המחקר.ה

fire storm

New member
המחקר.ה

אם יש מחקרים היום למציאת תרופות אחרות לADHD ו ADD? האם עובדים על ניתוח החדרת מוליך עצבי? פשוט חשבתי לי יום אחד מה אני אעשה אם אני אזכה ב 50 מיליון שקלים, והבנתי שאני ארצה לרתום לפחות 5 מיליון למחקר.

zivadina

New member
תרופות אחרות ל-ADHD

ככל הידוע לי, המחקרים של היום אכן מחפשים תרופות אחרות, וגם עוסקות בנוירופידבק, וגם בטיפולים התנהגותיים, וגם יש מספר מחקרים על תורשה ו-ADHD. מוליכים עצביים כמו דופאמין ונוראדרנלין, הם חומרים ולא עצבים. הם אינם חסרים אצל אנשים ADHD אלא בלתי זמינים בגלל תפקוד לקוי של תאי העצב. לדעתי האישית (ואינני איש מדע), היה צריך להשקיע יותר בנושא הנוירופידבק, אשר עוזר לאדם לתקן באופן מודע את התהליכים שפגומים אצלו, במקום להכניס לו עוד חומרים לגוף. אני אומרת את זה למרות התועלת הרבה מאוד שאני וילדיי מפיקים מן הריטלין. לדעתי הבלתי מקצועית, אם טיפולי הנוירופידבק היו יעילים יותר, נפוצים יותר וזולים כמו הכדור, היינו מרוויחים מכך מאוד.

fire storm

New member
אני יודע שזה במוליך העצבי.

ושהעצב מייצר את זה. היום אפשר לעשות השתלות של לבלב, ועוד כל מיני איברים שמפיקים חומרים שונים, אבל להחליף בערך 20 מיליון עצבים זה בעייה קצת יותר קשה.

esty104

New member
אם זו דעתך על נוירופידבק, כדי לקרוא

מה השוני בין נוירופידבק ל SharperBrain http://www.sharperprograms.com/Cases-SB.html Differences between SharperBrain and Neurofeedback זה העתיד. אני מאמינה עמוק בליבי שבעוד כמה זמן, ריטלין יקבלו רק בודדים. לרובם מספיקה התכנה. בכל יום צץ משהו שגורם לי להעריך עוד יותר את SB. רק שבדבר אחד צדקת, זיוה, כשאמרת שמצליח רק במכון לטיפולים. הסיבה: חייבים לשבת על יד הילד כל אותם 20 דקות ביום להודד, לתמוך, לעזור. לתת לילד הרגשה של טיפול. זה לא משחק מחשב אלא טיפול. לא מצליח מי ששולח את הילד לתרגל לבד כשהילד קטן מידי וחסר אחריות. כי הילד מרמה בלי להבין את ההפסד. בגלל זה מצליחים בטיפול במכונים. אם ההורה "נודניק" שיושב על יד הילד כל יום 20 דקות ועפילו גם הוא עובד בזה כשקשה לילד ועוזר לו...אין זו אגדה.

טומיתם

New member
נירופידבק

האם הטיפולים הניופידבק כלול בהם טיפול בעזרת תוכנת SHAPER BRAIN? אנא הסברך המפורט ואם את יודעת משהו על התוכנה אשמח לדעתגם תודה ליאורה

תקציבי מחקר ניתנים על ידי פוליטיקאי

ולא על ידי מדענים. המדענים עונים להצעות לתקציבי מחקר ומציגים את התוכניות שלהם לניצול הכסף במטרה לזכות בו. אם את רוצה שיחקרו משהו את צריכה השפעה בעמותה חזקה או במשרד בריאות (של מדינה שלא משקיעה את כל התקציב שלה בצבא ובישיבות).

לא סביר הניתוח, וכל הזמן יש מחקרים

חקר התרופות הוא אחד התחומים המתוקצבים ביותר בעולם. תמיד מחפשים וכבר היום יש תחליפים לריטלין (כמו סטרטרה) אך הם יקרים (וזו גם הבעיה בתקצוב האדיר בתחום). לגבי שאלתך למוליך עצבי, נשמע לי מופרך ... רק לצורך המחשה, יש אדם בוגר בממוצע כמות מוליכים עצבים שכולים לעקיף את כדור האץ מספר פעמים.. מה גם שאיני בטוח שזה פרקטי. כי לא תמידה הבעיה היא של הולכה היא יכולה ליות גם בעיה של שחרור איטי של דופמין (בד"כ קשור ל ADHD ) מאזור במוח שמכונה "גרעינים בזאליים", שנמצא באיבר אחר בצידו השמאלי של המוח (סטריאטרום). תחום הניתוחים הפסיכאטריים, הוא לא תחום רווח ומתוקצב מבחינת מחקר, כך שקשה לי להניח שתשמע בקרוב פריצת דרך של ניתוח שירפא ADHD. מקווה שלא הגזמתי עם הפרטים גיל

fire storm

New member
אני סתם נתתי הצעה בדיונית.

לעשות כזה דבר הוא בלתי אפשרי, מילא לגרום ללבלב להפיק מחדש אינסולין, אבל לגרום לכל עצב לשחרר מוליך עצבי? צריך להיות מפגר לגמרי בשביל אפילו לתכנן על נייר כזה ניתוח.

zivadina

New member
בנוגע לדופאמין

הבעייה היא, כפי שהסבירה ד"ר מנור, שהיא חוקרת של ADHD עם התמחות בתורשה, שהדופאמין נספג מהר מדי בעצב השולח את הדופאמין, ולכן אין מספיק דופאמין במרחב הבין-עצבי.

הרשם לרשימת התפוצה של חדשות

משרד הבריאות האמריקני ותדע אילו מחקרים מעניינים יצאו באיזה נושא. אם תרשם גם לרשימת התפוצה של הצעות תקציבי המחקר תדע אילו הצעות תקציב למחקרים יוצאות. אם תשיג השפעה פוליטית רלוונטית, תוכל גם לקבוע למה יוצע תקציב מחקר.

למעלה