המחשבה

Bakbook1

New member
המחשבה

המחשבה שלעצמה, היא רק מחשבה. כל פירוש שעולה ממנה הוא פיקטיבי וחסר משמעות.
אין משמעות אמיתית למחשבה.

ינוקא1

New member
זה נכון

רק תאחז בשני חלקי המשפט , ולא רק בסוף.

lightflake

New member
בלי התפלספויות, כשכל החיים הם אמונה באשליה

אז הדבר המשמעותי ביותר הוא להבין שזו אשליה - כלומר להבין שזה לא אמיתי

לדוגמה אם כל החיים שלך הם פחד מנחש, לראות שהנחש הוא רק חבל זה הדבר הכי משמעותי, כלומר לראות את חוסר המשמעות לדבר שייחסת לו משמעות

לא מדובר פה על איזה פרדוקס לוגי או משחק הגיון טפשי, למה? כי יש חשיבות לכיוון של הדברים, אתה חושב שבאותה מידה שאין משמעות גם יש משמעות אבל זה לא נכון כיוון שאתה לא מזהה שבמצב הנוכחי אתה מכור למשמעות שלא קיימת ומכאן מגיעה החשיבות לכיוון של קודם כל לראות שהמשמעות הזו אינה אמיתית, רק אחרי זה תוכל להתחיל מחדש לתת משמעות איך שתרצה ומתי שתרצה, כי כרגע אתה עדיין כבול למשמעות אז אין לך חופש בחירה

ינוקא1

New member
אולי לראות את הנחש כנחש

זו האמת ?

לא יותר מנחש אך גם לא פחות מנחש ?

הדברים הם מה שהם. וזהו.

lightflake

New member
אבל אין נחש

אם אתה רואה שזה חבל ומחליט לשחק כאילו זה נחש זה בסדר, זה המשחק, אבל כל עוד אתה חושב שזה נחש אתה לא יכול לשחק איתו

ינוקא1

New member
זה פרט קטן ושולי שלא נאמר קודם.

שהמציאות היא שאין נחש.

אך מה קורה כאשר יש נחש ?

lightflake

New member
זה משל מאוד מוכר שאנחנו טוחנים אותו הרבה

המשל הוא שאתה רואה חבל באור מעומעם וחושב שזה נחש, הגוף-מיינד שלך מגיב לחוויה בדיוק כאילו היה זה נחש אמיתי אבל אז כשהאור נפתח, אתה רואה שזה רק חבל, אז אתה גם מבין שזה תמיד היה רק חבל, למרות התגובה של הגוף-מיינד שלך, זוהי האשליה וזה מייצג בצורה מעולה את אשליית המציאות שאנו חיים בה, נדמה לי שזה משל שמוזכר בכתבים עתיקים של ההינדואיזם ומאוחר יותר אדי שנקרה לימד אותו, על המשל הזה אני מדבר תמיד כשאני מזכיר את הנחש והחבל

http://en.wikipedia.org/wiki/Adhyasa

ינוקא1

New member
אני כותב כאן מספיק זמן . . . זה בסדר.

רק רציתי להעיר את תשומת לבך - שניתן לראות את המשל באופן הפוך.

יתכן שבעצם החבל שאתה רואה הוא
.

או שחשבת שזה
ובאמת זה
.

המסקנה -
אינך יכול לדעת מה תראה כשיפתח האור.
לכן תכלול כל אפשרות.

lightflake

New member
אה הבנתי...

אתה טוען שהחכמה ההודית העתיקה הזו קטנה עליך, אתה הרי כבר הבנת את כולה לעומקה ועכשיו אתה רוצה לשדרג אותה ולהוסיף לה מחכמתך...

ידידי, תאמין או לא, זה רק האגו הקטן שקופץ כדי להשמיע את קולו לפני שהוא בכלל הבין על מה מדובר

lightflake

New member
לא מדובר על "ספר"

מדובר על משל מאוד ידוע שהזדקק משך אלפי שנים של חקר מציאות החיים על ידי דורות של מורים ערים מהתרבות הוודית (נלמד בלימודי יוגה גבוהים, בהינדואיזם ספציפית במיוחד הודגש ע"י שנקרה באדוויטה וודנטה במאה ה-8)

לקחת את זה בצורה כל כך פשטנית בלי להתעמק ומיד לקפוץ ולשנות ולהוסיף על זה זה פשוט לא רציני בעליל

ינוקא1

New member
יש לי כבוד לכל המסורות ,

הן למסורת היהודית שאני חלק ממנה , והן למסורת הרפואה הסינית שלמדתי , והן למסורת הטולטקית , והן למסורת הוודית וכו' וכו'.
בכולן היו מורים ערים אלפי שנים , שחקרו את הקיום - אני מבטיח לך.

אבל בסופו של דבר אני לוקח מכל מסורת את הניצוץ שמתאים לי לכאן ועכשיו.
אני לא מקדש מסורת , אני מקדש את החיים.

ואני מבטיח לך שאם יום אחד תמצא מורה "ער" אמיתי , זה בדיוק מה שהוא יעשה.

(ואגב , לקח לי שנים ארוכות לצאת לחופשי מה"מסורות" למינהן).

lightflake

New member
על מה אתה מדבר?

"לצאת לחופשי מהמסורות"
זה היית יכול לומר אם הייתי אומר לך להקטיר קטורת לגאנש או משהו כזה... אני מדבר איתך על לתת כבוד לחכמה ולא משנה מאיזו מסורת, לטובתך האישית בלבד, כדי ללמוד מזה על עצמך לפני שאתה קופץ וחושב שאתה כבר מבין הכל, לא בשביל שום מסורת, זה להיות חופשי מכל מסורת וגם מעצמך

ינוקא1

New member
אני לא מזלזל בקטורת לגנץ

ואני נותן כבוד לחוכמה.

איכשהו תמיד האשמתם אותי בחוכמת יתר , ופתאום התהפכו היוצרות

למעלה