המחזה פופר

swoman

New member
המחזה פופר

שלום , אני עושה מונולוג מהמחזה פופר ,לא קראתי את המחזה ואני לא מוצאת אינפורמציה עליו. האם מישהו יכול לעזור לי בכמה דברים . לספר לי קצת על המחזה , ואיך הוגים אותו : POPER או FOFER . ואיך ניראות הדמויות : SHORTSIKA AND SHORTS .? או שמא SH-VARTSIKA AND SHVARTS ? ואיך היא שורציקה ? חייבת עזרה דחופה ... תודה ! שרון

צול1

New member
לא מוכן לענות לך מסיבה עקרונית

ואני מקווה ששאר חברי הפורום יתנהגו כמוני גם. את מתכוונת לשות מונולוג לבגרות מתוך מחזה שלא קראת? את מצפה שאנחנו נעשה לך את ה"עבודה השחורה"? פופר הוא מחזה נהדר, באמת נהדר, הוא בן האהובים עלי. הוא מחזה קליל שלא מצריך התמודדות קשה עם הטקסט וכל אחד יכול לקרוא אותו. קודם תקראי את המחזה ואז נענה לך על שאלות.

swoman

New member
תודה באמת

זה בסך הכל טובה ! אתה לא חייב לעשות פרנציפ. אם אני הייתי יודעת על משהו שמישהו היה צריך לדעת הייתי מספרת . אני עובדת כל יום עד 8 ואין לי זמן ללכת לספריות ולקרוא. ראיתי את הפורום הזה וחשמתי שמתוך נחמדות אפשר לעזור . אז אני לא צריכה את ההטפות שלך .

צול1

New member
זאת עבודת הבגרות שלך

אל תצפי מאיתנו שנעשה אותה בשבילך. קחי לך איזה סופ"ש או יום חופש ותקראי את המחזה. חוץ מזה איך בדיוק הגעת למצב שאת עושה מונולוג מתוך מחזה שלא קראת בכלל?

swoman

New member
למה אתה כזה קשה ?

אני באמת לא מבינה , בסך הכל יש לי אודישן קטנטן שלזה אני צריכה מונולוג קומי ומצאתי אותו באתר של בית צבי אין לי זמן לקרוא , וזה מחר ! אז מה הפאקינג בעיה שלך ???

צול1

New member
חשבתי שאת רוצה אותו לבגרות

אז אני מתנצל בקטע הזה. הוגים אותו כPOPER (מלשון המילה POOP). שאר הדמויות נראות לפי דמיונך. בעייני לבוא יום לפני לפורום תאטרון ולבקש עזרה באודישן שיש לך מחר הוא לא הפתרון. אני מאחל לך בהצלחה, אבל נסי להיות יותר רצינית להבא. תחשבי כמה זמן את כבר יודעת על האודישן וכמה זמן היה לך להתכונן אליו. גם יעזור אם להבא תכתבי את כל הסיפור לפני שאת מבקשת עזרה, בכדי למנוע את הדברים האלה. אני מאחל לך בהצלחה באודישן.

ליללךך

New member
יואו

חח זה נשמע לי קצת הזוי לעשות מונולוג בלי לקרוא את המחזה.. זה משהו שדורש רצינות והשקעה... וחבל שלא מייחסים לזה ככה אלא בחפיפניקיות.. באמת חמודה אני בשבילך מציעה לך לפני כל עבודה לקרוא את המחזה כי כשאת מכירה את המחזה ואת רואה את הקשר המונולוג שלך לממחזה זה נותן לך נוקודות מבט שונות שרק יכולות לעזור לך.. וחבל שאם ביום מין הימים ישאלו אותך על המחזה ולא תדעי לענות! שיהיה לך בהצלחה..

טומיתם

New member
יש לי משהו לומר -

אני חושבת שאתם לוקחים קצת יותר מדי קשה את העניין הזה עם לקרוא מחזות. ודאי, אני בחיים לא אמליץ לאדם לעשות מונולוג בלי לקרוא את המחזה קודם, אבל בסופו של דבר זו בחירה שלו האם לעשות זאת, ורק הוא יצטרך להתמודד עם התוצאה (אם זה ייצא מעפן בגלל שלא היה לו מושג מה הוא עושה, למשל). לדעתי, "לעשות דווקא" לאדם שכרגע ביקש את עזרתך רק בגלל הפלצנות האישית שלך, זה אגואיסטי ומתנשא. ואם תשאל אותי, אף מורה מכל מורי המשחק שלמדתי אצלם עד היום (ויש רבים) לא היה מתנהג כמו שאתם מתנהגים ! בסה"כ זה פורום תיאטרון, ואנשים חשים שיש להם עם מי לדבר פה. אם אתה רוצה לעשות פרינציפ ולא לענות - עדיף שלא תענה בכלל מאשר לכתוב כזו תגובה מתנשאת וטפשית. הרי זה לא בית ספר למשחק, ואתה לא תצליח לחנך אנשים איך להתנהג בתחום. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לענות על השאלה (אם יש לך מידע כזה) ולהוסיף בסוף "אבל אני לא ממליץ לעשות מונולוג בלי לקרוא את כל המחזה קודם". תסמוך על האדם שיהיה מספיק אינטיליגנטי לחשוב בעצמו ולהגיע לתשובה הנכונה. ואם לא - אז זו לא בעיה שלך, נכון ? אני מתנצלת על הבוטות, אבל אני קוראת (יחסית סמויה) בפורום הזה בערך שנתיים, והיחס הפלצני והמתנשא הזה מפריע לי מאוד. מתנצלת בפני האנשים שלא קשורים לנושא, והיו צריכים לסבול את כל המונולוג הזה... אגב, אפשר לעשות אותו לבגרות גם בלי לקרוא את המחזה...

רגע רגע רגע....

אני חושב שכשלת בלהבין את הסיבה להתעקשות הזאת. אין מדובר כאן בפלצנות אישית. מדובר בהבדל שבין אמנות לבין חובבנות ותרבות ה"אינסטנט". בתור אדם שעוסק בתאטרון מהכיוון האמנותי שלו, כואב לי לראות את ההוזלה שנעשית לו יום-יום, כדי לספק איזה יצר מצליחנות או רצון להתפרסם. קראי לזה פלצנות, אבל אני רואה לעצמי חובה להדגיש בתוקף לאדם שבא לעשות מונולוג, שאם הוא רוצה לחפף - זה לא תאטרון. אנשים שבאים הנה כדי לבקש מידע על מחזה בלי לקרוא אותו ובלי כוונה לקרוא אותו מעוררים בי כעס (וכן, ערב לפני הופעה/אודישן, לשאול שאלה בפורום על המחזה מעידה על חוסר כוונה להשקיע בעניין כמות מחשבה מינימאלית). אני אוהב את התחום שבו אני עוסק ואני לא מוכן לראות את תרבות ה'חפיף' הזאת משתלטת גם עליו. אז עם כל הרצון הטוב שלי לעזור לאדם שמבקש עזרה, אני לא אעזור לו בתחום הזה, ויתרה מכך - אני אבהיר לו שוב ושוב שמה שהוא עושה זאת הוזלה של מקצוע. ה"התנשאות" וה"פלצנות" הזאת שאת מדברת עליה היא לא פחות מעמידה על עקרונות. והסיבה שאני מדגיש את העקרונות האלו בהודעות שלי [ובמקרה הזה - צול עשה זאת] היא שאני לא מוכן לוותר עליהם לטובת תרבות "חפיף" שכזאת, שבין השאר מציגה את העמידה על העקרונות בתחום כמניאקיות מתנשאת ופלצנית. אז כן, אני מניאק מתנשא ופלצן. אולי אחד האחרונים שבהם. ולצערי אין מספיק כמוני כדי להעלות על נס כמה עקרונות שאולי היו משמרים משהו במדינה הזאת מפני האפסיות שמתפשטת בה מכל כיוון. איכשהו, בחברה שבה אנחנו חיים היום, אנשים שלא מוכנים לוותר על עקרונות הם ה"כבדים" ה"מתנשאים" וה"פלצנים". אבל עולה השאלה - איזה תארים אפשר לתת לאלו שמקדשים את הוותרנות?

טומיתם

New member
סורי,

אבל אם באמת היית שחקן, היית מתרכז בעצמך, ולא היית שם זין מה אחרים עושים עם המונולוגים שלהם. ואתה מדגיש בדיוק את מה שאני אומרת - למה צריך לתת תארים ? אי אפשר פשוט לעזור לאדם כי הוא ביקש ? או לא לעזור לו, אבל למה להדגיש את זה שיכולת לעזור, ולא תעשה את זה ?! אתה מדבר על לשמר משהו מהמדינה הזאת - אולי תשמר קודם עזרה לזולת ?!

יחי ההבדל הדק...

אני מתרכז באמנות שלי, ואני שם זין על מה שקורה למקצוע כולו כי הוא יקר לליבי. איזה מין אמן ייתן למקצוע שלו להידרדר סביבו? (קחי דוגמא יפה מרמי הויברגר שבטקס פרסי השנה לפני כמה שנים, מחה על הבמה בתוקף נגד הקשיים הכלכליים של תאטרון החאן. זאת אכפתיות על חשבון עצמך) והאמיני לי שעזרה לזולת היא ערך מקודש בשבילי. לא סתם אני הולך למכינה קדם-צבאית שמתעסקת בשינוי חברתי. אבל יש מקרים שבהם עזרה לזולת היא לא עזרה - לא לו ולא לכלל. אם עצם העזרה שלי נותנת לגיטימציה לתופעה שהיא בעיניי שלילית - לא רק שאני לא עוזר לאותו הבנאדם לראות את זה ולהתנער מזה, אלא למעשה, אני מוותר את היכולת שלי למחות כנגד אותו אדם, או כנגד התופעה כולה. כן, אני אדגיש בכל תוקף את העובדה שיכולתי לעזור לאותו אדם ולא עזרתי, כי העזרה שאני אתן לו תפגע בו ובמקצוע יותר ממה שהיא תועיל. אם עצם העזרה שלי עוזרת לו למצוא מפלט נוח, במקום לעשות את העבודה התאטרלית האמיתית - זו לא עזרה. זה נזק. לעצמו ולמקצוע.

למעלה