המחתרת האירית

eladl

New member
המחתרת האירית

מעניין אותי לדעת על הסכסוך עתיק השנים הזה מישהו יכול לשפוך קצת אור מבחינת תאריכים וסיבות למה בעצם פרץ הסכסוך.?

ובכן רבותיי! (אני חוזרת לעצמי) ../images/Emo68.gif

אירלנד! האנגלים שהו באירלנד, הן ככובשים, והן כ"דיירים ידידותיים", החל מהמאה ה-12. בתקופת המלך הנרי ה - 8 (ששלט בשנים 1509 - 1547) החלה להיות מורגשת מאוד, מהבחינה הרעה, השפעת האנגלים באיזור. על מנת לשלוט ולהכניע את אירלנד, הוא שלח פרוטסטנטים שתולים, כדי להכניע את התרבבויות הגאליות והקתוליות. כמו כן, בתקופתה של אליזבת הראושנה, היה נהוג לשתול צמחים על אדמה אירית, לטעון שהאדמה אנגלית, ולאלץ את האירים לקנות את האדמות מהאנגלים - איזה נבזיות!!!! דבר זה הצליח בעיקר בסביבות דאבלין ומחוז אולסטר. תקופה זו נקראת בהיסטוריה האירית כ "תקופת העליונות הפרוטסטנטית"

לוו

New member
תודה נעמי מעניין לקרוא הודעות

שלך - נושא מעניין כל הכבוד על ההשקעה !

סחה נעמי! יופי של חומר

אני חושב שסך הכל ענית לאלעדי. אפשר לסכם את זה בחמסנות של האנגלים, שלובתה באש דתית. קשה לתאר את מידת הדה-הומאניזציה שעשו האנגלים לאירים.

../images/Emo47.gif

בשנת 1688 התחוללה המהפכה האנגלית המפורסמת וויליאם ומרי עלו לשלטון. בתור ניסיון אחרון, החליט המלך ג´יימס ה-2, שהיה קתולי, לערוך הפיכה קטנה. הפיכה זו לא צלחה, גבתה קורבנות רבים בקרב האירים, והבטיחה את שלטון הפרוטסטנטים.

פרוטסטנטים, קאתולים ו.... אמריקה!

לא כל הפרוטסטנטים היו מעונינים בחיסול הקאתוליזם. הם הסיקו לקחים מהמפכה האמריקאית, וראו בזה חלון ההזדמנות לקבלת עצמאות מבריטניה. הם אפילו האמינו באיזה שהוא זוויון זכויות בין אנשים, אבל מועט ביותר. היו מהם שהאמינו שהחוקים היו מחמירים מדי, ושהפרלמנט האירי צריך לקבל עצמאות מסויימת, אך ללא ניתוקכל הקשרים עם בריטניה. ב - 1798, אדם בשם וולף טון, ניסה לערוך התמרדות נגד הבריטים. ב - 1801 אנגליה החליטה על האיחוד, והביאה את אירלנד לגמרי תחת חסותה, כלכלית, מסחרית ותעשייתית.

פרוטסטנטים פרוטסטנטים פרוטסטנטים

ם. רוב הפרוטסטנטים נהנו ממעמד גבוה, ונטו להיות אנגליקנים. אך היו בהם גם חוואים רבים, כמו הקאתולים, והם נהגו לבקר בכנסיות הסקוטיות, מאחר ואבותיהם הגיעו משם. (אולי אלו הויקינגים מהשרשור הקודם שלי?) חוואים אלו לא הרגישו את כובד ידו של החוק כמו הקאתולים, אך גם הם לא הגיעו לאיזה שגשוג כלכלי מזהיר.

מלחמות, קרבות וקטטות!

כתוצאה מהלחץ הכספי והחקלאי העצום, נוצרו בפרוורים חבורות. החבורות הללו היו מתמרדות נגד בעלי הבית שלהם, המעסיקים או סתם מטקוטטות בינן לבין עצמן. קבוצה קאתולית, בשם "המגינים", אפילו ארגנה מלחמונת קטנה בשנת 1795.

פראזניק

New member
נומי, דיכית לי את חוש התגובה:))))))

מה יש להגיב? אני פשוט נהנה לקרא, זה הכל:))) בכלל, אני כמעט לא מגיב כעת, גם לא יוזם נושאים חדשים. א. משום שאני צריך לטפל בפורום שלי, במחילה. ב. משום שאני קצת עסוק. אז תסלחו לי, נכון? תודה.

פראזניק

New member
פורום...

זה בשבילכם? אני לא יודע:))) פורום "חסידות ברסלב", שאם כי איני מנהל רשמי שלו, אנימנהל אותו בפועל. לא ראיתם בחתימה האישית שלי?

למעלה