המזון בעת העתיקה

MCCCCP

New member
המזון בעת העתיקה

השאלה שלי הי בקשר לאירופה אבל עם מישהו יודע גם מידע על מקומות אחרים בעולם שיגיד. ממה היתה מורכבת הדיאטה בעת העתיקה? חלב בשר למם זיתים וגפן? פבל

בסין לא אכלו לחם,אכלו בעיקר אורז

באירופה-אסיה אכלו בעיקר לחם ובשר של פרות ,כבשים וכד', לא היה עגבניות ותפוחי אדמה עד גילוי אמריקה. באמריקה לא היה אורז ולא לחם וחיו על תירס ,תפוחי אדמה ועגבניות ולא היו סוסים ופרות וכבשים, אבל היה באפלו ולאמות ואלפקות. התה בא מסין, הקפה מאתיופיה והקקאו(שוקולד) מאמריקה.

Boogieman

New member
תגיד איפה ומתי, ואוכל לענות.

היו שינויים לא קטנים בין התקופות ובין האיזורים.

תענה חופשי כאן, ברור שלהגיד שקיצרתי

זה אנדרסטיטמנט. קראתי פעם את רובים, חיידקים ופלדה של דיימונד.

Boogieman

New member
בגלל זה רציתי לברר על מה הוא שואל.

איך שלא יהיה, ברומא היו אוכלים הכל עם רוטב שעשוי ממעיים מותססים של דגים (הם היו מייבאים את זה מספרד) ומדללים את היין במים.

קוכולין

New member
חשוב לומר

שבאירופה המסורתית, כמו ברוב החברות המסורתיות, לא אכלו יותר מדי בשר. בשר, בכלל, נחשב כמאכל מיוחד- לרוב בימי חג או בימי ראשון (אם המצב היה טוב יותר). באירופה, כשאכלו בשר, אכלו בעיקר חזיר דווקא, ופחות פרות וכבשים. מעניין לציין שביוון העתיקה, כאשר אכלו בשר, זה היה אך ורק במסגרת טקס קורבן.

masorti

New member
וכמו שאתה יודע טוב מכולם...

ביפן לא אכלו בשר עד 1872. לפחות לא המעמדות הגבוהים.

masorti

New member
המקור הוא איסור בודהיסטי...

והתברר לי כעת שהוא כלל רק בשר של בהמות (חיות הולכות על ארבע) ולא עופות.

קוכולין

New member
לא מדויק בכלל

ברוב הזרמים הבודהיסטיים, בניגוד לאמונה המקובלת, אין איסור כולל על אכילת בשר. אסור לבודהיסט מאמין להרוג, אבל בדרך מותר לו לאכול בשר. זאת בידיעה שלצייד או לדייג תהיה קארמה רעה בשל מעשה ההרג. במקומות בודהיסטיים מסויימים, כמו טיבט, לא היתה ברירה אלא לאכול בשר בשל תנאי הסביבה. תחשוב רגע על הנזירים הבודהיסטיים הנודדים שקיבצו נדבות מזון (מנהג שנשמר עד היום בארצות מסורתיות יותר, כמו תאילנד או בורמה). נזיר שמקבץ נדבות חייב לאכול את כל מה שנותנים לו. כך גם הבודהה, לפי חלק מהמסורות, מת מאכילת חזיר מקולקל.

masorti

New member
נא עיין בספרו של פרופ. שילוני...

"תולדות יפן המודרנית", עמוד 67, שורה רביעית לפני הסוף. ואני מצטט: "האיסור על אכילת בשר, מקורו בודהיסטי;" .

קוכולין

New member
נראה לי שיש אצלו אי דיוק

גם אני הייתי בטוח שמקורו של האיסור בודהיסטי, מפני שכמו כל מי שמתעניין ביפן קראתי (והערצתי) את ספרו של שילוני. אלא מאי? שילוני אינו מומחה ליפן העתיקה, אלא ליפן המודרנית (וספציפית למאבקי הסיעות בתוך הצבא היפני בשנות השלושים, לפצצת האטום ולסוגיות הנוגעות למשפחה הקיסרית). במקרה הזה הוא נפל קורבן לאמונה רווחת ומוטעית. גיליתי את זה רק כאשר למדתי דת עממית יפנית עם מומחית לנושא, ד"ר אירית אוורבוך, והיא אמרה לנו את זה במפורש.

masorti

New member
טוב.. להתווכח עם שילוני רק אתה יכול

אני לידו כאזוב הקיר.

קוכולין

New member
גם אני לידו כאזוב הקיר

רק ציטטתי את דבריה של ד"ר אירית אוורבוך, שלמזלי הרב ישבתי בסמינר המרתק שלה על דת עממית יפנית.

Y. Welis

New member
שלח לו הודעה בעניין

סיכוי טוב שזה יתוקן במהד' הבאה ויהיה לך קרדיט.

קוכולין

New member
נכון ב-98%

צריך לזכור שביפן, במיוחד באזורי ההרים, היתה תמיד אוכלוסיה של ציידים שאכלה כמעט רק בשר, אבל זו היתה אוכלוסיה קטנה. מורשת הציידים הונצחה על ידי האנתרופולוג היפני הגדול ימגיטה קוניו, בספרו על "אגדות טונו". גם יפנים שאינם ציידים אכלו, במקרים מסויימים ובתקופות מסויימות, בשר עוף. אבל בגדול זה נכון שלא אכלו ביפן בשר עד הרפורמציה של מייג'י. דרך אגב, בניגוד לדיעה מקובלת, אי אכילת הבשר אינה דווקא בגלל הבודהיזם אלא בגלל השינטו, שרואה בדם טומאה.

תותח9

New member
מוצרי חלב

אכילת מוצרי חלב לא היתה נהוגה ביבשת אמריקה ובמזרח אסיה, אלא רק באירופה, המזה"ת, חלקים מאפריקה והודו

למעלה