני מקווה שההריון ימשיך להתפתח באופן תקין ושתעברי לידה בטוחה וקלה

madhuri

New member
שאלת המטומה

בנות אני שבוע 15. יש המטומה סובכוריונית. אני נבדקתי פעמיים השבוע לדופק. בגלל ריבוי הפרשות חומות. האם גם אצלכן זה כך? הרופא אמר שיתכן שזו התנקזות של המטומה החוצה? אני מאוד חרדתית. כרגע הפרשות קלילות מאוד. ונמאס לי לרוץ למיון ולמרפאה על כל הפרשה.....

גם אני יודעת שדימומים הם סימן להתנקזות

על פי הרופא שלי. לא שמעתי עדיין את השם המטומה סובכריונית.... אבל אני כרגע במעקב שבועי.
כלומר, בכל שבוע מגיעה לעשות אולטראסאונד ולראות מה מצב ההמטומה.
בהתחלה היתה מאוד גדולה והדם היה טרי. עכשיו היא אומנם יותר קטנה והדימום יותר ישן (בצבע חום), אבל ההמטומה התקרבה לעובר וזה קצת מסוכן.
ממה שהבנתי, הסיכון העיקרי הוא שהדימום יגרום להיפרדות של השליה וכתוצאה מכך עלולה להתרחש הפלה.
אני מבינה את החרדות שלך וחשה אותן גם אני. משתדלת לשמור על אופטימיות ולהסיח את דעתי בבית.... אומנם הדימומים ממשיכים כל הזמן אבל אני מחכה לביקורת השבועית ולא מתרוצצת ומקווה לטוב

מאחלת גם לך המשך תקין ונטול חרדות

למעלה