המחלל שם שמים

המחלל שם שמים

ביום שלישי תתקיים בבניני האומה ערב עבור מתנדבי/משרתי השרות הלאומי שרובם משתייכים למגזר הדתי לאומי בערב הזה יופיע הראל סקאת שאורח חייו המוצהר נוגד את דרך תורתנו והשאלה היא האם בגלל אורח חייו אנו אמורים להתרחק מאירועים שבו הוא מופיע יותר מאשר זמר חילוני אחר שמחלל שבת וכו` וכו`? או שהוא כמו כל זמר אחר חילוני שאינו מקיים תורה ומצוות?

*הראל סקעת

הוא גבר מושלם וזמר מדהים. וזה מתחיל להישמע כמו כפיה דתית. מה איכפת לעזאזל מה אנשים עושים בחדרי שינה שלהם? זלא אמור לעניין אפחד. בתור בחורה דתיה לא אלך להופעות כלל, אבל לא אפסול זמר בגלל הנטיות המיניות שלו.

איך הגעת לכפיה דתית?

יש כאן שאלה דתית עקרונית האם יהודי שמחלל שם שמים וגם גאה בזה מותר להנות מהופעתיו.. ואני לא היא זאת שבחרה להכנס לחדר השינה שלו.. הוא זה שהוציא את מיטתו לרחוב ומצהיר זאת מעל כל במה. כבחורה דתיה את לא הולכת להופעות בכלל?

לא

רואה בזה בעיה. בכל שנות חיי המופרעים הלכתי להופעה דתית אחת ובסוף בכלל לא הייתי בהופעה אלא עם חברות. ולהופעה חילונית אחת היינו שם אולי 20 דקות רק בשביל שחברה תצטלם עם הזמר.

קראתי על כך בהארץ

ושם הביאו דעה, שאם היה מופיע בחברת כמה זמרים נוספים, אז אוקיי. אבל להביא רק אותו??? עכשיו לעצם העניין , ברור שהנושא של הבעיה שלו, הוא נושא שהכי הרבה שנוי במחלוקת ובכל המגזרים! וכמובן שעל פי התורה אין על מה לדבר. כשאדם שהוא כזה, מופיע אז בעצם חיזקנו אותו! משל למה הדבר דומה? לטרוריסט שיהיה גם זמר, האם נאמר שמה אכפת לנו מה הוא עושה בחייו הפרטיים? נכון שזה לא דומה כי זה אישי וזה לאחרים, אבל עצם העיקרון שאתה שומע בהופעה את האדם ואת מה שהוא.

הייתי מביאה דוגמא קצת שונה

אם הזמר היה תאלנדי שאוכל כלבים וחתולים האם היה ראוי להזמין אותו לשיר למתנדבי תנו לחיות לחיות?

אני אוהב את היצירתיות שלך.

אם היה לי כסף, או אם הייתי בעל משרה, הייתי לוקח אותך לדובר.

הציבור

הדתי לאומי פחות מביט על אורח חייו ויותר מתמקד בשיריו. כאחת שעובדת עם בנות {ואף מידי פעם עם בני} ש"ל, ואף עובדת במסגרת אמונית, אני רואה שאומנם אורח חייהם {ואף אופן לבושם של רבים} הינו צנוע אך פחות שמרני. כמו גם התכנים אותם הם מעבירים הלאה {ר"ע תנועות נער}.

שםאנילא

New member
לא הבנתי עדיין איך זה מסתדר עם הופעה מעורבת..

איזה מסר בדיוק זה מעביר לנוער בכלל? לצאת מהארון?!

לציבור

החרדי- זה לא מסתדר. כי הציבור החרדי גדל וחונך שמעורב זה טאבו מוחלט. וק"ו אם זה אדם ששייך לקהילה הגאה או שאין לו ערכים בסיסיים של דרך תו"מ. מה גם ששירים חילוניים זה בל יישמע וייראה. אך, הציבור הד"ל גדל וחונך בדרך שונה, דרך שבה מעורב זה לא כזה עניין. והשתייכות לקהילה הגאה זה אולי לא משהו שהם מאמצים בחום, אך בהחלט לא מנדים אנשים שכאלו. ושירים חילוניים זה משהו מצוי. ולכן, לאדם חרדי זה נשמע רע ולא מסתדר. ולאדם ד"ל, זה לא משהו נורא כ"כ. ולא, אני ממש לא נכנסת למלחמת הדרך הטובה והבטוחה ביותר.

שםאנילא

New member
סלחי לי..אני בא מהציבור הד"ל ולא שמעתי שום רב

מאצלם שתומך באירועים מעורבים מבחינת ריקודים או הופעות כאלו ואחרות... אשמח להיוכח אחרת...

בכדי

להיווכח אחרת תצטרך להגיע לאירועים של בנ"ע. הריקודים ייתכן כי נעשים בהפרדה {אך לא בהפרדה מוחלטת עם מחיצה כפי שנעשה בציבור החרדי}, האירועים עצמם הינם מעורבים. שירים חילוניים הם לא טאבו מוחלט כשם שטלויזיה, רדיו, הליכה להופעות של זמרים חילוניים, בנים-בנות יחד, שמירת נגיעה, אינם טאבו ולא מוטל עליהם שום וטו. לא אמרתי שרבנים תומכים בנידון, אך הם אינם יוצאים בקריאה נרגשת ובזעקות שבר {כרבנים החרדים} מול תופעות אלו. וזה בהחלט זה קיים.

שםאנילא

New member
איני צריך...לצערי אני יודע בדיוק מה קורה שם..

לשמחתי אני כבר לא חלק מהם... מעולם הם לא שמעו לדעת רבנים שלהם הם תופסים את מה שמיקל ממי שמיקל

למעלה