המחשב חם!!!! בצד אחד

dman45

New member
המחשב חם!!!! בצד אחד

LENOVO 3000 N100 צד שמאלי ממש חם גם המקשים חמים המחשב מונח על שולחן מעץ שום דבר לא חוסם פתחי איוורור נתונים: CPU 90 GPU 60 TOSHIBA 50 ממה זה נובע??!

RoyBO

New member
90 מעלות??? למעבד???

רוץ מהר למעבדה, יכול להיות שהקירור, קרי המאוורר של המעבד שבק, או שהכל סתום בפנים באבק, או שהמשחה הטרמית התאדתה, מהר למעבדה!

dman45

New member
אין משהו שאני יכול לנסות?

כרגע כיביתי את המחשב אני אתן לו לנוח כמה שעות אין משהו שאני יכול לנסות לראות? לנסות לנקות? פשוט אין לי שקל אחד להוציא כרגע על תיקון והמחשב כבר לא באחריות

יאיר B

New member
אבק אתה יכל לנסות לנסות לנקות לבד - אם אתה

יודע איך לפרק ולהרכיב אותו בחזרה. צריך להיזהר כשמפרקים לא לשבור כלום במארז או לפגוע בחוטים בפנים. משחה טרמית כדאי שמישהו שעשה את זה פעם יעשה (מצריך פירוק של מערכת הקירור).

dman45

New member
יש איזה מדריך למקומות לנקות אבק?

מעבר לזה מה הסיכויים למשהו חד פעמי? אני מכיר מחשבים ומוצרי חשמל הם לפעמים משתגעים יש מצב שהמשטח שעליו מונח המחשב (שולחן עץ) תורם להתחממות? אולי להוציא סוללה? כי המחשב די סטטי ומחובר לחשמל כמעט באופ מוחלט... למרות שכשהוצאתי את הסוללה היא לא הייתה חמה בכלל החום מתרכז בצד השמאלי של המחשב בלבד

dman45

New member
עדכון טמפרטורה

טוב אז המחשב היה מכובה שעתיים ו... נרגע קצת הפעלתי מחדש הפעלתי EVEREST CPUף 58-61 GPU-46 TOSHIBA 37 זה נראה לי קצת גבוה בשביל מחשב שהרגע הרגע נדלק לא?

asiko

New member
תשפריץ עם ספרי מגעים לפתח המאוורר

לי זה עזר :)

Y. Welis

New member
רק לוודא שהמחשב בלי חשמל וסוללה לפני

ולתת לספריי להתייבש, כי קור מעבה לחות.

Y. Welis

New member
לדעתי הוא התכוון לאוויר דחוס. בחנויות

כלי משרד (אופיס דיפו, אייס קנה ובניו) ומיחשוב.

bar666xp

New member
לא זה לא...

בזמן ההנעה
זה +- כמו פתיחת כמה תוכנות במקביל ולא אחת אחרי השניה = מעמץ. לאחר כ2-5 דקות המחשב אמור להגיע למצב רגיעה ואז הטמפ' צריכה להיות בין 45 מעלות עד 50 מעלות, יש לקחת בחשבון גם חום סביבתי זה יכול להשפיע די הרבה... לדוגמה אתמול ביגלל עבודה בת"א (איזה חום) המעבד שבדר"כ במחשב שלי על 40 מעלות בערך לא ירד מ50 מעלות (ועוד בעבודת אופיס פשוטה)... כלומר 10 מעלות רק ביגלל החום הסביבתי... מאוחר יותר בבית ממוצא 45 מעלות ואני בטוח שמחר או אפילו היום בערב הוא כבר ירד ל40~.

dman45

New member
פתחתי ניקיתי קצת אבק אבל

עדיין זה על 48-51 נניח כשאני לא נוגע במחשב ואם אני סתם גולש זה קופץ ל-58-61 רוגלות בדקתי אין

bar666xp

New member
ויש לך מושג כללי מה הטמפ' הסביבתית? (בחדר)

בהנחה שהיא באיזור ה25 מעלות ואולי יותר אפילו זה תקין לגמרי. אם היא מתחת ל20 מעלות וחום המעבד מעל 50 מעלות... יתכן כי משהו מעסיק את המעבד, או יתכן גם כי המאוורר לא תקין ב100% ונותן רק 80% RMP וכדומה... בדוק בערב כשהטמפ' תרד ו/או בחדר ממוזג ו/או מחר אמורה להיות ירידה של כ15 מעלות... כמו שאמרתי קודם חום סביבתי עשוי מעוד להשפיע... מספיק שולחן עץ שמתחמם מהמחשב או שולחן שיש או כל חומר אחר שאינו מתחמם כל כך מהר יכול להשפיע עד כדי 15 מעלות... נסה להגביה את המחשב {להניחו על שני ספרים לדוגמה שמתחת לאיזור המאווררים יהיה חלל גדול יותר} אם הטמפ' יורדת ב5-15 מעלות זה כניראה השולחן.

dman45

New member
תודה

אני בהחלט אנסה את הקטע עם הספרים כי אני מרגיש שהשולחן לא עוזר למחשב לשמור על קרירות וכן הייתי אומר שהטמפרטורה בסביבות ה-25 אני אנסה ואבדוק מה ההשפעה ,אאעקוב גם מחר שוב תודה

יאיר B

New member
כמו שכתבו לך, סביר להניח שהמעבד מתחמם יותר

מדי (וזה כנראה הולך להיות הנושא הכי חם בקיץ הזה בפרומים של המחשבים
) בחלונות יש אפשרות לבטל את האתחול שלה (איפשהו במאפיני המערכת, בטח מישה יבוא עוד מאט וידע להגיד איפה זה כי אני לא זוכר). ביטול האפשרות של האתחול יתן לך את המסך הכחול ושם יש את השגיאה (או יותר נכון מספר השגיאה). את המספר הזה מכניסים לגוגול וככה אפשר לדעת מה הוא אומר (זה בדרך כלל נראה כמו Stop xxxx xxxx xxxxx ואוסף של ספרות ואותיות). לגבי משטחי קירור - זה אפקטיבי לחשבון הבנק של מי שמוכר את זה... אפשר להשיג את אותו האפקט אם מגביהים קצת את הנייד שיהיה לו קירור יותר טוב בתחתית (אפשר לעשות את זה עם שני ספרים בצדדים שלו).

למעלה