המחזור ה-13 בסרייה A

borat1

New member
המחזור ה-13 בסרייה A

אין כמו לחזור מהפגרה היישר אל הדרבי של ורונה שחוזר אל חובבי הקאלצ'ו אחרי היעדרות ארוכה של 11 שנים. העולה החדשה שנאלצה לאכול הרבה מרורים בשנים האחרונות בליגת המשנה עשתה סוף סוף עליה בסוף העונה שעברה והעונה היא ממשיכה באותו הקצב עם פתיחת עונה מרשימה שמסתכמת עד כה במקום ה-6 הפנטסטי. קייבו, לעומתה, אחרי הרבה שנים של כיף במרכז הטבלה, עומדת השנה בפני מבחן הישרדות משמעותי מאוד כשהיא נועלת את הטבלה ונאלצה במחזור הקודם להחליף מאמן כאשר אל הקווים חזר שחקן העבר יוג'יניו קוריני אחרי שלא זכה באמון מהנהלת החמורים המעופפים אשתקד שהעדיפו לשחרר אותו בסוף העונה. ההיעדרות הארוכה של משחק הדרבי מחייהם של תושבי העיר בתוספת מצבן השונה בצורה כל כך קיצונית של שתי הקבוצות (האחת חיה בחלום, השנייה חיה בחלום בלהות) מבטיחים לנו את המשחק הלוהט והמעניין ביותר שנקבל במחזור הקרוב.

מיד לאחר מיכן יתקיימו משחקיהן של שתיים משלושת נציגות הליגה בליגת האלופות. נאפולי תארח את פארמה ומילאן את ג'נואה יחד עם שני האקסים שלה לוקה אנטוניני ואלברטו גילארדינו.

בראשון, אין משחק סנדוויצ'ים ואנחנו פותחים את היום רק בארבע אחה"צ עם חמישה משחקים. האלופה יוצאת לארמנדו פיקי של ליבורנו, סמפדוריה שמינתה סינישה מיכאלוביץ' למאמנה תארח את הקבוצה בה עשה המאמן הסרבי את מיטב שנותיו ותאריו, טורינו מול קטאניה במשחק רגיש מאוד בחלק התחתון של הטבלה ופיורנטינה תגיע לפריולי ההופך לנגד עינינו לאצטדיון מרשים ביותר. את יום המשחקים של ראשון יסגור המשחק בין אינטר לבלוניה. בשבוע שעבר תם רשמית עידן באינטר כאשר אריק טוהיר הפך באופן פורמלי לנשיא המועדון. מאסימו מוראטי נותר עם תואר נשיא הכבוד.

בשני ייחתם המחזור במשחקה של מוליכת הטבלה רומא לבין קליארי. מתיה דסטרו וג'רביניו יחזרו לסגל הזהבים ומותירים את פרנצ'סקו טוטי כפצוע היחיד שחסר למאמן רוסי גארסיה. קליארי מרבה לשים מקלות בגלגלים של רומא בשנים האחרונות כאשר ה-5-1 בסתיו 2010 הוא הדובדבן, ניצחון בארבע שערים אומנם לא יהיה בשני אבל אל תופתעו אם הקבוצה מסרדיניה תסחט לפחות תיקו.

משחקי המחזור:

יום שבת:
19:00 הלאס-קייבו:: מרק'אנטוניו בנטגודי – ישיר בספורט 5
21:45 מילאן-ג'נואה :: ג'וזפה מאצה (סן סירו) – ישיר בספורט 1
21:45 נאפולי-פארמה :: סן פאולו – ישיר בחמש פלוס גולד

יום ראשון:
16:00 ליבורנו-יובנטוס :: ארמנדו פיקי – ישיר בספורט 5 פלוס
16:00 סמפדוריה-לאציו :: לואיג'י פראריס – ישיר בחמש פלוס לייב
16:00 סאסואולו-אטאלנטה :: בראליה
16:00 טורינו-קטאניה:: אולימפיקו (טורינו)
16:00 אודינזה-פיורנטינה :: פריולי
21:45 בולוניה-אינטר :: רנאטו ד'לארה – ישיר בספורט 1

יום שני:
21:45 רומא-קליארי :: אולימפיקו (רומא) – ישיר בספורט 2

רז 1978

New member
חבל שורונה הפסידה

רציתי שהיא תנצח בדרבי

אגב נדמה לי שורונה בילתה גם זמן מסויים (לא זוכר כמה עונות) בליגה השלישית

nyr1994

New member
אוהדי הסיינטס לא מקבלים שחומי עור

ושונאים זרים ויהודים?

nyr1994

New member
שאלתי שאלה

כנראה שלך בינינו אין מושג אם אתה משווה בין קדושים לניאו נאצים

אתה שואל את אותן שאלות שוב ושוב, ושוב ושוב

ושוב ושוב, ושוב ושוב

zה ani

New member
מה עוד עונה נגמרה באיטליה כבר בחודש נובמבר??

מישהו באמת בונה פה על רומא,קבוצה בינונית שהמאמן שלה מסתפק במקום חמישי בסיום העונה?מישהו בונה על נאפולי?מישהו בונה כאן על מילאן זה אני יודע

ועוד יובה כזו קבוצה בינונית,לא מנצחת קבוצות סוג ג' וד' בצ'מפיונס ליג ועם שלוש נקודות אחרי ארבע משחקים,בליגה הגרמנית והספרדית יובנטוס מסיימת מקום 4 מקסימום 3 בגרמנית,ובארץ המגף בדרך לעוד אליפות בהליכה.מדהים מה שקורה באיטליה כבר יותר מחצי עשור.שעמומון.פעם אינטר עם איזה 5 רצוף ללא כל תחרות של אפילו מתמודדת אחת ועכשיו יובה בדרך לעוד איזה 5 רצוף -מפהק-

ifa1111

New member
משהו חדש

אני לא צופה אדוק של הכדורגל האיטלקי, נדיר שאני רואה יותר ממשחק שלם במחזור. ועדיין אני חושב שהכיוון הוא כן חיובי אחרי שנים לא טובות שהכדורגל איבד ממעמדו.

יובנטוס היא קבוצת כדורגל טובה, גם אם השנה בצ'מפיונס לא כ"כ הולך לה.
קרה לקבוצות לא פחות טובות ממנה שפתאום בא לו שלב בתים שדברים לא התחברו. אם בכל זאת תצליח להעפיל מהמקום השני לשלב שמינית הגמר אני בטוח שאף קבוצה לא תרצה לפגוש בה.
מעבר אליה העונה יש עומק אמיתי באיטליה והרבה יותר איכותי מבעבר גם אם זה כרגע עוד לא ברמה של דורטמונד, צ'לסי ופ.ס.ז'. רומא קבוצה טובה מאוד, בפיורנטינה יש פרוייקט מאוד מעניין, נאפולי זו קבוצה טובה שכיף לראות וגם אינטר מראה סימנים של התאוששות.

לא חוזרים בין רגע להיות ליגה שמתיימרת להיחשב הטובה בעולם. בחוזקה של הבונדסליגה גם לא תוך יום חוזרים למעמד הליגה השלישית בתבל. אבל הדרך נראית נכונה.

zה ani

New member
איזה עומק איזה?

קבוצות שכיף לראות ( נאפולי) או קבוצה שמראה סימני התאוששות (אינטר) זה עדיין לא קבוצות לריצה לאליפות.היחידה שיכולה לאיים בשנים הקרובות זו אולי אינטר כי יש לה בעלים חדש שאולי אולי ישפוך קצת כסף ( למה איך יובה הגיעה למעמד שלה בשנתיים שלוש האחרונות?שפכה מעל 200 מיליון על רכש בלתי נגמר).מאיפה שהליגה האיטלקית נמצאת אפשר רק להתקדם,אז כן הכיוון הוא חיובי למה יותר גרוע אי אפשר

יובה קבוצה טובה,אבל לא קבוצה מעולה.בשום ליגה גדולה אחרת היא לא מתמודדת על אליפות,באיטליה היא לוקחת אותן בהליכה והשנה ביכולת זוועה

borat1

New member
בלי להיכנס שוב לדיון המטופש

של "מי הליגה הטובה בעולם" (דבר שלא באמת אפשר למדוד, לפחות לא בתקופה הנוכחית בה אין ליגה שיש לה באמת את הדומיננטיות שהייתה לאיטליה בשנות התשעים) אני לא חושב שאיטליה נמצאת הרבה מאחורי מקבילותיה בספרד, אנגליה וגרמניה, אם בכלל. ראיתי השנה לא מעט משחקים של הצמרת האנגלית, ראיתי את דורטמונד לא מעט, את שאלקה, לברקוזן וכמובן את ריאל וברצלונה נגד מילאן ויובה וגם לא נגד מילאן ויובה, אני עוקב אחרי הסרייה A כל שבוע ובינינו, הפערים לא כאלה גדולים, בחלק מהמקרים הם לא קיימים ובחלק מהמקרים האיטלקיות עולות על מקבילותיהן בליגות המדוברות (שוב, בלי לגרור את זה לדיונים שמתאימים לטוקבקיסיטים מצויים. ה"למי יש יותר גדול" המטופש הזה מזמן מיצה את עצמו).

חלק מהדעה הרווחת הזאת היא תוצאה של הייפ תקשורתי. אין ספק בכלל שהליגה האנגלית זוכה להייפ הגבוהה ביותר באירופה וכתוצאה מכך כל דבר שם מנופח מיד למיימדים עצומים. כשאני רואה לדוגמה מה טוטי עושה באיטליה במהלך השנתיים האחרונות, אני תוהה לעצמי מה היה קורה אילו זה היה במדי איזה ריאל מדריד, או מנצ'סטר יונייטד או ברצלונה. מיד היו מכתירים אותו לאחד הגדולים בעולם (והוא מציג היום כדורגל של אחד הגדולים בעולם) אבל בגלל שהוא משחק ברומא ובסרייה A הוא זוכה לסופרלטיבים צנועים שלא תואמים את הגאונות שהוא מביא לכל משחק בו הוא נוטל חלק. בקיצור, גם אם זה מצטלם פחות יפה (מודה שזה לא תענוג גדול לראות משחק במארק אנטוניו בנטגודי, או בארמנדו פיקי של ליבורנו) וכתוצאה מכך מרקו רויס נשמע יותר סקסי מאנטוניו קסאנו כי הוא משחק לעיני 80,000 איש במגרשים מרשימים והוא בלונדי וצעיר בעוד אנטוניו שלנו די שמנמן, עם פתיל קצר שעושה לפעמים פרצופים מכוערים למצלמה ומכדרר בבוץ לעיני בקושי 22,000, לא צריך להיות מושפע מזה ולהסיק מסקנות מקצועיות שגויות. הליגה האיטלקית לא הכי טובה אבל גם לא נופלת בצורה כל כך נחרצת מאלה שנחשבות להכי טובות, ויש אספקטים שהאיטלקים גם יכולים להשאיר אבק לשאר היבשת (כן, גם ב-2013. בכל זאת, גמרים של יורו בוגרים וצעירות שנה אחר שנה לא בא ברגל).

nyr1994

New member
גם "הדומיננטיות של איטליה בשנות ה-90"

באה כתוצאה מהעונש שספגו האנגלים בגלל אסון הייסל(5 שנים הרחקה)

שחקני קליארי מתאבדים באולימפיקו

וסוחטים תיקו 0, רומא עם משחק שלישי ברציפות ללא ניצחון. אם בינואר היא לא מביאה חלוץ 9-היא לא תהיה בצ'מפיונס.

Cade Foster

New member
החלוץ 9 הזה חוזר בקרוב מפציעה

ואני מדבר על דסטרו, לא על טוטי.

אני לא מתרגש מאיבודי הנקודות של רומא לאחרונה. מכת פציעות, קורה. אף אחד לא חשב שהם ינצחו עד סוף העונה. חכה כשנגיע לפברואר-מרץ, הראש של יובה ואולי גם של נאפולי יהיה רק בשלבי הנוקאאוט בצ׳מפיונס וזה יהיה הזמן של רומא לרוץ. יש שם קבוצה מצוינת שעם קצת יותר מזל בכל מה שקשור לפציעות ומסגרת אחת בלבד יכולה לקחת אליפות ובטח שלסיים בין שלושת הגדולות.

borat1

New member
הכל יקום ויפול על הכשירות של טוטי

דסטרו ובוריילו זה קאדר חלוצים משביע רצון לקבוצה עם משאבים כספיים צנועים יחסית כמו רומא. יותר טוב מזה הם לא יכולים להביא. לרומא קשה לפצח הגנות מסתגרות בלי האקסטרה שטוטי מביא עם הפסים. רודי גארסיה יצטרך להתפלל שזה הפעם האחרונה שהוא נאלץ לשחק בלי הכוכב שלו, לפחות במשחק בית נגד קבוצה נחותה (בחוץ אפשר לנצל את הנטייה שיש לקבוצה הביתית לצאת קדימה עם יציאה למתפרצות).

למעלה