המזגן נתקע בקיץ...

odedmi

New member
המזגן נתקע בקיץ...

שלום רב, יש לנו מזגן רצפה (מנהטן תדיראן), בעל 3.5 כ"ס, שמקרר, למרות שהוא נמצא על פונקצית החימום. עד אתמול לא היה בו צורך, וכשהדלקתי אותו, הוא קירר, למרות שהיה על מצב חימום. ניסיתי לעבור למצב מאוורר, אבל אז קפץ הפקק. היום הבעיה חזרה על עצמה: המזגן מקרר, גם כשהו במצב חימום (למרות שלא ניסיתי לעבור בין המצבים, אז אני לא יודע אם הוא יקפיץ שוב). מה עושים? יש לזה פתרון שאני יכול לנסות לבד, או להזמין טכנאי מזגנים? תודה מראש, עודד

shoulhadida

New member
כוון טרמוסטט + מצב

כדי לקבל חימום יש לכוון את הטרמוסטט לטמפרטורה גבוהה ובנוסף לעבור למצב חימום. רבים עוברים למצב חימום ולא מעלים את כוון הטרמוסטט ולכן המזגן לא עובד בחימום. במידה שבכל זאת לא עובד בחימום או שמקפיץ את הראשי יש להזמין טכנאי לתיקון התקלה. שאול מזגנים. אזור אשדוד 0505759995

odedmi

New member
תודה רבה על התשובות...

א) העברתי את המזגן למצב חום, וגם סובבתי את כפתור התרמוסטט למצה הכי חם שיש. ב)אנחנו גרים בירושלים, אבל עדיין לא היה כ"כ קר כדי שהמדחס יפסיק את פעולתו. ג) בינתיים אמרו לי שיש איזה שסתום שאחראי על כיוון זרימת הגז (משהו עם זה שבחימום הגז זורם בכיוון הפוך), ושיכול להיות שהוא נתקע. האם זה גבב של שטויות, או שיש כזה דבר? ואם יש, אז איך משחררים את השסתום הזה? תודה רבה מראש, עודד

נכון - נקרא ברז 4 דרכי

ייתכן שהוא עצמו מקולקל ולא מגיב למתח הפיקוד, או שמתח הפיקוד לא מגיע אליו (בגלל חוט קרוע או תקלה במנגנון הפיקוד) ולכן הוא "תקוע" במצב קירור, שהוא מצבו ה"טבעי". אם העברת את הטרמוסטט לטמפ' הגבוהה ביותר והברז ה- 4 דרכי אינו עובר למצב חימום, הרי שהמדחס אמור לפעול ללא הפסקה (לכאורה כדי לחמם) אך האויר ביציאה יהיה כמובן קר מאד.

odedmi

New member
אז יש משהו שאני יכול לעשות לבד?

ועוד בשבת בבוקר? יש לי הבנה בסיסית בחשמל, אז אני מאמין שאם אפשר לפתור את זה לבד, אני אצליח. יש משהו מוגדר שאני צריך לחפש, או שלוותר עם חום המזגן עד הגעת הטכנאי. שוב, המון תודה, עודד

shoulhadida

New member
כדאי שטכנאי יגיע.

עדיף שטכנאי יגיע וייטפל בתקלה. תקלה שכזו או שהיא בעיית פיקוד. או מיציאת הטרמוסטט או שהסליל שמשנה מצב ברז מקבל מתח אך שרוף ואינו מעביר מצב. או שהבעיה במערכת הדיאסר. או שהבעיה במערכת הברז עצמו שהוא תקוע בחצי הדרך ולא ניתן להזיזו. בקיצור תן לבעל מקצוע להתר ולתקן התקלה. שאול מזגניים באזור אשדוד 0505759995

למעלה