כרגע כיביתי את המחשב אני אתן לו לנוח כמה שעות אין משהו שאני יכול לנסות לראות? לנסות לנקות? פשוט אין לי שקל אחד להוציא כרגע על תיקון והמחשב כבר לא באחריות
יודע איך לפרק ולהרכיב אותו בחזרה. צריך להיזהר כשמפרקים לא לשבור כלום במארז או לפגוע בחוטים בפנים. משחה טרמית כדאי שמישהו שעשה את זה פעם יעשה (מצריך פירוק של מערכת הקירור).
מעבר לזה מה הסיכויים למשהו חד פעמי? אני מכיר מחשבים ומוצרי חשמל הם לפעמים משתגעים יש מצב שהמשטח שעליו מונח המחשב (שולחן עץ) תורם להתחממות? אולי להוציא סוללה? כי המחשב די סטטי ומחובר לחשמל כמעט באופ מוחלט... למרות שכשהוצאתי את הסוללה היא לא הייתה חמה בכלל החום מתרכז בצד השמאלי של המחשב בלבד
זה +- כמו פתיחת כמה תוכנות במקביל ולא אחת אחרי השניה = מעמץ. לאחר כ2-5 דקות המחשב אמור להגיע למצב רגיעה ואז הטמפ' צריכה להיות בין 45 מעלות עד 50 מעלות, יש לקחת בחשבון גם חום סביבתי זה יכול להשפיע די הרבה... לדוגמה אתמול ביגלל עבודה בת"א (איזה חום) המעבד שבדר"כ במחשב שלי על 40 מעלות בערך לא ירד מ50 מעלות (ועוד בעבודת אופיס פשוטה)... כלומר 10 מעלות רק ביגלל החום הסביבתי... מאוחר יותר בבית ממוצא 45 מעלות ואני בטוח שמחר או אפילו היום בערב הוא כבר ירד ל40~.
בהנחה שהיא באיזור ה25 מעלות ואולי יותר אפילו זה תקין לגמרי. אם היא מתחת ל20 מעלות וחום המעבד מעל 50 מעלות... יתכן כי משהו מעסיק את המעבד, או יתכן גם כי המאוורר לא תקין ב100% ונותן רק 80% RMP וכדומה... בדוק בערב כשהטמפ' תרד ו/או בחדר ממוזג ו/או מחר אמורה להיות ירידה של כ15 מעלות... כמו שאמרתי קודם חום סביבתי עשוי מעוד להשפיע... מספיק שולחן עץ שמתחמם מהמחשב או שולחן שיש או כל חומר אחר שאינו מתחמם כל כך מהר יכול להשפיע עד כדי 15 מעלות... נסה להגביה את המחשב {להניחו על שני ספרים לדוגמה שמתחת לאיזור המאווררים יהיה חלל גדול יותר} אם הטמפ' יורדת ב5-15 מעלות זה כניראה השולחן.
אני בהחלט אנסה את הקטע עם הספרים כי אני מרגיש שהשולחן לא עוזר למחשב לשמור על קרירות וכן הייתי אומר שהטמפרטורה בסביבות ה-25 אני אנסה ואבדוק מה ההשפעה ,אאעקוב גם מחר שוב תודה
מדי (וזה כנראה הולך להיות הנושא הכי חם בקיץ הזה בפרומים של המחשבים
) בחלונות יש אפשרות לבטל את האתחול שלה (איפשהו במאפיני המערכת, בטח מישה יבוא עוד מאט וידע להגיד איפה זה כי אני לא זוכר). ביטול האפשרות של האתחול יתן לך את המסך הכחול ושם יש את השגיאה (או יותר נכון מספר השגיאה). את המספר הזה מכניסים לגוגול וככה אפשר לדעת מה הוא אומר (זה בדרך כלל נראה כמו Stop xxxx xxxx xxxxx ואוסף של ספרות ואותיות). לגבי משטחי קירור - זה אפקטיבי לחשבון הבנק של מי שמוכר את זה... אפשר להשיג את אותו האפקט אם מגביהים קצת את הנייד שיהיה לו קירור יותר טוב בתחתית (אפשר לעשות את זה עם שני ספרים בצדדים שלו).